Tołpa Body Pro, Anti Cellulite, Nocny eliminator cellulitu (Drenujący super-koncentrat wyszczuplający na noc)

Sonik32
    29 września 2015 o 22:19
    jest w porządku
    Pierwsze serum kupiłam w promocji, ogólnie cała marka Tołpa bardzo mnie przekonuje więc postanowiłam spróbować coś tej linii. Serum szybko się wchłania i pozostawia miłą w dotyku skórę, aplikacja jest dość łatwa jednak ja wole klasyki z pompką. Używałam kilka kosmetyków i ten rzeczywiście napinał skórę, rano czuć jeszcze, że skóra jest przyjemniejsza co jest na plus. Oczywiście cudów się nie spodziewałam, ale ni robiąc nic innego widzę minimalne efekty. + pozostawia miłą w dotyku skórą + nawilża + skład + wydajność - zapach - aplikacja - konsystencja - cena Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1,5
  • 17 grudnia 2014 o 3:58
    Ideał!!!!!!!!!!
    Kosmetyki antycelulitowe Tołpy uważam za najlepsze na naszym rynku. Wcześniej mialam balsam z pompką, tym razem kupilam serum w sprayu, i oba te kosmetyki zasługują na miano KWC. Zalety: + naprawdę odchudza / wyszczupla / drenuje / działa antycelulitowo Zaznaczam, że ja używam tego serum tylko i wyłącznie wtedy, kiedy biegam, na noc, żeby podrasować efekty, które osiągam tak naprawdę za pomocą sportu i diety. Gdybym nie biegala kilka razy w tygodniu i jadła świństwa, żaden balsam ani serum, nawet te z Tołpy, by nie pomogły. A tak, to w połączeniu z ruchem ten kosmetyk ujędrnia moje cialo widocznie, z dnia na dzień wyraźniej. Dzięki niemu mam wrażenie, że szybciej widać efekty moich ćwiczeń: skóra szybciej staje się jędrna, napięta, elastyczna. Celulit rzeczywiście szybciej znika, i ogólnie moje cialo wygląda lepiej. + konsystencja olejkowo-syropowa Serum wchlania się po ok. 15 sekundach mojego intensywnego masażu, gdybym nie masowała, wchłonęło by się do zera od razu. To ciekawy kosmetyk, zaskoczyła mnie jego gęstość,spodziewałam się raczej brązowej wody. Dzięki temu, że to "bogaty" balsam, idelnie nadaje sięna zimę. Zostawia po sobie otulającą warstewkę pielęgnacji. + superwygodnie opakowanie ze sprayem Serum idealnie psika tam, gdzie chcę. nie spływa z nogi zaraz potem, tylko spokojnie poddaje się rozsmarowaniu na ciele. + polski produkt + bardzo dobry skład Wady: -niesamowicie szybko się zużywa, w ok. 3 tygodnie! Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno, w trakcie
    Alsou
    19 lipca 2014 o 14:43
    Przyznam, że udał się Tołpie ten produkt
    Jako maniaczka produktów antycellulitowych nie mogłam sobie odmówić przetestowania Tołpy. Przyznam, że wcześniej nie stosowałam żadnych produktów tej firmy, z wyjątkiem kremu pod oczy. Mówiąc krótko, doświadczenie z Tołpą miałam znikome. Na plus: + skóra w dotyku jest niesamowicie gładka + ujędrnia + drenuje! Gdy to przeczytałam na opakowaniu to zaczęłam się śmiać, ale podczas stosowania… szok, faktycznie drenuje. + jeśli chodzi o radzenie sobie z cellulitem to naprawdę daje radę. Największą poprawę było widać na zewnętrznej stronie ud, czyli po bokach. Ciut gorzej koncentrat radził sobie z wewnętrzną stroną ud. + zapach, większość kosmetyków antycellulitowych ma bardziej bądź mniej zapach mentolu czy anyżu. Tołpa natomiast pachnie jakoś tak inaczej, ciężko mi jest opisać. Jest to miła odmiana po tych wszystkich miętach. + opakowanie. Buteleczka jest zamknięta w kartonowym pudełku, na którym jest napisane szczegółowo do jakiej skóry jest produkt, co on zawiera itp. Ponadto, po otwarciu opakowania, wewnątrz znajduje instrukcja (opis + zdjęcia) jak nakładać, jak masować koncentrat. Jakby dla kogoś było to mało, to wewnątrz znajduje się mini poradnik na temat cellulitu: co to jest cellulit, jakie są stopnie, jakie przyczyny, jak sobie z nim radzić. Taka ciekawa lektura. + wydajność, wystarczył na ok 6 miesięcy + stosuje się go raz dziennie, na wieczór. Dla mnie spory plus bo przyznam szczerze, rano nie mam czasu na nakładanie tego typu preparatów, a i po drugie nie lubię gdy mi się nasmarowana skóra przykleja do ubrania Na minus: - lekko przesusza skórę, co było widocznie na łydkach - wolno się wchłania. Sama konsystencja to jakby woda z olejem, i ten olej (?) powoduje, że skóra po nałożeniu przez długi czas się lepi. Zimą nie jest to jakoś uciążliwe. Natomiast latem jest to denerwujące. Człowiek chce się orzeźwić, odświeżyć po upale, bierze prysznic czy kąpiel, a po nałożeniu koncentratu ma się wrażenie jakby się wcześniej nie myto, skóra się klei. - aplikacja. Psikając na nogi wszystko dookoła było upaćkane. Ślizgałam się pokracznie jak na łyżwach. Ratunkiem było aplikowanie go najpierw na dłonie, a dopiero potem z dłonie na nogi. A teraz kwesta sporna, czyli cena. Dla większości tu piszących cena jest minusem, ale dla mnie jest plusem. W aptekach czy drogeriach widziałam, że ceny są mniej więcej od 50 do 65 zł. Ja kupiłam na promocji w Hebe za ok 39 zł. Według mnie warto, ponieważ produkt jest szalenie wydajny. Mi wystarczył na ok pół roku stosowania, a używałam go od pasa w dół, czyli całe nogi. Raz dziennie – na noc, tak zaleca producent. Dla porównania, słynne serum w buteleczce Ziaja kosztuje jakieś 17-18 zł a przy stosowaniu na całe nogi wystarczał mi na jakieś 2 tygodnie. Gdyby porównać cenę z wydajnością to Tołpa wychodzi na plus. Podsumowując, bardzo dobry preparat na uporczywy cellulit, najlepszy do tej pory jaki stosowałam. PS cytat z opakowania: „ Przechodząc koło restauracji typu fast food udawaj, że ich nie widzisz.” Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 6 marca 2014 o 23:11
    Nie działa
    Nie ma nad czym się rozpisywać. Kosmetyk - nie nawilża skóry - nie wspomaga walki z celulitem. Stosowałam go w duecie z serum globalnym - zero efektów. Ale muszę uczciwie powiedzieć, że bardzo zdrowo się odżywiam, ćwiczę, stosuję masaże bańką chińską, wspomagam sie kosmetykami takimi jak to serum a celulit jaki miałam taki mam. Nie wiem- moze już do końca życia będę toczyc te wyczerpującą walkę z celulitem... na moje uda nic nie działa.... Używam tego produktu od: 2 mce Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 26 lutego 2014 o 10:56
    REWELACJA
    Produkt działa! Naprawdę działa! Oczywiście nie ma co oczekiwać, że serum czy balsam antycellulitowy sam usunie problem. Ale to serum jest świetnym sprzymierzeńcem w walce. W ciągu miesiąca ćwicząc 4 razy w tygodniu, stosując zrównoważoną dietę i właśnie to serum (oczywiście z masażem) praktycznie pozbyłam się cellulitu. Nie było go dużo, ale przy siadaniu lub ściskaniu uda był widoczny. +Działa! +/- Zapach ( mi odpowiadał, ale nie dla każdego) +wchłanianie (całkiem sprawnie) + od razu widać ujędrnienie skóry +/- cena ( mi się udało pokonać w jednym opakowaniu więc bardzo przyzwoita cena jak za takie efkty, ale jeśli ktoś musi stosować dłużej to cena jest dość wysoka) + dostępność (rossman) - problematyczne opakowanie, ciężko zaaplikować na tył nóg Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno