WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Wella Wellaflex, Objętość Dla Cienkich Włosów, Mleczko mocno utrwalające

• 25 czerwca 2014 o 10:49
    kosmetyk zagadka
    Dziwny kosmetyk. Zgodnie z zaleceniem, wcieram go w wilgotne włosy i suszę, po czym pod koniec używam szczotki. Zauważam minimalne optyczne zagęszczenie włosów, ale efekt jest mały i nie trwa długo. Mleczko nie skleja włosów, nie zostawia śladów(to plus bo mam czarne włosy), trochę kleją się po nim dłonie. Wypróbowałam bo był w promocji i nie skuszę się raczej na następne opakowanie. Takie trochę nic. Widzę, że większość dziewczyn ma podobne odczucia, więc może instrukcja obsługi jest źle napisana? Może zużyję opakowanie do końca roku;) Używam tego produktu od: 7 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Ajgulka
    26 stycznia 2014 o 11:57
    Szału nie ma.
    Mleczko jest gęste i lepkie przez co aplikacja nie należy do najprzyjemniejszych. Dość tępo się nakłada. Choć dozownik jest wygodny, zbiera się w nim zawsze odrobina produktu. Trzeba uważać, żeby nie przesadzić z ilością, oraz dobrze rozczesać włosy po nałożeniu, w przeciwnym wypadku tworzą się suche, posklejane strąki, które nie wyglądają najlepiej. Pierwsze próby skutecznie zniechęciły mnie do używania mleczka Welli. Fryzura sprawiała wrażenie ciężkiej, jakbym dzień wcześniej przedobrzyła z lakierem do włosów. Nie chcąc aby się zmarnowało, postanowiłam dać mu jeszcze jedną szansę i ... sprawdziło się, gdy wmasowałam niewielką porcję u nasady włosów, starannie je rozczesałam, po czym wysuszyłam włosy trzymając głowę w dół, albo... nakręciłam na grube wałki z rzepami. Ten ostatni sposób okazał się całkiem skuteczny - włosy były odbite od skóry głowy i uniesione. Mimo tego raczej nie skuszę się na nie ponownie, ponieważ są dostępne inne produkty z serii volume, które lepiej spełniają obietnice producenta. Myślę, że mleczko mogłoby się sprawdzić na krótkich fryzurkach, do długich, cienkich włosów jednak nie polecam. Używam tego produktu od: ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno
    doorq
    25 stycznia 2014 o 23:58
    Nie spodobało mi się
    Może i mocno utrwala ale nie w taki sposób w jaki bym oczekiwała. Niestety skleja włosy, przez co stają się ciężkie i trudne w ułożeniu. O tym, że strasznie klei się w rękach to już nie wspomnę. Może się jednak przydać dziewczynom, które chcą mieć włosy proste jak drut. Z wyczesaniem też bywają problemy, zwłaszcza jeśli się nierównomiernie nałoży kosmetyk i gdzieś go będzie za dużo. Jednym zdaniem: to nie produkt dla amatora. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 24 stycznia 2014 o 11:00
    ciężko powiedzieć
    Mleczko ma nadawać objętości, co moim zdaniem nie za bardzo się sprawdza na moich cienkich włosach. Mam dość szybko przetłuszczające się włosy, więc dodatkowa porcja kosmetyku na włosach niezbyt dobrze na mnie działa. Boję się używać mleczka u nasady a właśnie tam mam oklapnięte, nieładne włosy. Nie wiem czy się przekonam do mleczek, bo moje włosy nie są przyzwyczajone i nie wymagają dużej ilości preparatów. Nie jestem pewna co do rezultatów. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1
  • 22 stycznia 2014 o 23:05
    Ciekawy wynalazek
    Moje włosy są bardzo długie i sztywne z natury, choć jednocześnie cienkie żeby było ciekawiej. Mleczko otrzymałam do testów i czym prędzej je wypróbować bo aż zżerała mnie ciekawość jakie ma działanie. Ma trochę kleistą konsystencję, zapach takie jak pianka i lakier, najlepiej nakładać na mokre włosy i suszyć od razu, bo jeśli nałoży się je na suche włosy, nie rozprowadza się dobrze i zostają sztywne i szorstkie partie, jak również kiedy damy za dużo. Włosy po nałożeniu mleczka i wysuszeniu dają może nie spektakularne odczucie, że włosy są grubsze, efekt jest delikatny, aczkolwiek jest. Zauważyłam też, że mimo że po zastosowaniu włosy się nie elektryzują się, to jakby się od siebie "odpychały", więc może w tym tkwi cały sekret, że wydaje nam się, że jest ich więcej? Dla mnie ciekawy wynalazek, który miałam okazje wypróbować.