Dermedic Acne Expert Kuracja Przeciwtrądzikowa, Żel oczyszczający (stara wersja)

• 23 maja 2012 o 15:06
    Najlepszy jaki miałam!
    Mam ogromne problemy z trądzikiem. Od września 2011 roku to jeden wielki koszmar :( W przeciągu tego czasu przetestowałam dziesiątki preparatów do cery z problemami. W połowie kwietnia natknęłam się na ten żel. Przeczytałam opinie Wizażanek i postanowiłam zaryzykować. Kupiłam go na Allegro za całe 13, 99 zł, czyli prawie 1/3 ceny produktu u mnie w aptece. Kiedy go dostałam od razu przeszłam do testów. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne - estetyczna tuba, super zapach, cudownie myje. Za każdym razem czuję, że naprawdę działa. Już po pierwszym użyciu zauważyłam poprawę i odpukać - moje wykwity jeszcze się na niego nie uodporniły, a każdy inny ponosił klęskę po tygodniu, góra dwóch. Stouję go od 5 tygodni a moja skóra na twarzy wygląda świetnie. Pierwsza aplikacja zaowocowała zmniejszeniem się zmian trądzikowych i to mnie niezmiernie ucieszyło :D Malutki minus to jak dla mnie zbyt lejąca konsystencja (przelałam go sobie to buteleczki z pompką żeby nie marnować) i wysuszanie skóry, ale dla mnie to żaden problem, bo każdy lub prawie każdy preparat do cery trądzikowej wysusza. Plusy: - wydajny - ładnie pachnie - odświeża - świetnie myje i oczyszcza - pomaga wyzbyć się zaskórników i wągrów - nie podrażnia skóry Minusy: - potrafi wysuszyć skórę - lejąca konsystencja Używam tego produktu od: 5 tygodni Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego
  • 7 kwietnia 2012 o 22:25
    ciężko go używać
    Kupiłam coś dziwnego - zakupiłam żel w nowym - jak mi się wydawało - opakowaniu, a w środku była stara wersja tego żelu z krótką datą przydatności, więc najwyraźniej apteka zrobiła mnie w balona. Ale do rzeczy. Kosmetyk zamknięty jest w typowej, funkcjonalnej tubie. Po wyciśnięciu wydobywa się dość gęsty, kleisty żel o bardzo mocnym zapachu. Żel dość mocno się pieni, ale przez swoją kleistość dość ciężko zmyć go z twarzy. Naprawdę nieźle oczyszcza, bardzo fajnie odświeża, wierzę, że może z powodzeniem stanowić element terapii przeciwtrądzikowej. Jest tylko jedno ALE. Żel jest bardzo agresywny, moim zdaniem zdecydowanie za bardzo jak na kosmetyk apteczny. Szczególnie daje się to we znaki, kiedy choć kropelka piany dostanie się do oczu - wtedy niemiłosiernie szczypią, trudno wypłukać z nich pozostałości żelu, są zaczerwienione i podrażnione jeszcze długo po użyciu. Pomimo dobrych właściwości oczyszczających powyższa wada dyskwalifikuje go u mnie zupełnie. Z ulgą wykańczam pierwszą i ostatnią tubę. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
  • 27 sierpnia 2011 o 22:26
    Polecam
    Jestem bardzo zadowolona z tego żelu. W żadnym stopniu nie wysusza, ani nie podrażnia skóry. Po jego użyciu nie ma uczucia "ściągnięcia". Żel dobrze się pieni, jest wydajny. Twarz po umyciu nim jest oczyszczona i gładka. Kosmetyk nie spowodował tego, że wypryski zniknęły, ale nie wierzę, że zwykły żel może wyleczyć trądzik, także zupełnie się na to nie nastawiałam. Żel jak najbardziej polecam. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    pukpuk
    10 czerwca 2011 o 15:52
    Są lepsze
    Żel ma fajną konsystencję, nie gęstą, ale także nie tak wodnistą, żeby przelewał się przez palce. Nie wysusza, nie podrażnia, nie uczula, ale nie daje także poczucia odświeżenia i oczyszczenie, mam wrażenie, że nie domywa twarzy do końca (a z cięższym makijażem na pewno sobie nie poradzi). Nie wpłynął na ilość wyprysków, nie spowodował wysypu, nie pomagał w gojeniu. Myślę, że jest wiele lepszych żeli w tym przedziale cenowym. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 x 200ml
  • 28 maja 2011 o 9:57
    Świetny!
    To najlepszy żel jaki miałam. Drogeryjne nie moga mu się równać. Zawsze gdy dostaję wyprysków na całej twarzy np po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, jest to jedyny żel który mi pomaga, plus tonik i krem z tej serii. Plusy: - Po żelach drogeryjnych robiły mi się suche łuski na twarzy, nawet po Iwostinie, a po tym nie mam takiego problemu. - jest bardzo wydajny, wystraczy nałożyć troszeczkę, po miesiącu stosowania ubyło mi pół opakowania - ogranicza ilość wyprysków na twarzy minusy: - szczypie w oczy - skóra po umyciu jest trochę ściągnięta- ale to chyba każdy żel tak działa