Bielenda Awokado, Kompres nawilżający + maseczka ochronna

aniyam
    19 lutego 2014 o 21:37
    dobrze nawilża
    Produkt kupiłam przypadkowo, szukałam czegoś nawilżającego i kojącego do przesuszonej i wrażliwej cery. Plusy: -opakowanie starcza na 2-3 nałożenia -bardzo dobrze nawilża -nie podrażnia, mam cerę wrażliwą i nie czułam żadnego szczypania -bardzo szybko się wchłania ( trzeba tylko nałożyć odpowiednią ilość ) -bardzo ładny zapach -cena -po zastosowaniu buzia jest ukojona, miękka, gładka Minusy: -przy nałożeniu dużej ilości może zrobić się kisiel na twarzy -zbyt częste używanie może zapychać -trochę sporo roboty z nią, najpierw trzeba nałożyć kompres, odczekać potem maseczkę, czasami nie ma na to czasu Nie jest to może jakiś niesamowity kosmetyk, ale od czasu do czasu warto go wypróbować. Mi krzywdy nie zrobił, mimo bardzo wrażliwej ostatnio cery, myślę, że jeszcze do niego wrócę. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 szt.
  • 26 listopada 2013 o 15:20
    Może uczulić!
    Tak naprawdę nie jestem w stanie oceniż ani nawilżającego ani odżywczego działania maseczki, gdyż po nałożeniu wywołała łzawienie i pieczenie skóry wokół oczu, mimo iż był nakładany w bezpiecznej odległości. Niestety trzeba przekonać się na własnej skórze, jak zareaguje na ten kosmetyk, bo widze i pozytywne recenzje Używam tego produktu od: raz Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 25 listopada 2013 o 23:02
    nigdy więcej
    Stanowcze NIE. ! za pierwszym razem wykorzystałam tylko kompres, nie wchłania się nic a nic tylko czuje na buzi coś jak kisiel .. czy nawilża ? nie wydaje mi się, nie zauważyłam. Dziś wykorzystałam samą maseczkę pierwsze co poczułam po nałożeniu to przeokropne pieczenie buzi, pierwsza myśl to, że wyżre mi skórę i chciałam natychmiast zmyć ale jednak zostawiłam bo przeszło. Znów miałam na buzi lepką warstwę która się nie wchłaniała. Może lekko nawilża ale na pewno nie kupię nigdy więcej. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 standardowe
  • 7 października 2013 o 21:55
    Raczej nie
    Maseczka i kompres wystarczyły na dwa razy. Za pierwszym razem nałożyłam kompres potem maseczkę i tak zostawiłam. Zapchała mnie! Drugim razem tez nałożyłam obydwie części, ale po ok. godz. zmyłam wodą. Było w porządku. Skóra faktycznie była nawilżona, gładka. Zestaw ładnie pachnie. Niestety strasznie się lepi. Używam tego produktu od: raz Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    errola
    29 września 2013 o 20:40
    niewiele zdziałała
    Kupiłam w promocji w Biedronce za 1,49 zł. Wcześniej kupiłam sobie peeling Bielenda Granat i byłam bardzo zadowolona. Postanowiłam więc przetestować następną maseczkę Bielendy. Była tylko ta, więc się skusiłam. I w sumie to szkoda... chociaż może ona nie jest taka tragiczna, po prostu nic w zasadzie nie zrobiła. Jedynym ważnym argumentem na "tak" był zapach, bo rzeczywiście jest bardzo przyjemny. Co prawda nie kojarzy mi się z awokado, ale naprawdę bardzo ładny i przyjemnie się je nakładało na twarz. Tylko raz użyłam tego kosmetyku razem, według zaleceń producenta. Nie byłam zadowolona z efektu, bo z jednej strony czułam przesuszenie na twarzy, zaś z drugiej jej oblepienie. Rozdzieliłam więc oba preparaty i stosowałam oddzielnie. Zaczęłam od maseczki : fajna, kremowa konsystencja, która dobrze rozprowadzała się po twarzy i szybko wchłaniała. Niestety, ale bardzo szybko odczuwałam ściągnięcie skóry i tłustawą warstewkę na powierzchni. Zmęczyłam jakoś do końca. Później przeszłam do kompresu i byłam bardziej zadowolona : fajna, żelowa konsystencja, która bardzo dobrze rozprowadzała się po twarzy i szybko wchłaniała. Troszeczkę nawilżała, ale tak tyci tyci, bez szału raczej, ale uczucie ściągnięcia było słabo odczuwalne. Nie kupię więcej. Używam tego produktu od: używałam przez miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno, pełnowymiarowe