Kolastyna Emulsja do opalania wodoodporna faktor UVA/UVB 5, 8, 12, 18 i 25 (stara wersja)

• 17 lipca 2014 o 17:45
    Nie zawiodłam się,
    Uważam ze nie ma co narzekać. Kupiłam filtr spf20, że względu na długie wylegiwanie się na słońcu nie chciałam spalić się na czerwono. Dodatkowo skóra na słońcu szybko się starzeje wiec ochrona się przyda, a brązową opalenizną nikt nie pogardzi. Sprawdził się, podrażnień nie ma- chyba że w miejscach gdzie nie mogłam sama się posmarować (plecy). Zatem jest porównanie co by było gdybym nie posmarowala się wogole, zapach ok, zgadzam się ze spływa z wodą i potem, ale zawsze warto się powtórzyć aplikacje parę razy w ciągu dnia. To oczywiste przy filtrach, tak samo jak i smugi, które w niczym nie przeszkadzają. Czasem potrafi się zwarzyć- w zagieciach łokciowych itp. Myślę że że względów praktycznych, spróbuję czegoś w sprayu Używam tego produktu od: Krócej niż miesiąc Ilość zużytych opakowań: Mniej niż 1
    Go sia
    6 lipca 2014 o 17:20
    Chroni aż za bardzo
    Kupiłam SPF 10 na nasze polskie słońce. Nieważna jak długo bym siedziała na słońcu jestem blada jak ściana, a mnie bardzo łatwo chwyta opalenizna, nawet przy tak jasnej karnacji robię się nie czerwona lecz brązowa. Nie o taką ochronę mi chodziło. Gdybym chciała zostać przy tej karnacji zastosowałabym filtr 3o albo wyższy. Jeśli ktoś szuka ochrony jest ok, ale nie da się na tej emulsji opalić. Nie jest też wodoodporna, momentalnie spływa z wodą i potem. + za zapach i konsystencję, trzeba jednak długo wcierać by nie został biały film. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 małe
  • 31 lipca 2013 o 16:47
    Nie chroni-nie pomaga.
    Wzięłam go 2 razy nad morze. Opalałam się przy temp prawie 30 stopni od 10 do 14 i ... opaliłam się ledwo co. Zawsze bierze mnie, mam tendencje do opalenizny. Ciemna karnacja, szybko sie opalam. A to coś sprawiło, że nie dość szybko się wchłania to po chwili tego nie ma na skórze, więc ochrony nie ma. Na dodatek nie przyśpiesza opalania. Polecam coś innego, tylko nie to. Używam tego produktu od: Lipiec Ilość zużytych opakowań: Jedno nie skończone
  • 6 lipca 2012 o 21:48
    Świetny
    Najlepsza! Używałam najmocniejszego 25 SF - za granicą. Generalnie nie przepadam za emulsjami do opalania (najchętniej nie używałabym ich wcale:)- te z kolastyny stanowią wyjątek. Uwielbiam je! Poza nową edycją, która nadal jest super, nie znalazłam godnego zamiennika. Zalety: Zapach - klasyka Gęsta konsystencja - wydajne Pozwala się opalić Nie lepi się Wady: Nie wystarczy raz nałożyć (kiedyś nie były wodoodporne - poza tym to chroni przed "spaleniem się") Nowa edycja, jest tak samo dobra:) Używałam SPF 30 i opaliłam się nad jeziorem - więc za granicą pewnie lepiej częściej się smarować. Wodoodporność raczej mało zauważalna - dla mnie to akurat plus, bo po wyjściu z wody nie lepi się jak inne wodoodporne. Używam tego produktu od: kilkunastu lat Ilość zużytych opakowań: nie zliczę
  • 3 lipca 2012 o 21:51
    Szybko się wchłania ale skóra się nie opala
    Szybko się wchłania, nie czuć tłustego filmiku, ale niestety skóra nie chce się opalić w miejscach gdzie emulsja została rozprowadzona :( Po recenzjach widzę że nie tylko ja to zauważyłam. Długo musiałam się opalać żeby w ogóle coś się opalić a skóra i tak schodziła, miałam wrażenie że lekko wysuszył mi ramiona. Używam tego produktu od: 1 raz użyte Ilość zużytych opakowań: 1 niepełne