Joanna Z Apteczki Babuni, Odżywka jajeczna

Dusia06
    1 czerwca 2015 o 17:40
    Dobra, ale bez szału
    Odżywkę kupiłam zachęcona dobrym składem i ceną - 5 zł. :). Ma rzadką konsystencję, co czyni ją mało wydajną. Na swoich wlosach stosowałam ja sporadycznie - raz w tygodniu maksymalnie, ze względu na zawartość protein, które w nadmiarze mogą powodować sianko. Odżywka troszeczkę słabo moje loczki dociąża, potrzebuję czegoś cięższego. Nawet z dodatkiem oleju, odżywka nie radzi sobie do końca z dyscyplinowaniem loków i w ciagu kilku godzin od mycia loczki zaczynają się puszyć i rozwalać. Nie lubię za bardzo tego efektu, ale za to nadaje ładny blask. Na moich włosach nie do końca się sprawdziła. Polecam raczej dla osób niemających problemu z puszącymi włosami :). Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 25 stycznia 2015 o 8:47
    Bardzo ją lubię!
    O produktach z "Apteczki Babuni", szczególnie serii jajecznej słyszałam wiele opinii, na ogół bardzo pochlebnych, dlatego sama chciałam się przekonać na własnych włosach, czy rzeczywiście dają opisywane efekty. Dokładnie 1,5 roku temu zakupiłam wszystkie trzy produkty oferowane przez producenta z tej serii, czyli szampon, maseczkę oraz odżywkę jajeczną - muszę napisać, że zachwyciłam się nimi od pierwszego użycia i stosuję je do dzisiejszego dnia. Naprawdę udane produkty. Zazwyczaj kiedy kupuję nowy szampon to dobieram do niego odżywkę lub balsam z tej samej serii. Recenzowana odżywka dostępna jest w opakowaniu o pojemności 200 ml. O ile szampon jest wydajny i starcza na długi okres czasu to odżywka zawsze szybko mi się kończy ze względu na rzadką konsystencję - jednak przymykam na to oko gdyż mimo, że ma malutkie wady to odwdzięcza mi się ona świetnym działaniem. Moim zdaniem produkt ten niewątpliwie ma pozytywne działanie na włosy. Jeżeli chodzi o mnie to sprawił, że zdecydowanie łatwiej się je rozczesuje, a następnie układa. Dodatkowo są one wyraźnie milsze w dotyku, gładsze i błyszczące. Nie przetłuszcza ich i nie obciąża. Na korzyść balsamu przemawia również cena, która nie jest wyższa niż 5,50 zł. Nawiązując do jego zapachu to jest taki sam jak w przypadku szamponu czy maseczki. Podsumowując również i ten produkt polecam. Spisuje się naprawdę dobrze, jest tani, wydajny i pięknie pachnie. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: siedem
  • 22 stycznia 2015 o 9:42
    Delikatna odżywka, idealna na pierwszy etap mycia metodą OMO
    Odżywkę tę kupiłam, ponieważ potrzebowałam czegoś mniej treściwego do pierwszego etapu mycia włosów metodą OMO. Ja najpierw nakładam taką właśnie delikatniejszą odżywkę, potem myję włosy szamponem i na koniec nakładam maskę lub jakąś bardziej odżywczą odżywkę na pół godziny. Tego produktu parę razy użyłam również solo, przy myciu metodą MO. Markę Joanna znam, bardzo ją lubię, więc po przeczytaniu parunastu opinii na temat tej odżywki postanowiłam się na nią skusić. Jej plusy: + wyraźnie wygładza włosy i nawet kiedy na samym początku mycia są splątane, to po jej nałożeniu i spłukaniu widać wyraźną różnicę; + ma przyjemny zapach, który pozostaje na włosach; + bardzo wygodne opakowanie; butelka nie jest zbyt twarda i łatwo zużyć całą odżywkę do końca; + nie obciąża włosów; + ułatwia rozczesywanie włosów; + cena; bardzo przyjazna dla portfel; + polska marka! Jej minusy: - baaardzo wodnista, lejąca się konsystencja, która ucieka z dłoni; - jest to produkt raczej mało wydajny, w głównej mierze właśnie przez tę swoją konsystencję. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 19 stycznia 2015 o 9:34
    Dobra odżywka za dobrą cenę
    Odżywka ta prawie dziesięć miesięcy czekała w szafce zanim zaczęłam ją stosować. Tak to jest jak ma się multum kosmetycznych zapasów i życia – swojego i kosmetyków – nie starcza, aby je wszystkie zużyć. Opakowanie: Kosmetyk ten posiadam w innej formie niż na jego wizażowym „zdjęciu profilowym”. Mam go w białej, plastykowej butelce z czerwonym zamknięciem na klik. Przyjemna dla oka szata graficzna. Pojemność wynosi 300 g. Moje doświadczenia: Bałam się trochę zapachu tej odżywki (w końcu jajeczna), ale – ku mojemu zaskoczeniu – zapach był właśnie tym, co urzekło mnie zaraz po otwarciu. Jest delikatny, nie przypomina mi żadnego innego, nie wyczuwam w nim jakiś specyficznych nut. Ale jest przyjemna dla nosa i długo utrzymuje się na moich włosach. Do tej pory jakoś tak to u mnie wychodziło, że używane przeze mnie odżywki miały dość mocną, zbitą konsystencje. W przypadku tego kosmetyku jednak konsystencja jest mocno lejąca i trzeba uważać przy jej używaniu, bowiem duża część może przelać się przez palce. Czyni ją to trochę mniej przyjemną w stosowaniu oraz mniej wydajną, ponieważ żeby ładnie pokryła mi całe włosy (a mam je gęste i długie do pasa) muszę zużyć ją w dość dużej ilości. Moim zdaniem odżywka spełnia obietnice producenta. Włosy po jej użyciu są sypkie i wygładzone. Łatwo jest je rozczesać, absolutnie nie plącze, ani nie kołtuni włosów. Zauważyłam zmianę kondycji moich włosów, wydają się zdecydowanie silniejsze i mocniejsze. Nie wiem, czy jest to stricte spowodowane zaczęciem używania tej odżywki, czy też wpływu zażywania Belissy; niemniej jednak mam wrażenie, że oba te czynniki miały tu swój udział. Poza mocno lejącą konsystencją nie zauważyłam innych minusów. Odżywka na pewno jest warta wypróbowania, polecam! Cena i dostępność: Do kupienia za niecałe dziesięć złotych w większości drogerii. Ja swoje opakowanie kupiłam w drogerii Firlit na Długiej w Krakowie. Podsumowanie: Świetna odżywka za świetną cenę. Może nie powoduje ogromnych cudów, ale sprawdzi się do doraźnego odżywienia włosów. Poprawi ich kondycję, ułatwi rozczesywanie i sprawi, że będą sypkie i gładkie w dotyku. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
    karli23
    25 października 2014 o 18:24
    Dla moich włosów idealna odżywka
    Cała seria jajeczna z Apteczki Babuni od Joanny to już od paru miesięcy mój faworyt w pielęgnacji włosów. Używam na przemian wszystkich trzech produktów, czyli szamponu, maseczki i odżywki. Recenzowana odżywka według mnie nie ma żadnych wad - świetnie nawilża i nabłyszcza moje włosy, nie obciąża ich ponieważ nie zawiera w składzie silikonów i oblepiaczy. Włosy są puszyste, uniesione od nasady i efekt ten utrzymuje się u mnie przez dwa, trzy dni. Włosy nie są splątane ani nic z tych rzeczy. Nie mam żadnych problemów z ich rozczesaniem po zmyciu odżywki z włosów. Zazwyczaj nakładam ją dwa razy w tygodniu na 5-10 minut, a czasami trzymam dłużej. Z powodzeniem można ją potraktować jako maskę, gdyż ma bogaty skład. Tak samo jak szampon czy maseczka z tej samej serii zawiera nie tylko ekstrakt z żółtka, pokrzywy czy żeń-szenia ale także olej rycynowy czy witaminę E. Niebywałym plusem tego produktu jest cena oraz pojemność - 5-6 zł za 300 ml. Konsystencja odżywki jest rzadka ale dla mnie to żaden minus - jest lekka, szybko się rozprowadza i dzięki temu mam pewność że nie obciąży moich włosów. Z całą pewnością mogę ją polecić każdemu kto się zastanawia. To naprawdę udany produkt :) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: pięć