Podgrzewacze do wosku

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 30 grudnia 2024 o 15:21
    Dobrze się sprawdza
    Dostałam w prezencie w zestawie z woskiem w kropelkach. Podgrzewacz szybko nabiera temperatury i dobrze topi wosk. Metalowy wkład jest wyjmowany, co bardzo ułatwia mycie. Temperatura jest regulowana pokrętłem, nie ma skali z dokładnym podziałem na stopnie więc trzeba wyczuć jak ustawić żeby wosk nie był za gęsty ani zbyt lejący. Minus za krótki kabel przez co ciężko ustawić podgrzewacz na blacie, bo raczej kabel nie dosięga i trzeba korzystać z przedłużacza. Korzystam już 2 lata i dalej działa bez zarzutu więc mogę polecić.
    Zalety:
    • Szybko podgrzewa
    • Łatwy w obsłudze
    • Wyciągany pojemnik
    Wady:
    • Krótki kabel
  • 22 września 2023 o 22:35
    Dobry
    podgrzewacza wosku do depilacji który u mnie tak sobie się sprawdził, ale za to łatwo utrzymać czystość. Tylko jedynie minus jak trochę poleciało na podgrzewacz wosku hi wcale nie idzie jego zmyć po dzień dzisiejszy. Co do wosku są to małe kółeczka s różnych kolorach, klity dość długo się rozpuszcza. Jego konsystencja jest taka całkiem gęsta, co bez problemu idzie nałożyć na skórę w którym miejscu chce się wyrwać włoski. Wcale on nie wyrywa wszystkich włosie bądź nie dokładnie i czasami też potrafi się kruszyć. Czy kiedykolwiek wrócę do takiej formy depilacji ? Raczej nie, zbyt dla mnie jest bolesne, później powstają zaczerwienienia na skórze i ciężko pozbyć się wszystkich niechcianych włosków.
  • 12 listopada 2021 o 10:32
    Przydatny
    Gdy wosk jest nasypany do pełna nagrzewa się w jakieś 20-30 minut. Po 20 minutach mogę już przystąpić do depilacji bo większość wosku staje się zdatna do użytku czyli miękka. Jeśli jest zbyt twardy należy jeszcze poczekać - inaczej słabo przylepi się do skóry a włosy nie zostaną wyrwane. Po tym czasie nastawiam na utrzymanie temperatury, zmniejszenie jej albo podgrzanie gdy chcę rozpuścić resztki. Nie zawsze pilnuję temperatury, mimo to nie zdarzyło mi się nim nigdy oparzyć. Skóra staje się zaczerwieniona, ale szybko to zaczerwienienie mija. Napisy na podgrzewaczu z upływem czasu się ścierają. Za to guzik regulujący temperaturę odpada... Na szczęście urządzenie nadal działa tak samo dobrze. Aby je oczyścić z wosku najlepiej posmarować je olejem a następnie za pomocą pęsety zdrapać. Podgrzewacz wygląda skromnie, wręcz ubogo. Choć jestem już z nim zaznajomiona, wiem czego się spodziewać, więc prawdopodobnie znowu sięgnę po model tej firmy, ale jakiś ładniejszy. Wolę jego niż podgrzewacze za 100 zł.
    Zalety:
    • Podgrzewa
    • Można wyjąć z niego rondelek
    • Cena nie jest najgorsza
    Wady:
    • Guzik odpada
    • Napisy się ścierają
    • Ta wersja wygląda ubogo