Malwa Foot Care, Krem do spękanych pięt

werka89
    4 sierpnia 2014 o 18:29
    Bardzo słaby krem do stóp o bardzo nieprzyjemnym zapachu
    W przeciwieństwie do poprzednich recenzentek nie pochwalę tego kremu. Jak dla mnie jest bardzo słaby. Pielęgnacja moich stóp jest dla mnie bardzo ważna. Mam bowiem stopy mocno zniszczone z wieloletnimi nagniotkami (walczę z nimi od jakiś 10ciu lat). Dlatego też testuję różne kremy do stóp. Ten zaliczam do grona "nawilża, ale nic poza tym". Skusiłam się na niego, bo bardzo lubię maseczki do twarzy, maskę do włosów Glorię, emulsję Glorię i szampony (pokrzywa i czarna rzepa) - więc na Malwie się nie zawidołam. Niestety tym razem był właśnie ten pierwszy raz. Krem jest pakowany w bardzo miękką tubkę. Bez problemu się wyciska. Konsystencja nie jest tępa. Krem ładnie się rozsmarowywuje i całkiem nieźle wchłania. Nie zauważyłam po nim regeneracji, ani zmiękczenia nagniotków. Krem jedynie nawilża gładką część stopy (sic!), ale nie regeneruje, ani nie odżywia - a podobno jest do spękanych stóp. Mocznika jest tu tyle co kot napłakał - gdyby nie to, bym czuła jego użycie - kremy z mocznikiem mi bardzo pomagają na stopy (najlepiej w połączeniu z gliceryną) - patrz krem Pilarix lub krem na spękane stopy z Farmony. Dodam też, że przez jego działanie muszę go znacznie więcej nałożyć, przez co ten krem jest niewydajny - po 2 tygodniach skoczyłam całą tubkę kremu. Zapach: Krem pachnie b. intensywnie. Niestety nie jest to woń przyjemna. Dałabym mu więcej gdyby ten krem, aż tak mocno nie pachniał. Krem pachnie na tyle intensywnie, że używanie go jest bardzo trudne. Krem jest tani. Niestety jest też słabo dostępny - widziałam go w Auchan na Woli w Warszawie. Wydajność jest słaba - 2 tygodnie i po nim, bo przez jego działalność pielęgnacyjną (sic!) trzeba go stosować w sporych ilościach. Krem dostaje od mnie 1,5* za miękką tubkę, niską cenę i łatwość wchłaniania oraz rozsmarowywania. Dla osób o wymagających stopach nie polecam - ten krem dla stóp zniszczonych się nie nadaje (sic!). Używam tego produktu od: 2 tygodnie - krem jest niewydajny Ilość zużytych opakowań: 1 cała tubka
  • 23 marca 2013 o 15:20
    ulubiony
    Po dłuższym stosowaniu stwierdzam, że działa. +Bardzo dobrze nawilża + Zmiękcza gruby, twardy naskórek + Niedrogi Konsystencja jest ok. Niestety produkt jest średnio-wydajny.Nie podoba mi sie opakowanie. Zapachnie nalezy do ciekawych. Ubolewam najbardziej nad dostepnością, tak jak większości polskich produktów. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 19 marca 2011 o 14:04
    Bardzo dobry produkt! SPRAWDZIŁ SIĘ:)
    Krem godny polecenia. Zalecam wypróbować. Jedyny warunek, aby spękane i szorstkie stopy znów cieszyły nas gładkością, to oczywiście regularne stosowanie kremu. Mi pomógł. Będę go nadal stosować. Nie ma zbyt gęstej konsystencji, dość dobrze się wchłania, zapach też jest okej. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 pełne opakowanie
    toffi4
    21 sierpnia 2010 o 19:25
    godny polecenia
    Całkiem dobry krem za małe pieniądze-kupiony w promocji za 5,99zł, jak się przekonałam, że dobry pobiegłam dokupić dwie tubki :)))uwielbiam chodzić boso, latem mam ku temu wiele okazji,co niestety odbija się negatywnie na moich stopach.dodatkowo mam śliczne japonki Venezii, niestety są bardzo twarde...po trzech tygodniach urlopu moje stopy wyglądały rozpaczliwie, przesuszone,zgrubiały naskórek na piętach boleśnie zbliżał się do granicy pękania.krem powoli doprowadza stopy do ideału.używam go systematycznie rano i wieczorem, a jak sobie przypomnę to i po prysznicu po powrocie z pracy. dodatkowym atutem jest bardzo ładny zapach, co prawda krem Malwy nawilżająco -odżywczy do stóp i paznokci pachnie jeszcze ładniej, ale jest mniej skuteczny w przypadku stóp wymagających większej interwencji.szkoda, że opakowanie ma tylko 80ml pojemności a krem jest moim zdaniem dość mało wydajny.ale generalnie szczerze polecam!!! Używam tego produktu od: ok. miesiąca Ilość zużytych opakowań:w trakcie drugiego.