Nożyczki do włosów

Jaguar Jaguar PreStyle Ergo, Nożyczki do włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 16 czerwca 2024 o 12:59
    Ostre jak brzytwa, poręczne i wykonane z wysokiej jakości surowców
    W związku z ostatnimi znacznymi podwyżkami cen usług, w tym m.in fryzjerskich, pewnego dnia postanowiłam, że wezmę sprawę w swoje ręce. Moje włosy są ścięte na prosto, wszelkiego rodzaju cieniowania powodują, że po jakimś czasie moje włosy są suche i bardzo brzydkie na końcach, tak więc tego typu cięcie najlepiej sprawdza mi się od lat. Tym samym nie oczekuję od fryzjera mega wygibasów, a zwykłego podcięcia końcówek. Szkoda, że niektórzy z nich za taką usługę biorą żyłę złota. W związku z powyższym, po przeczytaniu całej masy opinii na temat nożyczek od Jaguara zakupiłam egzemplarz na allegro, z nadzieją, że inwestycja mi się zwróci. Jakie są moje włosy? Są grube, jest ich dużo, lekko się falują. Tym samym - dla laika nie są najłatwiejszym egzemplarzem do podcinania. Trzeba dzielić je na kilka warstw, namaczać, sam proces trochę trwa. Jakie są nożyczki? Kupiłam rozmiar 5,5. Dla mniejszych dłoni jest idealny. Mojemu partnerowi niezbyt wygodnie się je trzymało, były ciutkę za małe, za to siostrze już o wiele lepiej. Nożyczki są leciutkie, bardzo łatwo się je rozszerza (sprężynki są elastyczne, nie zacinają się). Wykonane są ze stali nierdzewnej, dlatego nie ma problemu z tym, że trzymając je w wilgotnej łazience możemy po czasie zauważyć jakiekolwiek oznaki rdzy - u mnie tego nie było :) ja jednak wolałam trzymać je w oryginalnym opakowaniu, żeby przez przypadek ich nie upuścić i nie stępić. No właśnie, a jak z ich ostrością? Były naprawdę turbo ostre do samej końcówki. Jak się nimi tnie? Mój partner miał małe problemy z podcięciem włosów, ale to zapewne przez to, że mam dużo włosów i nie potrafił ich ogarnąć. Czasami wziął zbyt gruby kosmyk, przez co zdarzyło mu się nie podciąć wszystkich włosów w kępce, ale ogólnie nożyczki tną bardzo dobrze. Trzeba jednak mieć odrobinę pojęcia o jak najbardziej efektywnym podcięciu włosów, mój chłop się poddał :) gdybym biała cieńsze włosy to zapewne byłby to pikuś. Podsumowując recenzję - nożyczki są naprawdę dobre. Są wykonane z wysokiej jakości materiałów, są ostre, lekkie, bardzo dobrze zabezpieczone w opakowaniu. Warto w nie zainwestować. Przed zakupem warto się upewnić, czy na pewno mamy kim je użyć ;-) nie jest to tani zakup, ale na pewno na lata.
    Zalety:
    • solidne wykonanie z wysokiej jakości materiałów - ze stali nierdzewnej
    • bardzo ostre - tną włosy, nie miażdżąc końcówek
    • ładne, matowe
    • poręczne, choć dla większych dłoni mogą być ciutkę za małe - ja miałam rozmiar 5,5
    • dobrze zabezpieczone przed upadkiem
    Wady:
    • cena jest wysoka, ale w mojej opinii nożyczki są jej warte
    HonoSa
    26 kwietnia 2021 o 12:08
    Niezastąpione akcesorium dla każdej włosomaniaczki
    Przez lata na mojej głowie gościło już chyba wszystko: ombre, sombre, pasemka,baleyage, a przede wszystkim- lata niszczycielskiego, chemicznego farbowania w domu. W końcu doszłam do etapu, w którym moje włosy wyglądały jak stóg siana, a różnice w poziomach cieniowania dochodziły do 20 centymetrów. Wtedy powiedziałam :"dość!". Zrezygnowałam z farbowania chemicznego i stopniowo,z pomocą fryzjera, zeszłam z cieniowanej fryzury do obciętych na prosto końcówek. Nożyczki Jaguar PreStyle Ergo 5.0 kupiłam kilka lat temu i do dziś wyglądają jak nowe. To naprawdę niezastąpiony pomocnik, którym nie pogardzą profesjonaliści i którego z powodzeniem mogą używać tacy laicy, jak ja. Nożyczki 5.0 mają bardzo zgrabny kształt- idealnie pasujący do kobiecych dłoni. Panowie chyba mieliby problem z ich użyciem, bo są dość niewielkie. Ostrze tego akcesorium jest absolutnie niezawodne, a wysoka jakość wykonania produktu- niezaprzeczalna. Nożyczki bardzo dobrze ścinają nie tylko końcówki długich czy półdługich włosów, ale też doskonale nadają się np. do stylizacji męskich fryzur, kiedy trzeba umiejętnie dopasować dłuższą górę czupryny do kształtu głowy "modela". Myślę, że to nożyczki, które-odpowiednio używane i przechowywane- posłużą latami. Są dobrze, ciasno skręcone i zwyczajnie same"robią robotę". Szczerze polecam!
    Zalety:
    • wysoka jakość wykonania
    • wygodny kształt i dokładne ostrze pozwalające na precyzyjne cięcia
    • do użytku domowego i profesjonalnego
    Wady:
    • ma tylko zalety!
  • 30 marca 2021 o 13:32
    Świetne i na lata
    Od lat noszę taką samą fryzurę - klasyczne proste włosy bez grzywki. Jedyne, co robię, to podcinam końcówki około 1-2x w roku, na prosto. Od zeszłego roku robię to samodzielnie, a wiadomo, że profesjonalne nożyczki to podstawa, aby nie zniszczyć sobie końcówek - podciąć je, a nie zmiażdżyć :). Jestem bardzo zadowolona z nożyczek Jaguar i mimo dość wysokiej ceny wiem, że będą mi służyć latami. Nożyczki są dostępne w kilku wielkościach i są dobrze wyprofilowane, co ułatwia pracę z nimi. Są BARDZO ostre, dzięki czemu dobrze strzyżą i nie niszczą końcówek. Końcówki wyglądają bardzo zdrowo po cięciu. Są wykonane bardzo solidnie i z dobrych materiałów. Mam je już rok i wciąż są tak samo ostre, nie zardzewiały, nie wyszczerbiły się (przez ten rok podcinałam dwa razy końcówki sobie i raz używał ich mój partner). Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • Jakość wykonania
    • Dostępne w różnych wielkościach
    • Dobrze wyprofilowane
    • Ostre
    • Nie miażdżą włosów - końcówki wyglądają bardzo zdrowo
    • Łatwość i wygoda użycia
    Wady:
    • cena, ale to zakup na lata, więc uważam, że jest adekwatna :)