Artdeco Pure Minerals, Mineral Compact Powder (Mineralny puder prasowany)

ARTDECO Pure Minerals Puder Prasowany 10 Basic Beige
Bodyland.pl
Artdeco Mineral Compact Powder Mineralny puder prasowany nr 20 9g
hairstore.pl
Artdeco Mineral Compact Powder Mineralny puder prasowany nr 20 9g

• 7 czerwca 2015 o 19:49
    Dobry, ale nie za taką cenę.
    Potrzebowałam pudru, który zastąpi mi puder z La Roche Posay. Puder z Art Deco został mi polecony jako dobrze kryjący, ale lekki puder. Pomyślałam, że to coś idealnego dla mnie ponieważ nie lubię się malować, ale jak wychodzę do ludzi do pracy to czasem warto przypudrować nosek i zakryć to i owo. Ten puderek jest faktycznie leciutki, nie tworzy mączki na twarzy, nie waży się, wręcz jest niewidoczny i niewyczuwalny, a zarazem całkiem dobrze matuje i nie zapycha. Opakowanie piękne, eleganckie i proste zarazem z fajna gąbeczką i zacnym lustereczkiem, które na pewno wyrwę, gdy puder się skończy. W sumie ideał. Szkoda tylko, że słabiutko tuszuje niedoskonałości i dosyć szybko znika z twarzy. To znikanie z twarzy jest dosyć dużym minusem. Staram się nie robić poprawek w ciągu dnia, bo to niehigieniczne, ale czasem muszę przy tym pudrze. Ponad to, puder jest wg mnie mało wydajny. Nie jestem jakąś specjalistką od pudrów, ale to pierwszy w którym po dwóch miesiącach zaczynam widzieć delikatne prześwity dna. Dla mnie to strasznie szybko, gdyż nie używam pudru codziennie. Przy takiej wydajności (dla mnie za małej) zdecydowanym minusem jest również cena. Ponownie nie kupie, bo myślę, że mogę kupić tańszy puder o podobnych właściwościach, więc przepłacać nie będę za minerały w nazwie. Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1.
    starmag
    12 maja 2014 o 19:52
    rozczarowanie
    dziwna sprawa z tym pudrem. Mam kolor 20 bardzo ładny, odpowiada mi. Początkowo zachwyciłam się, ładnie się nakłada, stapia z cerą, nie robi mączki, do poprawek w biurze super, estetyczna puderniczka z systemem wymiany wkładów i duże lusterko - ale, tak gdzieś w połowie zaczyna się problem. Puder robi się twardy, zbija się w kamień, robi się taki wypolerowany i niczym go nie można ruszyć. Połowa do kosza. Średni interes z tym artdeco... Szkoda, bo zapowiadał się na rewelkę Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: pierwsze pół... wkładu
  • 2 marca 2014 o 10:56
    niestety to nie to
    mam jasną cerę i kupiłam jasny odcień fair ivory, niestety strasznie ciemnieje na twarzy i robi się okropna maska i tapeta,za tę cenę są o wiele lepsze,a najśmieszniejsze,że dużo lepszy jest dla mnie i tańszy rimmel stay matte :-) Używam tego produktu od: użyty dwa razy Ilość zużytych opakowań: rozpoczęte jedno
    Asikka
    11 stycznia 2014 o 14:17
    CU-DO-WNY
    Bardzo dobry produkt. Mam cerę mieszaną, kombinację bardzo suchych i wrażliwych policzków z masakrycznie przestłuszczającą się strefą T. Z tego tez powodu używam tresciwych kremów i cięzko mi dobrac odpowiedni podkład, bo matujący przesuszy, a nawilżający wyświeci. Doszłam jednak do wniosku, ze moja cera zdecydowanie lepiej odbierze przypudrowanie świecenia, niż ratowanie przesyszonej matującym podkładem cery. Tak więc po nałożeniu podkładu świecę się jak nie powiem co. Dlatego postanowiłam poszukać pudru, który poradzi sobie z tym problemem, delikatnie zmatuje, ale nie na płasko i w dodatku nie przesuszy. Oczywiście podstawowym warunkiem obok wyzej wymienionych miał być brak efektu maski. OTO ON. Swietnie wspołpracuje z płynnymi podkładami rozświetlającymi. Po jego nałożeniu skóra jest ładnie, satynowo zmatowiona, a co więcej ABSOLUTNIE GO NIE WIDAĆ na twarzy. Można by powiedzieć, ze wręcz ukrywa jakąkolwiek widocznośc podkładu. Oczywiście w pozytywnym znaczeniu. Efet: satynowe, naturalne wykończenie. Oczywiście w moim biurze, w którym jest za ciepło i za duszno jak dla mnie, mat ustępuje po ok. 2 godzinach, co nie jest wynikiem rzucającym mnie na kolana, ale dokładam delikatnie koleją warstwę i jest ok. To naprawde fajny kosmetyk, za rozsądną cenę (w porównaniu np. do Meteorytów). Wart tej 100. Poza tym bardzo wydajny. Nakładam pędzlem kabuki, a w pracy poprawiam załączoną gabeczką, nie narzekam na nią, wręcz przeciwnie - po uzyciu gąbki efet matu utrzymuje sie dłuzej. Polecam wszystkim, który lubią bardzo naturalny makijaż. Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 20 października 2013 o 23:10
    Wspaniały
    Jestem posiadaczką cery mieszanej ze skłonnością do trądziku i świecenia się w strefie T, dlatego też stronię od wszelkiego rodzaju podkładów, codziennie stosuję korektor razem z pudrem Artdeco, co daje cudowny efekt nieskazitelnej cery. Plusy podkładu: -idealnie matuje i wygładza, dając efekt skóry jak z Photoshopa (ale bez efektu maski!) -matuje na ok 5 godzin, a po poprawkach wygląda tak samo dobrze jak rano -jest wydajny (od pół roku używam jednego opakowania, które wystarczy mi jeszcze na miesiąc -nie zapycha (najważniejsza rzecz dla mnie) -ładne, solidne opakowanie Minusy podkładu: - jedynym minusem jest wysoka (jak na mój studencki budżet) cena, lecz gdy kupi się sam wkład nie jest już tak strasznie Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno, ciągle używam