Halle Berry Halle Pure Orchid EDP

Halle Berry Pure Orchid woda perfumowana 15ml spray

Odylena
    11 stycznia 2013 o 13:40
    Kandyzowane orzechy.
    Buteleczkę tego zapachu dostałam od przyjaciółki, która oddając go w moje ręce pozbyła się niechcianego prezentu. Po pierwszym węchu obawiałam się, że i mnie się nie spodoba, ponieważ uderzająca słodycz nieco mnie zniechęciła. Potem próbowałam się trochę do niego przekonać i chyba nawet się udało :) Dla mnie to zapach kandyzowanych orzechów, ewidentnie. Chociaż ich nie ma w składzie - czuję tutaj zapach migdałów, pistacji i orzechów włoskich :) Przede wszystkim słodki (a może nawet przesłodzony?), gdzieś w tle pojawia się orchidea, czyli delikatny kwiatowy powiew. Cytrusowo-owocowych nut nie czuję tu wcale. Drzewa w bazie odrobinkę się przewijają. Na skórze raczej się nie rozwija, nie ewoluuje, być może po jakimś czasie noszenia nabiera tylko głębi. Zapach bardziej pudrowy niż świeży. To zapach dzienny właściwie na każdą porę roku dla kobiety słodkiej :) Dla subtelnej, delikatnej kobietki o słodkim usposobieniu. Może nawet to zapach nieco dziewczęcy i pozbawiony pewności siebie, przez co nie bardzo nadaje się na wieczorne wyjścia. Jednak w jakimś stopniu jest apetyczny i kuszący. Buteleczka o dość klasycznym kształcie fajnie współgra z tym zapachem. Miło go było wypróbować, może jeszcze kiedyś do mnie trafi. Wiele kobiet jest amatorkami takich słodyczy we flakoniku, dla nich ten zapach zapewne będzie ideałem. Nie jest jednak do końca mój, przynajmniej nie zawsze :) Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 flakon
    Hwila
    7 kwietnia 2012 o 22:47
    Piękne... miłe. Koniec.
    Unikalny majstersztyk. Piękna słodycz połączona z delikatnością. Wanilia- to mój ulubieniec. I w tych perfumach zdecydowanie ją wyczuwałam. A na dodatek domieszki innych zapachów, nadające mu niepowtarzalności. Dobrze wyrażały mój charakter przez parę miesięcy. Bo na tyle starczyła mi taka mała buteleczka przy codziennym stosowaniu. Był naprawdę bardzo wydajne i niesamowicie trwałe. Zapach na ubraniu potrafił utrzymać się nawet parę dni, a pewna apaszka pachniała mi nim aż tydzień, jeśli dobrze pamiętam. Tak więc naprawdę godne uwagi perfumy. Niestety, po pewnym czasie, jak większość, znudziły mi się. A w swoim życiu jeszcze nie trafiłam na taki zapach, do którego bym chciała wrócić i ten również zdecydowanie nim nie jest. Piękny, lekki, tajemniczy, delikatny, zachęcający, uwodzicielski, kuszący, puszczający oko i znikający za rogiem, a zarazem spokojny i opanowany. Trwały. Przyjemny. Ale na jedno opakowanie, na te 2-3 miesiące, przynajmniej dla mnie. Bo mnie perfumy musza stale wyrażać, a ja stale się zmieniam. Perfumy tego, niestety, nie potrafią. Ale warto przeżyć z nimi tych parę momentów w swoim życiu, a potem odkrywając zapach i wąchając go- powrócić do nich z uśmiechem na twarzy. Bo to własnie w zapachu tkwi moc utrwalania wspomnień. Jest bardzo sugestywny. A ten jest wart uwagi, na chwilkę, momencik, żeby potem o nim zapomnieć. Używam tego produktu od: 2 lata temu przez parę miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    Delicia
    2 lutego 2012 o 13:42
    A mnie zasadniczo sie podoba :-)
    Zakupy zapachow w ciemno to w moim kalendarzu norma. Ale randki w ciemno z zapachami sygnowanych przez celebrytow, to juz inna bajka. Halle Berry Pure Orchid zakupilam z czystej ciekawosci, poniewaz zapach posiada moje ulubione nuty zapachowe. I tak stalam sie wlascicielka kilku 30ml buteleczek. Odnosnie zapachu, musze stwierdzic, ze absolutnie przypadl mi do gustu - przez caly czas jego trwania wyczuwam wlasciwie tylko nuty serca; orchidee, jezyne i odrobine anyzku. Pure Orchid jest kuzynka Dir Addict i jest to bynajmniej swietna wariacja Addicta z mocnym akcentem jezyny i otulajacym bobem tonka w tle. Trwalosc i moc zadawalajaca. Szkoda ze butelka wystepuje wylacznie w malej objetosci; 15ml i rzdziej spotykana 30ml. Polecam na zime, ale ostrzegam, ze zapach jest dosyc slodki, co w zimie jest akurat wielkim atutem zapachu. Piekny. Używam tego produktu od: 2 miesiace Ilość zużytych opakowań: 1x30ml i kolejne 2x30ml napoczete
  • 29 lipca 2011 o 11:20
    Jagodzianka z PRL\'u
    Nie ma tu żadnej egzotyki. Ani w otwarciu, ani tym bardziej w późniejszych fazach. Gdzie kaktus, papaja...? Zamiast tego są owoce leśne - jagody, jeżyny, pięknie pachnące w pierwszej fazie, lekko słodko, lekko chemicznie, niejadalnie, ale mimo to uroczo. To jest według mnie najpiękniejszy moment jeśli chodzi o Pure Orchid. Niestety te owoce szybko tracą na intensywności, dopada je chmura gęstej, słodkiej, chwilami bardzo słodkiej, syntetycznej wanilii. W fazie przejściowej powstaje coś na kształt jagodzianki, słodkiej, ale sztucznie pachnącej. Baza miała być, jak chce producent, połączeniem wyjątkowych składników. Cóż... Na mnie to tylko i wyłącznie monotonna, jednowymiarowa wanilia, bez zbędnych dodatków. Lubię od czasu do czasu tak pachnieć, ale tylko w domowym zaciszu, w dodatku przy pochmurnej pogodzie. Wtedy ten zapach dobrze mi się nosi. Dobrze, ale niestety krótko, bo po wielkim otwarciu intensywność Pure Orchid szybko stacza się po równi pochyłej... Używam tego produktu od: 07.2011 r. Ilość zużytych opakowań: W trakcie 15 ml.
    Vanilla
    15 lipca 2011 o 10:28
    jagodowy ulepek
    Naprawdę lubię słodkie perfumy, uwierzcie mi:) ale Pure Orchid przebił wszystko, czego mogłam się spodziewać po perfumach. Na początku czuję słodkie landrynki, potem pojawia się coś ulepnego, dusznego i mdłego, coś co mi przypomina jakieś ciasto albo deser z gęstą, jagodowo-jeżynową, ekstremalnie słodką, gęstą polewą. Pure Orchid na tym etapie to gorsza kopia Demeter Blueberry Muffin. Ponieważ tej drugiej nie mogę strawić z powodów mdłości, które zaczynają targać moim żołądkiem, Pure Orchid dołącza do tej samej grupy zapachów. Na szczęście w kolejnej fazie trwania zapachu ta niewyobrażalna jagodziankowa słodycz cichnie i można ją strawić bez szkody dla żołądka i nosa, całość staje się już "tylko" słodka i powraca do swego początku czyli do landrynek. Zapach mimo, że rozwija się, to jednak brak mu głębi i takiej "wysokopółkowej" klasy, innymi słowy, czuć, że to raczej niższa niż wyższa półka. Butelka bardzo mi się podoba, zwłaszcza te odcienie fioletu- flakon i pudełko:love: Nie kupię, bo robi mi się niedobrze od tej słodyczy, ale obiektywnie, na i dla innych, myślę, że zapach jest w porządku. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: testy w perfumerii