Yves Rocher Couleurs Nature, Effet Seconde Peau, Teint Fluide (Podkład dopasowujący się do cery)

Fonin
    10 kwietnia 2014 o 21:13
    Zdecydowanie się nie stapia ze skórą
    Jeden z podkładów w kolorze bardzo zbliżonym do mojej cery (ale nadal lekko za ciemny). Miał dopasowywać się do koloru cery co jak mi się wydawało robił (dopóki nie poznałam kremów BB :P). Mało kryjący i strasznie lejący się. Przy pierwszym otwarciu bardzo dużo mi się go wylało. Według producenta wyglądać miał jak "druga skóra", jednak moim zdaniem był dla każdego widoczny. Mało trwały. Kiedy wracałam pod koniec dnia do domu miałam wrażenie, że juz go na mojej twarzy wcale nie ma. Kupiłam go na przecenie kiedy schodził juz kompletnie z półek. Bardzo bym żałowała gdybym musiała dać za niego regularną cenę. Wymęczyłam go prawdziwie, w dni kiedy moja twarz wyglądała tak, że i bez pokładu mogłabym ujść w tłumie :D. Nie jest już dostępny w takiej formie, ale z tego co wiem ma nowa buteleczkę z pompką i chyba nazywa się trochę inaczej. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 (30 ml)
  • 8 stycznia 2014 o 20:08
    Nienaturalny :(
    Dostałam próbkę z okazji założenia karty klienta przez koleżankę i niestety nie dopasowuje się do cery. Zdaje sobie sprawę, że moja cera jest bardzo jasna, ale nie sądziłam że podkład medium beige będzie POMARAŃCZOWY. Tak, pomarańczowy jak skórka od mandarynki. Za nic nie jest to naturalny kolor. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno małe opakowanie
  • 17 listopada 2012 o 13:54
    Przyzwoity
    Kupiłam podkład na promocji za 15zł, mam kolor porcelain rose (wreszcie coś bardzo jasnego w różowej tonacji!), słabo kryje, ciężko się nakłada (widoczne smugi), dość dobrze matuję, świetna konsystencja (baardzo wodnista). W cenie podstawowej na pewno bym go nie kupiła, natomiast jak na podkład za takie śmieszne pieniądze jest świetny:) Porzuciłam go dla dermacol-u Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 30 sierpnia 2012 o 19:56
    Jestem z niego bardzo zadowolona :)
    Jest to podkład idealny dla mojej cery. \\nKupiłam go w promocji za 13 zł i jestem z niego bardzo zadowolona! \\nJak dla mnie jest to najlepszy podkład jaki miałam. \\nJego lekka konsystencja pięknie się rozprowadza na twarzy, według mnie dość dobrze kryje i co najważniejsze cera po nim wygląda tak naturalnie i pięknie. \\nJa mam w odcieniu 100- porcelanowy beż \\n \\nPlusy \\n- kryje \\n- przyjemny zapach \\n- bardzo wydajny \\n \\nMinusy \\n- cena bez promocji \\n- nie matuje
    rose91
    1 lipca 2012 o 18:59
    Taki oto podkład
    Kupiłam go po zużyciu próbek ( odcień 200 - trochę dla mnie za ciemny) w promocji czekał na mnie przeceniony z 56 zł na 20 zł. Jego regularna cena może odstraszyć, ale warto czekać na okazje i rabaty w YR :) Używam 100 - to chyba najjaśniejszy kolor z gamy. Fluid ciężko się rozsmarowuje, nie wnika w skórę tak jak bym tego chciała. Buźka jest po nim ładnie rozświetlona ( nie polecam zatem kosmetyku dziewczynom o tłustej cerze), jednak zaczerwienienia są słabo kryte, więc lepiej nie mieć żadnych niedoskonałości ;) Trwałość średnia i generalnie nie jest to podkład doskonały, ale jest w nim coś co sprawia, że bardzo komfortowo się go używa i dobrze się w nim człowiek czuje. Minusem jest dla mnie także opakowanie, jestem przyzwyczajona do buteleczek z pompkami. Pamiętajcie, aby po każdym użyciu wycierać palce, bo niestety fluid na nich zostaje i jest w stanie ubrudzić lustro lub ubranie ! oceniam na 3,5 gwiazdki, bo jest gorszy niż wiele poprzedzających go moich podkładów, ale mam do niego słabość :) Używam tego produktu od: tygodnia + próbki Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego