Nożyczki i cążki do paznokci

Jean Louis David Obcinak do paznokci

AnaSky
    26 stycznia 2025 o 9:43
    Obcinak bardzo dobry, pilnik niepraktyczny i niepotrzebny
    Obcinak kupiłam w Rossmannie. Zapakowany w kartonik z okienkiem, trochę trudno mi się było do niego dostać. Jest dość mały, mówię na takie, że to wersja podróżna, choć używam go na co dzień. Wszystkie elementy produktu są wykonane porządnie, nic się nie luzuje na łączeniach. Obcinak jest odpowiednio ostry, dobrze radzi sobie z paznokciami. Niepotrzebnym elementem jest tu mini pilnik, który trochę potwierdza tezę o wersji podróżnej 2w1. Jest on mały, nieporęczny, z ciekawości próbowałam go użyć, ale operowanie nim wymaga sprawności na wysokim poziomie, inaczej można sobie tym maleństwem zrobić krzywdę. Zresztą dość słabo sprawdza się w swojej roli. Niepotrzebnym i kłopotliwym dodatkiem jest tu także zawieszka w postaci łańcuszka - zawsze się o coś zahaczy, na szczęście można ją usunąć. Generalnie obcinak bardzo dobry, ale dodatki zupełnie niepotrzebne. Więcej nie zawsze znaczy lepiej i praktyczniej.
  • 6 października 2024 o 20:12
    Obcinak do paznokci
    **Jean Louis David Obcinak do paznokci** to produkt, który zdecydowanie polecam. Jest solidnie wykonany, precyzyjny i wygodny w użyciu, co ułatwia szybkie i dokładne obcinanie paznokci. Dzięki swojej trwałości i ergonomicznej konstrukcji, jest to świetny wybór do codziennej pielęgnacji.
  • 4 września 2023 o 23:08
    Dobry obcinacz
    Nie mam zastrzeżeń co do tego obcinacza do paznokci - jest ostry, dobrze i wygodnie obcina się nim paznokcie; jest niewielki, łatwo można do złożyć; fajnie wygląda ze względu na kolorową powierzchnię. Ma też łańcuszek, ale ja go sobie zdjęłam, nie był mi potrzebny :). W środku obcinacza jest niewielki, metalowy pilnik - generalnie nie lubię takich pilników i jest on bardzo słaby sam w sobie, ale doraźnie - można go użyć.
    Zalety:
    • Wygląd
    • Jakość wykonania
    • Ostro i dobrze tnie paznokcie
    Wady:
    • Słaba jakość pilnika
    SandriQ
    5 lipca 2023 o 22:23
    Przyzwoity
    Jean Louis David kojarzy mi się z ekskluzywnymi salonami fryzjerskimi,dlatego byłam zdziwiona,że pod jego szyldem wypuszczono gadżety kosmetyczne,nie tylko te przeznaczone do włosów. Cążki to kolejny przyrząd ułatwiający przygotowanie płytki do nieskazitelnego manicure,które wykonujemy w domu.Zazwyczaj pracuje mi się z nimi lepiej niż z cążkami czołowymi. Gadżet kupujemy w opakowaniu mix. Z przodu jest widoczny przez sztywny plastik,a z tyłu całość domyka prostokątna,opisana tektura. Charakteryzuje się małym rozmiarem,więc jest poręczny i świetny do kobiecej dłoni.Ma srebrzysty kolor,a część aktywującą pokryto fioletową emalią z dodatkiem nazwy producenta oraz poziomymi wypustkami. Wyprodukowano go ze stali nierdzewnej,z wyjątkowo solidnego i trwałego tworzywa. Z doświadczenia wiem,że jest odporny na upadek i dezynfekcje. Cążki lekko się poruszają i nie zacinają się,więc nie powodują problemów i flustracji. Oba ostrza schodzą się idealnie do siebie,mają tą samą wielkość i wystarczającą ostrość. Sprawnie obcina się nimi przydługą płytkę czy skórki ,wszystko bez szarpania. Dodatkowo cążki zostały wyposażone w mini metalowy pilniczek,który jest dla mnie zbędny(wolę pilniki szklane) oraz zawieszkę,która ma ułatwiać przechowywanie(nie potrzebuję). Produkt jest łatwy w utrzymaniu w czystości,choć ma trudno dostępne miejsca to patyczek ze środkiem odkażającym daje radę. Rzeczywiście stal nierdzewna się sprawdza- nie odbarwia się po długim użytkowaniu i posiada tylko drobne ryski.Jedynie ozdobny kolor farbki po czasie się zdziera. Części na które składa się przycinacz nie luzują się, nie odpadają. Akcesorium jest tanie i dostępne tylko w Rossmann,ponieważ w Hebe akurat tego produktu nie ma,są tylko propozycje do włosów. Spokojnie może być używane nawet kilka lat.
    Zalety:
    • Całokształt❤️
  • 16 grudnia 2022 o 8:19
    Wreszcie ostry
    Ostatnio naszukałam się porządnego obcinaka i wreszcie się udało. Cena przyzwoita dałam ok. 7zł. Wygląd zewnętrzny nieduży, bardzo ładny, metaliczny roż z logiem, reszta w kolorze srebrnym. Standardowo posiada pilniczek, ale też przywieszkę. Dobrze tnie, nie rwie skórek co najważniejsze.
    Zalety:
    • spełnia funkcje
    • wygląd