Neutrogena Deep Clean Scrub

• 19 marca 2012 o 10:19
    Generalnie może być
    Odświeżający zapach, nie da sie ukryć. Na skórze pozostawia przyjemne uczucie wygładzenia. Czy zmniejsza powstawanie wyprysków? Hm, cięzko stwierdzić, ale nie tego oczekuje od peelingu. Chodzi o oczyszczenie, a tu trzeba przyznać, że się sprawdza. Konsystencja żelu bardzo mi odpowiada i rzadko występujące, delikatne drobinki są dla mnie zaletą. Nie wyobrażam sobie bowiem, żeby codzienny peeling "szorował" mi skórę niczym pumeks. Narazie chce wykonczyć opakowanie i spróbowac czegoś innego, ale zapewne kiedyś do niego wrócę.
  • 22 stycznia 2012 o 12:30
    dobry
    Poręczne opakowanie. Kosmetyk jest bardzo wydajny (tubka 150ml starcza na 6 tygodni do 2 miesięcy przy użyciu raz na dzień). Świeży zapach, przyjemna konsystencja. Drobne kuleczki świetnie spełniają swoją rolę - ścierają, ale nie są ostre. Nie uczula, nie szczypie. Po użyciu żelu skóra twarzy i dekoltu jest czysta i odświeżona. Nie likwiduje całkowicie zaskórników, ale w moim przypadku zmniejsza ich ilość. Lekko wysusza skórę, ale aplikacja toniku i kremu sprawia, że tego prawie nie czuję. Mam stosunkowo niską skłonność do wyprysków, ale nie zauważyłam, żeby ten żel w jakikolwiek sposób na nie wpływał (nie zmniejsza ich ilości, nie goją sie szybciej). Przy większych wypryskach żel nie nadaje się do użycia gdyż drobinki mogą je "rozdrapać" i dodatkowo podrażnić skórę. Dla mnie to taki fajny, codzienny żel, który nie dość że myje to jeszcze całkowicie zastępuje mi peeling. Zdecydowanie polecam. Używam tego produktu od: ponad roku z przerwami pomiędzy kolejnymi opakowaniami Ilość zużytych opakowań: 2 zużyte, trzecie zaczęte
  • 4 grudnia 2011 o 22:30
    ok...
    Uwielbiam kosmetyki tej firmy... nie uzywam peelingu regularnie wiec nie zauwazylam cudow na twarzy, ale tez cudow znacznych nie potrzebuje bo nie mam zbytnich problemow z cera. Peeling powoduje przyjemne uczucie chlodu, cera jest odswiezona i delikatna w dotyku, hmmm jedyny minusik to po uzyciu cera lekko sie sciaga i wolajac o krem nawilzajacy:):) Używam tego produktu od: kilku miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 16 października 2011 o 21:53
    Super
    Dla mnie zdzialal cuda! stan mojej cery poprawil sie o 100%. Na prawde nie rozumiem tych niskich ocen, a moze to ja jestem podatna jakos w sposob wyjatkowy na produkty firmy neutregana. Probowalam wielu cleanerow, scrubow, peelingow ktore nie moge powiedziec ze byly zle, bo nie byly. Skora byla odswiezona i czysta, oraz zawsze uwielbialam to uczucie chlodku na twarzy. Jednak jak rok temu kupilam powyzszy produkt, moja cera zmienila sie nie do porownania. Jest wygladzona, bez zadnych wypryskow. Polecam w polaczeniu z kremem firmy Neutrogena, ja uzywam Daily moistruiser (nie moglam go tu w katalogu jeszcze znalezc) Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: duzo
    shooya
    10 lipca 2011 o 17:11
    Odświeżający
    Kupiłam ten peeling w Anglii - bez rewelacji ale może być. Bardzo przyjemnie odświeża , o poranku potrafi obudzić ;-) Nie wiem co tam jest za składnik ale bardzo przyjemnie mrowi skórę w trakcie użycia. Nie jest to jednak jakiś mocny ździerak, raczej taki peeling do codziennego użycia - nie zaszkodzi, nie pomoże. Ogólnie fajny ale moim zdaniem jest zbyt mało ziarenek i o zbyt duzym rozmiarze by był ideałem - znam lepsze .