Cienie do powiek

Stars from the stars Stars from the stars x Wedel, Torcik Wedlowski, Wielofunkcyjny topper

Stars from the Stars Wedel Cień - Topper do Oczu 02 Olśniewający

• 8 kwietnia 2025 o 21:32
    Najbliższy zamiennik Fenty Diamond Bomb!
    Ten mały pojedynczy gagatek nie wydaje się niczym szczególnym, ale jaki on daje efekt… Moim zdaniem jest to godny zamiennik dla fenty. Nie posiada bazy kolorystycznej, jedynie piękne iskrzące się drobinki. Jest to zdecydowanie jeden z najpiękniejszych cieni w mojej kolekcji. Jedynym minusem jest to że nakładany pędzlem w grubszej warstwie nieładnie się zbiera, ale wystarczy nałożyć palcem i jest wszystko w porządku lub nakładać go mniejszymi partiami pędzlem. Dla tego efektu jestem w stanie to zaakceptować.
    • Efekt
    • Brak bazy kolorystycznej
    Wady:
    • Zbiera się przy zbyt grubej warstwie na oku
  • 1 kwietnia 2025 o 21:36
    Ciężko się nie skusić na tak pysznie wyglądający cień:)
    Muszę przyznać, że kosmetyki Stars from the stars inspirowane słodkościami Wedla zrobiły na mnie ogromne wrażenie pod względem grafiki. Trafiłam na spore promocje na ich stronie więc zakupiłam kilka różności do testowania. Cienie do powiek używam codziennie więc wzięłam 2 odcienie 'torcika' złoty i w odcieniach różu/fioletu. Opakowanie jest ok. Otwiera się dobrze, ma lustereczko. W moim przypadku zbędne bo maluje się przed pracą przy dużym lustrze ale jeśli ktoś chce poprawiać oko w ciągu dnia to jak najbardziej przydatna opcją chociaż nie uważam, że te cienie trzeba reaplikowac. Cień/topper jest zbity i jeśli lekko pocieramy palcem to nabierzemy bardzo delikatny odcień,mieniacy ale bardzo bardzo delikatny, jak pocieramy mocniej to nakłada się bardziej wyrazisty kolor ale cień zaczyna się rozkruszać na płatki które średnio nadają się do nałożenia na oko. Więc tutaj wydajność robi się słabsza bo cześć cienia poprostu się marnuje. Używałam topper jako solo i z innym cieniem i u mnie bardziej sprawdzila się ta druga wersja. Było bardziej wyraziście. Wydajność jest jak wspomniałam wyżej słabsza przez rozkruszanie ale trwałość na oku bardzo dobra bo trzyma się przez cały dzień od rana aż do zmycia. Zważywszy, że zapłaciłam za niego ok 5 zł to jestem bardzo zadowolona z tego kosmetyku :-)
  • 31 marca 2025 o 12:14
    Ze skłonnością do autodestrukcji
    Stars from the Stars x Wedel, Torcik Wedlowski, Wielofunkcyjny Topper to naprawdę świetny produkt, zwłaszcza jeśli chodzi o efekt na skórze. Mam odcienie 01 i 02 i muszę przyznać, że oba wyglądają fenomenalnie! Uwielbiam go zarówno na oczach, jak i jako rozświetlacz – daje piękny, błyszczący efekt. Niestety, opakowania to ogromny minus. Są tak źle zaprojektowane, że często odklejają się od produktu, przez co topper wypada i się rozwala. Złota wersja niestety poszła do kosza, ale chłodny odcień 02 na szczęście przetrwał. Mam nadzieję, że jeszcze trochę potrwa, bo efekt jest naprawdę cudowny!
    Zalety:
    • Wygląd
    Wady:
    • Dostępność
    • Opakowanie - TRAGEDIA!
    • Nie pachnie torcikiem wedlowskim tylko klejem
    • Wydajność przez to, że się psuje
  • 5 stycznia 2025 o 14:23
    Całkiem przyjemny błyszczący cień
    Szał na kosmetyki Stars from the stars nie mija, dosięgnął również i mnie. Zachęcona promocją na owe toppery do powiek zakupiłam wszystkie odcienie. Na co dzień, jaka cień solo używałam numerku 03 i muszę przyznać, że urozmaicał on mój codzienny makijaż delikatnym kolorem i ładnym blaskiem. Cienie super się mienią, zastosowane na bazę, nie dają dużego osypu. Konsystencja jest masełkowata, więc ja nakładam je palcem na powiekę. Jednak jakie było moje rozczarowanie, kiedy cień, którego używałam na co dzień, po prostu z dnia na dzień rozsypał się w drobny mak. Pragnę zaznaczyć, że nie spadł, nie uderzył o nic, więc dla mnie jest to zniechęcająca sytuacja. Na minus dla mnie również zapach, ja nie czuję tam nic czekoladowego. Raczej nie będę do nich wracać, niemniej jednak są to bardzo ładne cienie nawet do makijażu dziennego.
    Zalety:
    • cena promocyjna
    • blask
    Wady:
    • bez przyczyny rozsypał się
  • 3 listopada 2024 o 17:52
    Ładny blask
    Kiedy zobaczyłam ten blask na rolkach i porównanie do viralowego rozświetlacza Fenty, musiałam go mieć. Ostatecznie okazało się, że to jednak tylko inspiracja. Zapach jest delikatny, ale sztuczny - wyczuwalny dopiero po bezpośrednim powąchaniu. Co najwyżej czekoladopodobny, ale gdybym nie wiedziała, nie powiedziałabym, że to w ogóle jest czekolada. Opakowanie nie przypadło mi do gustu; wygląda tanio i tandetnie. Na szczęście zawartość jest zdecydowanie lepsza od opakowania. Więc dobry moment na cytat "nie ocenia się książki po okładce". Wybrałam odcień srebrny, wiadomo. Moje pierwsze wrażenie - i każde kolejne - to stwierdzenie, że efekt nie jest oszałamiający, ale w porządku. Produkt nie błyszczy tak intensywnie, drobiny ma malutkie, lekką taflę robi. Na tych wszystkich rolkach pięknie błyszczał dzięki zapewne świetnemu sztucznemu oświetleniu, ale na żywo, w normalnym świetle dziennym, efekt jest błyszczący, lecz w granicach normy, co sprawia, że z powodzeniem stosuję go także na co dzień jako taką delikatną iskierkę w kąciki oczu bądź jako topper na powieki. Czasem jako rozświetlacz (ale w tym przypadku drobinki mogą delikatnie migrować po twarzy), nakładając w okolice oczu tego nie zauważyłam. Aplikacja palcem jest wygodna, a konsystencja jest nieco śliska i żelowa, co ułatwia nakładanie. Choć nie ma efektu „wow”, to jednak daje ładny blask, który można łatwo kontrolować.
    Zalety:
    • łatwa aplikacja palcem
    • iskrzący efekt
    • dobrze sprawdza się jako topper i rozświetlacz
    • niezbyt przyjemny zapach