L'Oreal Professionnel Expert Liss Ultime, Szampon wygładzający

Iverna
    2 listopada 2014 o 22:11
    wygładza, ale nie myje :D
    Na wstępie dodam, że mam problematyczne włosy - są pofalowane, po umyciu puszą się, są grube, ciężkie i szorstkie. Dodatkowo odkąd pamiętam mam łupież. Oczekiwałam więc szamponu, który zniweluje "siano" - podkreśli loki, nawilży je i nada włosom objętości. Na początku stosowania tego szamponu myślałam, że będzie idealny dla moich włosów, jednak im dłużej go stosowałam, nie mogłam doczekać się, aż się skończy :-/ Moja ocena: + wygładza włosy, trochę niwelując "siano" + nadaje połysk + ma przyjemny zapach + zmniejsza szorstkość + jest wydajny - w ogóle nie pieni się, nawet po 2-gim nałożeniu !!! - nie myje włosów (przy skórze już na drugi dzień były tłuste jakbym ich tydzień nie myła) !!! - zwiększa łupież - bardzo obciąża włosy - jest drogi Podsumowując, do włosów kręconych się raczej nie nadaje, ale pewnie osoby z włosami prostymi, którym nie zależy na objętości i podkreśleniu loków będą zadowolone, bo faktycznie wygładza włosy. Poza tym byłby ok, gdyby MYŁ WŁOSY :D Używam tego produktu od: ok. 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie (250ml)
  • 22 lutego 2014 o 16:11
    słabiutko
    używałam tego szamponu w każdej konfiguracji - bez odżywki, z odżywką z tej samej serii, z maską z tej samej serii, z odżywką zupełnie przypadkową i również z zupełnie przypadkową maską. za każdym razem efekt był ten sam. włosy zostały ujarzmione w sposób kuriozalny - na głowie pojawił się zupełnie bezkształtny hełm. po wysuszeniu okazało się ponadto, że pasma mam jakby przeciążone i oblepione kosmetykiem. do tego włosy zaczęły się przetłuszczać, z czym nigdy nie miałam problemu. szampon nie podrażnia i nie uczula skóry głowy, ma przyjemny zapach. konsystencja jest ciężka, gęsta, ja go rozcieńczałam mocno wodą [ale dzięki temu chyba jest b. wydajny]. plącze włosy, już podczas mycia, stają się twarde i sztywne jak druty. nie polecam. Używam tego produktu od: przez jakieś 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1/3 całego
  • 30 października 2012 o 9:31
    Idealny w połączeniu z maseczką do włosów prostowanych.
    Szampon super. Idealnie się rozprowdza i pieni, sprawia, że włosy są miekkie i gładkie. Nie "kołtuni"!!! W połączeniu z maseczką z tej samej seri są duetem, który nie zamienię na żaden inny - wyprówbowałam setki szamponów i maseczek różnych profesjonalnych i nieprofesjonalnych firm. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 2 x 500 ml
  • 3 marca 2012 o 19:08
    Najlepszy od dawna
    TO jest mój najlepszejszy szampon od lat. Zaczęłam go używać jak zaczęłam stosować prostownicę czyli jakieś 8 lat temu. Dziwne jest to że włosy po nim nie są proste jak druty nawet jak użyję prostownicy - ja używam jej na same końce. Włosy są po nim takie mięsiste i gęste. Nie umiem tego inczej wytłumaczyć. I bardzo nawilżone. W międzyczasie używałam wiele innych szamponów ale zawsze wracam do niego. Jest najlepszy. Używam tego produktu od: 8 lat Ilość zużytych opakowań: nie mam pojęcia 10??dużych
    Fay8686
    7 sierpnia 2011 o 11:11
    spełnia oczekiwania
    Zużyłam 2 buteleczki 250 ml tego szamponu, jestem z niego bardzo zadowolona, choć z ciekawości testuję obecnie inny szampon tego producenta. Plusy: + ujarzmia włosy, nie puszą się jak po zwykłych drogeryjnych szamponach choć rewelacji nie ma + włosy są baaardzo gładkie, świetnie się rozczesują! + włosy dobrze się układają + ładnie pachnie, zapach utrzymuje się na włosach Minusy: - dla efektu całkiem gładkich i zdrowych włosów trzeba jeszcze użyć maski z tej serii (gdy myłam samym szamponem to jednak końcówki włosów lubiły się puszyć, a na maskę niestety nie zawsze jest czas) - niezbyt wydajny - 250 ml starczyło mi na blisko 3 miesiące (mam włosy lekko za ramiona). Używam teraz szamponu Lumino Contrast z L\'oreal i jest on zdecydowanie bardziej wydajny Możliwe, że do niego wrócę przy okazji jakiejś promocji, ale na razie jestem bardziej zadowolona z Lumino Contrast. Zdecydowanie lepszy od drogeryjnych szamponów, ale za podobne pieniążki można mieć jednak jeszcze lepszy produkt. Używam tego produktu od: używałam w 2010 Ilość zużytych opakowań: 2 x 250 ml