Pilniki, polerki i szczoteczki do paznokci

Look Accessories Pilnik do paznokci szklany duży w etui

1 na 51 opinię

• 3 kwietnia 2024 o 17:22
    Najgorszy jaki miałam
    Pilniczki szklane wyjściowo mają kilka zalet - nie uszkadzają płytki paznokcia, pomagają na ich rozdwajanie się, są delikatne i zostawiają po sobie gładką powierzchnię. Jakimś cudem pilniczek z Look Accessories dokonał niemożliwego - nie da się go opisać żadną z wyżej wymienionych fraz. Jeszcze w życiu nie miałam do czynienia z tego typu bublem. Powyższy pilnik zostawia po sobie wszystko, tylko nie gładką powierzchnię. Pierwszy raz po przejechaniu szklanym pilniczkiem zostały mi na paznokciu... ząbki? schody? Nawet nie wiem, jak to opisać. Zadarty fragment na fragmencie. Na pewno też nie słyszał o czymś takim jak delikatność. W dotyku z obu stron jest bardzo szorstki. Nie znalazłam na opakowaniu informacji o ziarnistości, była za to adnotacja, że pilnik nadaje się do wszystkich rodzajów paznokci, również łamliwych i kruchych - czyli takich, jak moje. Otóż nie nadaje się. Podsumowując? Nigdy więcej nie kupię. Bliżej temu pilnikowi do papieru ściernego niż pożądanych akcesoriów kosmetycznych.
    Zalety:
    • Jak każdy szklany pilniczek - łatwo utrzymać higienę
    Wady:
    • Szorstki
    • Nieprzyjemny w użyciu i dotyku
    • Pozostawia nierówną powierzchnię paznokcia
    • Wrażenie agresywnego zdzierania płytki
    Drogeria Natura