L'Oreal Paris Elseve Przeciwłupieżowy, Szampon pielęgnacyjny z aktywnym Selenem S

• 6 czerwca 2015 o 22:58
    Robił, to, co miał - usuwał łupież
    Tym razem recenzja czegoś, co testował bardziej mój mąż a nie ja (tj. ja też, ale ja nie mam łupieżu ;) Wielka szkoda, że nie ma go już w Polsce. Działanie: Selen super sprawdza się przy upierdliwym, nawracającym łupieżu. Niestety teraz pozostaje szukać go tylko w pewnym aptecznym szamponie, który jest dużo bardziej uciążliwy w stosowaniu i mniej przyjazny dla włosów. Lub w tym, ale za granicą. Na plus: -usuwał łupież -przy tym był naprawdę nieagresywny dla włosów (nie wysuszał, nie puszył, nie matowił) - nie potęgował plątania, a nawet rozczesywanie trochę ułatwiał Minusów brak. Chyba najlepszy produkt do włosów tej marki. Używam tego produktu od: nieregularnie przez około rok Ilość zużytych opakowań: więcej niż 5
  • 1 czerwca 2014 o 23:47
    najlepszy szampon przeciwłupieżowy jaki był na polskim rynku
    Minęło parę lat od czasu gdy szamponu tego nie ma na polskim rynku. Jest dostępny jednak chociażby na rynku brytyjskim, chociaż nieco pod inną nazwą (m.in. jako Elvive for men anti-dandruff Selen S). Magia szamponu i działania tkwiła jak się wydaje w tym selenie S. Dla mnie szampon zdecydowanie najlepszy. jedyny który pomaga od razu i jedyny który sprawia, że łupież i kłopoty ze skórą głowy nie powracają przez wiele tygodni po jego odstawieniu. Lepszy niż masa szamponów z apteki które wypróbowałem (chociaż warty uwagi jest selsun blue z selenem ale nie działa tak spektakularnie jak l\'oreal). Jak zniknął z Polski tak u mnie powróciły problemy z łupieżem. Kupuje teraz zzagranicy, używam raz na tydzień. Łupież nie wraca. Nie rozumiem polityki firmy o wycofaniu go z naszego kraju. Używam tego produktu od: paru lat Ilość zużytych opakowań: 4 opakowania
    mimbi
    25 marca 2011 o 21:01
    Gdzie go znalezc?
    Jestem oburzona polityka firmy L\'oreal! Pierwszy raz w zyciu zwykly sklepowy szampon poradzil sobie z moja sucha skora glowy w kilka dni, do tego kosztowal kilkanascie zlotych, a teraz nigdzie nie moge go znalezc. Bardzo mi sie to nie podoba :( Szampon pienil sie mocno, przyjemnie pachnial i - tak jak napisalam wyzej - poradzil sobie z lupiezem bez zadnych problemow i nawrotow. Latwo sie splukiwal, innego dzialania nie zauwazylam (mam krotkie wlosy, ktore myje codziennie), wiec nie wiem czy dlugie wlosy bylyby wystarczajaco wypielegnowane. Nie mam zadnych zastrzezen, za wyjatkiem dostepnosci, obawiam sie bowiem, ze zostal wycofany. Używam tego produktu od: uzywalam 1,5 miesiaca Ilość zużytych opakowań: 1 butelka
    Cleo86
    23 stycznia 2011 o 8:00
    Świetna sprawa
    Usuwa łupież. Jako jedyny szampon wśród miliona jakie znałam i stosowałam (nawet apteczne świnstwa). Nic nie dawało rady. Tym szamponem umyje włosy z 3 razy i mam spokój na długi czas. Polecam osobom które meczą się ;atami z łupieżem na któy nic nie działa - ja tak miałam blisko 10 lat. Elseve zadziała. Zapomniałam co to łupież. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: dużo
    Yoriko
    10 października 2010 o 16:59
    Mój KWC
    Mój KWC jak w opisie. Najlepszy szampon jaki miałam na ŁZS. Gdyby nie jego używanie znów miałabym "skorupę" na głowie. Nie swędziała mnie skóra, a tak to było normą. Ładnie pachniał, dobrze się pienił. Trochę plącze włosy, ale od czego są odżywki. Stosowałam go potem głównie na skórę głowy tylko, na resztę inny szampon. Myłam głowę raz na 2 dni. W "czy kupisz ten produkt ponownie" napisałam tak, ale nie ma go już w żadnym markecie, sklepie czy hurtowni. Został wycofany a wielka szkoda bo to był najlepszy i stosunkowo tani szampon w porównaniu do aptecznych polecanych na ŁZS przez dermatologów. Jego brak myślę, że przyśpieszy nawrót choroby :( Ponieważ nie ma innych produktów z tej serii na KWC dopiszę, że inne szampony Elseve z selenem też używałam i wszystkie były super. Jeśli ktoś ma ten szampon lub jeszcze możliwość jego kupna proszę o kontakt. Używam tego produktu od:rok lub więcej Ilość zużytych opakowań:min 5