Pantene Pro-V Nature Fusion, Szampon (stara wersja)

Zuzia G
    24 lutego 2013 o 21:29
    fatalny
    Włosy po umyciu są nawet miękkie, co przez pierwsze dwie godziny zdaje się przemawiać na korzyść szamponu. Szybko jednak trzeba zmienić zdanie. Nigdy wcześniej nie miałam tak obciążonych włosów!!! Zwykle myję je co drugi dzień, przy tym szamponie musiałabym robić to co kilka godzin, tak bardzo przetłuszcza. Najgorsze, że miałam wrażenie, że ten efekt obciążenia jest stały - tzn. że wcale nie mija po umyciu (nawet innym szamponem). Więc nie tylko musiałam odstawić ten kosmetyk, ale też - właśnie przez niego - zdecydowałam się na bezsilikonową kurację oczyszczającą. Nie wymieniam nawet plusów i minusów, bo w pierwszej kategorii nie miałabym nic do powiedzenia, a w drugiej - tylko jedno wielkie OSTRZEGAM! Używam tego produktu od: po kilku użyciach odstawiłam Ilość zużytych opakowań: mniej niż pół opakowania - musiałam odstawić
  • 18 stycznia 2013 o 18:48
    uwaga obciąża
    Zakupiłam po zobaczeniu reklamy w telewizji, akurat był na promocji w Rossmanie. Kusiła nazwa „nature fusion”, w końcu rzadko mamy do czynienia z naturalnymi kosmetykami. Teraz uważam, że to tylko chwyt marketingowy, hasło, które dobrze się sprzedaje. Ludzie chcą czegoś sprawdzonego, naturalnego, jesteśmy zmęczeni samą chemią, więc słowo „nature” działa na nas jako bodziec pobudzający do zakupu. :D Już patrząc na skład wiem (wtedy nie wiedziałam), że z naturalnymi ekstraktami ma on mało wspólnego. Ładnie pachnie, intensywnie się pieni(to pewnie zasługa SLS) przez co jest niesamowicie wydajny. Dobrze zmywa nawet oleje, po wysuszeniu wyraźnie widać świeże i pełne objętości pasma. Nie podrażnia mojej wrażliwej skóry głowy, nie powoduje łupieżu. Nie plącze włosów, nie sprawia również że są miękkie czy nawilżone. Nie widzę żadnych właściwości pielęgnacyjnych po umyciu. Obciąża, jestem tego pewna. Stosując ten szampon, muszę myć włosy codziennie, bo po kilkunastu godzinach są już oklapnięte i nieświeże. Dla szamponów mam własną skalę: *za naturalny skład (nature fusion gwiazdki w tym kryterium nie dostaje) *za cenę i wydajność (tutaj gwiazdka mu się należy) *za czyste i świeże włosy przez 48godzin (obciąża, więc \\\'bye bye\\\' gwiazdko) *za tolerancję mojej wrażliwej skóry głowy (przyznajemy gwiazdkę) * za właściwości pielęgnacyjne (oj, tutaj na pewno gwiazdki nie będzie) Suma: 2gwiazdki, czyli poniżej przeciętnej.
  • 31 października 2012 o 23:25
    Koszmar !
    Pół gwiazdki to i tak za dużo jak dla takiego bubla ! Szampon pachnie typowo chemicznie, ale do tego można by się jeszcze przyzwyczaić, ale do tego, że niemiłosiernie podrażnia skórę głowy to już, niestety, nie można się przyzwyczaić. Włosy są po nim obciążone, szybciej się przetłuszczają. Z naturą to ten szampon nie ma na pewno nic wspólnego ! Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: Jedno
  • 27 października 2012 o 13:46
    Średni
    Szampon dobrze się pieni, dzięki czemu tworzy delikatną pianę myjącą włosy. Zapach jest przyjemny. Włosy po użyciu tego szamponu nie są jakoś strasznie splątane, co jest plusem. Czy lśnią i są mocniejsze? Ciężko ocenić, być może są "podbudowane" i zregenerowane, ale niestety kosztem obciążenia włosów i przyspieszenia ich przetłuszczania. Używam go raz na jakiś czas (na przemian z innym szamponem) i wówczas obciążenie włosów nie jest tak intensywne. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 21 sierpnia 2012 o 13:00
    Zmiana na gorsze
    Pantene wprowadziło teraz nową wersję tego szamponu, która jest beznadziejna. Stara była dla mnie w porządku, a przez tą nową dostałam łupieżu -,- Plusy: +ślicznie pachnie +wygodne, ładne opakowanie Minusy: - dostałam łupiezu - nie zauwazylam by w jakikolwiek sposob poprawił kondycję moich wlosów Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: 2- stara i nowa wersja