Vichy Liftactiv CxP Total Serum

• 21 września 2013 o 4:49
    Bardzo przyjemne, ale miałam po nim wysyp nieprzyjaciół
    KONSYSTENCJA Lejąca. Kolor pomarańczowo-połyskujący (jakby z jakimiś drobinkami). Aplikuje się idealnie, wchłania się natychmiast. Nie "przeszkadza" na skórze. Buzia po nim się świeci. Jest wybitnie wydajny. DZIAŁANIE Nie zauważyłam, żeby jakoś szczególnie wpływało na ujędrnienie / nawilżenie / odżywienie mojej skóry. Tak naprawdę nie wpłynęło na nią W OGÓLE... DLACZEGO GO WIĘCEJ NIE KUPIĘ ...najgorsze jest to, że po jego zastosowaniu niemal od razu (w ciągu kilku godzin) wyskoczyło mi na brodzie kilka malutkich krosteczek. Pory stały się wyraźnie rozszerzone na czole i w ciągu kilku dni tam również przybyły malutkie zalążki nieprzyjaciół. Natomiast potem cera się chyba do niego przyzwyczaiła (a ja przestałam używać serum rano i wieczorem, a także na brodę). Z czasem przestałam go używać w ogóle, bo naprawdę za każdym razem pogarszał stan mojej cery. OSTATECZNA OCENA Ślicznie pachnie, wygodnie się nakłada, jednak nie działa. I nie jest neutralny dla skóry mieszanej ze skłonnością do wyprysków, czyli takiej jak moja. Podsumowując: ten kosmetyk jest zbędny. Używam tego produktu od: kilku miesięcy (tak naprawdę poddałam się po paru użyciach ze względu na to, że delikatnie zapycha) Ilość zużytych opakowań: jedno, w trakcie - ale nie jestem w stanie go zużyć (zapycha... :(((((((( )
  • 28 maja 2013 o 9:45
    mnie to serum przypadlo do gustu
    cudowny zapach mocny intensywny jak Happy Clinique czuc dosc dlugo okolo 1 h jak na krem zlote rozswietlajace drobinki cudowne przezroczysta formula szybko sie wchlania i pozostawia cos wygladzajacego na skorze byc moze to te silikony... z skladu pozostawia skore klejaca :( najwiekszy efekt jest po nalozeniu az do umycia dzialania ujedrniajacego nie zauwazylam ale moze za krutko testowalam ten produkt 3 tygodnie jednakze serum da sie lubic i mozna je wyprobowywac Używam tego produktu od: 3 tyg Ilość zużytych opakowań: 1 cale
  • 10 listopada 2012 o 20:11
    coś godnego z Vi(o)chy
    Nie jestem entuzjastką firmy i sama zapewne nie kupiłabym tego produktu. Jednak otrzymałam to serum gratis do zakupów, więc los sam rzucił go w me lico. Początkowo kręciłam nosem, nie rzucił mnie na kolana. No dobra, dalej nie rzuca, ale polubiłam i nawet kupiłam następne opakowanie, a to już o czymś świadczy. Za co lubię? Jest leciutkie, ale różni się od analogicznych produktów tym, że nie wsiąka jak woda, nie pozostawia uczucia pękającej skóry, jakiegokolwiek dyskomfortu. Więc jak ktoś oczekuje napięcia, to nie pod tym adresem. Przyjemnie nawilża, rozjaśnia i rzeczywiście rozświetla (mam cerę normalną). Przynosi ulgę przy przesuszeniach, po złuszczaniu. Nie zapycha. Patrząc na poniższe opinie nie namawiam na zakup, raczej na poproszenie o kilka próbek (ja polubiłam po ok. 2 tygodniach stosowania). Z moją cerą kompatybilne, więc warte zakupu. Minus za to, że nie chce pracować z każdym kremem - czy też kremy źle się na nim "układają". Rolowanie to coś, co doprowadza mnie do pasji. Tak się dzieje w przypadku emulsji Nuxe, ale już z kremem Eucerin Hyaluron-Filler jest ok. Aplikacja wygodna, serum tłoczy pompka, co odpowiada mi bardziej niż gimnastyka z pipetą. Zapach delikatny, przyjemny. Drobinki w serum nie robią na mnie wrażenia, a szczerze mówiąc, to głównie przez ich zawartość (kojarzę je z badziewiem) podeszłam do niego z dystansem. Używam tego produktu od: grubo ponad 3 miesiące, może 4 (1xdziennie) Ilość zużytych opakowań: jedno 30 ml, drugie zakupione
    errola
    12 czerwca 2012 o 19:31
    nic ciekawego
    Straszny... bubel, no może nie bubel, ale zupełnie nie jest wart uwagi. Szkoda czasu i pieniędzy. Dostałam w prezencie, ale sama nigdy bym nie kupiła. Zalety : + fajny, złoty kolor + dobrze się rozprowadza na twarzy +lejąca konsystencja +higieniczne opakowanie Wady: - gdzie to rozświetlenie? jeżeli jest tym to świecenie twarzy po jego nałożeniu to tak, jest rozświetlenie -cena, jest kosmiczna i jakość nie idzie z nią w parze. +/- niewielki nawilżenie Używam tego produktu od: ok. 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 15 sierpnia 2011 o 18:07
    DOBRY NAWILŻACZ, ŁADNIE WYGŁADZA
    Dobrze nawilża moja dojrzałą skórę, nie podrażnia, nie zapycha, minimalnie rozświetla , pod oczami rozprasował mi delikatne zmarszczki. Jak dla mnie wydajny, stosuję go na noc zamiennie z maseczką żelową mary kay .Aplikacja jest bardzo przyjemna.Opakowanie higieniczne I estetyczne.Cena za wysoka, ale tego typu produkty z reguły są drogie.