La Roche-Posay Anthelios XL SPF 50+, Lekki fluid barwiący do twarzy (stara wersja)

• 8 lipca 2014 o 20:31
    ulubiony
    Filtrów używam od dawna, nie tylko latem, ten jest moim ulubieńcem od lat (od zeszłego roku ex equo z emulsją matującą z Vichy) \\nPlusy: \\n+ bardzo dobrze chroni przed słońcem \\n+ łatwo się rozprowadza - ma bardzo wodnistą konsystencję \\n+ wyrównuje kolory cery \\n+ nadaje się pod makijaż (nie roluje się, nie bieli, nie tłuści - po kilku minutach od aplikacji twarz przestaje się świecić) \\n+ bezzapachowy \\n+ wydajny (przy stosowaniu tylko na twarz malutka butelka starcza na cały sezon) \\n \\nMinusy: \\n- kolor jest dość ciemny i wpadający w różowo-marchewkowe tony, co może być problemem przy bardzo jasnej karnacji (widać go na twarzy) – ja sięgam po niego w połowie wakacji, kiedy siłą rzeczy twarz mam już trochę opaloną \\n- trzeba chwilę poświęcić na dobre rozprowadzenie go na twarzy (emulsja sama w sobie jest barwiona, a dodatkowo są w niej zatopione cząsteczki podkładu, które pękają pod naciskiem palców i uwalniają substancję koloryzującą – źle rozprowadzony zostawia smugi jak podkład) \\n- ma dziwną konsystencję – jak woda – przelewa się przez palce – może być niewydajny, dopóki nie nauczymy się z nim współpracować \\n- drogi \\n \\nMimo powyższych minusów nadal jest moim ulubieńcem i będą go kupować.
  • 7 lutego 2013 o 17:06
    Nie znam lepszego
    Używam codziennie przez cały rok. W zime wersje bezbarwną pod podkład , w lato wersje barwiącą lub mieszam barwiąca z bezbarwną. Przejde od razu to plusów i minusów . + Nie zapycha! +lekka konsystencja nie obciążająca skóry +nie jest tak tłusty jak inne filtry które do tej pory stosowałam +łatwo można go zmatowić skrobiom +praktyczne opakowanie, idealne dla tej konsystencji +wysoka ochrona UVA podana w liczbach (wole to ,skrót PA *** niewiele mi mówi) -świeci się jak każdy filtr -samodzielnie stosowany jest znacznie za ciemny -jeśli dostanie się do oczu strasznie szczypie Nie jest to skończony ideał, jasne wolałabym filtr który wchłania się do matu, nie świeci itp. ale nie wiem czy taki w ogóle istnieje ten jest najlepszym który do tej pory używałam a było ich sporo, więc jestem mu wierna i jeśli miałabym jakiś polecić to właśnie ten.
  • 27 grudnia 2012 o 19:48
    CUDOWNY I NIEZASTĄPIONY W SŁONECZNE DNI:)
    Jak dla mnie idealny. Nawet w bardzo upalne dni wystarczy cieńka warstwa, by chronił twarz cały dzień. Cena jest wysoka, ale produkt jest bardzo wydajny, więc jak najbardziej opłaca się go kupić. Jedyne co mi się nie podoba to bardzo tłusta powłoka jaką pozostawia na mojej twarzy przez co po jego użyciu muszę nakładać odrobinę matującego pudru. Plusy: - wydajność - delikatny zapach - działanie Minusy: - trochę bieli skórę i pozostawia tłusty osad Używam tego produktu od: 8 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie (w trakcie)
    Doti_
    30 września 2012 o 19:03
    Polecam!
    Krótko i na temat: +posiada duży filtr!!!, +wydajny (przez wakacje nie zużyłam nawet połowy, a filtrów sobie nie żałuję!) +nie bieli skóry - jest to jakby krem z podkładem, więc: +wyrównuje koloryt skóry, +dobrze się rozprowadza, +nie spowodował u mnie podrażnienia, wysypu pryszczy, ani innych niechcianych historii, +po przypudrowaniu (mam cerę mieszaną) nie świeci się (bez pudru też tragedii nie ma), -dość drogi, polecam kupować w promocyjnych cenach jak ja to zrobiłam :) -12 mcy to trochę krótko jak na okres przydatności do użycia, jednak to chyba standard wsród filtrów, -przypuszczam (!), że może być za ciemny dla bardzo jasnych cer. Polecam :) Nie daję 5 gwiazdek, bo może znajdę coś jeszcze lepszego... Ale jestem bardzo z niego zadowolona, w przyszłe wakacje napewno go użyję :) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 (w trakcie)
  • 15 sierpnia 2012 o 11:38
    nigdy wiecej
    Nie rozumiem kompletnie dlaczego ten filtr ma tak wysokie oceny... Może ja go źle stosuję, ale nie wydaje mi się. Uważam, że skoro to filtr (niestety, ale składników nawilżających jest strasznie mało), to nakłada się go na jakiś krem, by skóra nie tylko była chroniona przed promieniowaniem, ale również, żeby była nawilżona. Przecież to najważniejsze. Nigdy nie strosowałam go samodzielnie, bo przypuszczam, że z powodu braku nawilżenia moja skóra zaczęłaby szaleć. Poza tym w składzie jest alkohol, który po dłuższym stosowaniu może konkretnie wysuszyć.. Jaki jest mój stosunek do tego fluidu...? Plusy: +filtr 50, naprawdę bardzo fajnie, ale poczekam do przyszłego roku, aż filtr być może wzrośnie +super opakowanie- nakładałam od razu tym "dziubkiem" +wyrównuje koloryt skóry + wodoodporny..można w nim wyjśc na plażę + jak dla mnie wydajny..męczę go jak mogę Minusy: - nakładany na krem, błyszczy się przeokropnie - zapach, to nawet nie alkohol, to szpital!! ;/ - leista konsystencja - niestety, ale trzeba przyznać, że nie nawilża...to tylko filtr!! - cena - zbyt krótki termin użytkowania (12 mcy) - film który pozostaje na palcach..nienawidzę tego! Napewno poszukam czegoś lepszego na przyszłe lato.