Eucerin DermoPurifyer, Peeling do cery tłustej i zanieczyszczonej

Eucerin Demopurifyer Peeling 100ml

Figa634
    19 stycznia 2017 o 12:01
    To nie peeling
    Jak można taki produkt nazwać peelingiem. Jest to co najwyżej żel lekko peelingujący. + Opakowanie Cena w promocji Dostępność - Ten produkt zawiera tak znikomą ilość drobinek, że nie nazwę go peelingiem Kiepsko czyści, a tego oczekiwałam Lepka konsystencja Małowydajny Uczucie spiętej skóry po użyciu Podsumowując: jeśli szukacie peelingu to ten produkt nim nie jest. Nie polecam
    Drogeria Super-Pharm
  • 27 stycznia 2016 o 11:22
    łagodny i przyjemny
    Delikatny peeling myjący Eucerin wygładza skórę, nie podrażnia jej i dokłądnie oczyszcza. Stosuję go raz w tygodniu, gdyż moja skóra cera nie potrzebuje częściej. Nie należę co prawda do grupy docelowej (peeling jest przeznaczony do cery tłustej i zanieczyszczonej, moja jest sucha i bez zapchanych porów), ale kupiłam go ze względu na łagodny skład i zawartość kwasu mlekowego. I muszę przyznać, że produkt sprawdza się również do cer suchych i wrażliwych. Co jest wobec tego na NIE: - lekkie uczucie ściągnięcia po umyciu. Muszę od razu aplikować krem. Nie wiem na ile jest to działanie peeling a na ile wody kranowej której moja cera nie lubi. - cena. Naprawdę zbyt wygórowana za kosmetyk, który nie jest jakimś cudem, a do tego ma 100ml... U mnie z wydajnością nie jest najgorzej, bo stosuję go raz na tydzień (po blisko 3 miesiącach ciągle mam pół opakowania), ale przy codziennym stosowaniu kalkuluję że wystarczyłby na max 3 tygodnie... Czy kupię ponownie? Jeśli będzie w promocji to pewnie tak, natomiast w cenie regularnej nigdy... Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 9 września 2015 o 16:22
    Łagodny
    Właśnie skończyłam moje 4 opakowanie tego peelingu, a to już o czymś świadczy ;) + łagodny dla skóry, nie podrażnia nawet wtedy, gdy na twarzy są jakieś niedoskonałości + dobrze oczyszcza, choć nie nazwałabym jego działania "dogłębnym" + zauważyłam, że przy regularnym stosowaniu rzadziej wyskakiwały mi różne niespodzianki, ale nie jestem do końca pewna, czy to zasługa tego peelingu + wydajność: produkt jest w miarę gęsty, przez co starcza na dłużej (u mnie ok. 6 miesięcy stosowania raz lub dwa w tygodniu) + nie wysusza +/- cena, na szczęście często jest w promocjach np. w Super Pharm +/- jak dla mnie to bardziej peelingujący żel do mycia twarzy, a nie peeling Dla osób poszukujących delikatnego peelingu to może być dobry wybór :) Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 4
  • 2 grudnia 2014 o 13:11
    średniaczek
    Produkt dostałam podczas jednej z promocji marki eucerin, przy zakupu zestawu żel + krem, peeling był w prezencie. Sama bym raczej nie kupiła, jest dość drogi. Przede wszystkim: nie redukuje zaskórników, jak były tak są dalej. I tu można by go skreślić, w końcu nie wykonuje głównego zadania, ale jako oczyszczacz uważam, że jest ok. Posiada drobne drobinki peelingujące, nie podrażnia mojej skóry, wygładza ją, nie wysusza, w dodatku jest wg mnie niewydajny. Bardzo szkoda. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
    radkon
    5 lipca 2014 o 21:49
    mało, ale skutecznie.
    Produkt doradziła mi dermo konsultantka w jednej z drogerii. Mam problem z wypryskami w okolicy nosa i na czole, bliżej brwi. Scenariusz jest zawsze ten sam; pojawia się grudka niesamowicie boląca i naprężają skórę, następnie przez nos nabrzmiewa i wypełnia się płynem surowiczym i ropą. Rano ból jest nie do zniesienia a wszelka ingerencja w pryszcza doprowadza do rozsiania innych bardzo mocno zaczerwienionych bąbli z ropą. Dermatolog rozkłada ręce. Produkt jest bardzo gęsty, przyjemny w użytkowaniu. Posiada optymalną ilość granulek, co skutkuje delikatnym oczyszczaniem. Świetnie sprawdza się w sferze T w której stosuje produkt średnio dwa-trzy razy w tygodniu, gdyż bardzo mocno wysusza i ściąga skórę. Po ponad 40 dniach stosowania naprzemiennie z innymi produktami śmiało mogę stwierdzić, iż produkt dobrze radzi sobie z istniejącymi wypryskami, oczyszcza dobrze, ale tylko podczas stosowania szczoteczki do twarzy. Palcami bardzo ciężko jest oczyścić twarz, szczególnie, że peeling ma niewiele drobinek. Ładnie pachnie. Uważam, że produkt zmniejsza również wydzielanie sebum i hamuje nawarstwianie się filtra z bakteriami, po prostu wolniej się mnożą. Produkt dobry w okresie letnim. Absolutnie odradzam osobom ze skłonnością do rumienia nawet jeśli mają skórę tłustą. Pozostawia wrażenie ściągniętej skóry, ratuje się po aplikacji żelu wodą termalną i kremem głęboko nawadniającym (nie natłuszczającym!) Produkt jest dobry, jednak niesamowicie drogi. Cena 40zł za tak małe opakowanie to dość dużo. Rekompensatą za cenę jest fakt, że produkt jest bardzo wydajny, wystarczy niewielka kropla do aplikacji. Pomaga zwalczać zaskórniki i redukuje już istniejące. Nie świece się po zastosowaniu peeleingu, czyli spełnił swoje zadanie. Troszeczkę uzależnia naskórek od ścierania, szybciej pojawiają się pękające skórki. Godny polecenia.