Yves Saint Laurent Teint Radiance Podkład rozświetlający cerę

Loyd
    31 marca 2014 o 8:45
    Aksamit
    Podkład podobny do Vitaluminare Chanel. Po nałożeniu na buzie uzyskujemy efekt aksamitnej cery, lekko rozświetlonej ,promiennej cery. Zdrowej o wyrównanym kolorycie. Początkowy efekt. Później jest nieco gorzej. Używałam tego podkładu w okresie gdy moje skóra się przesuszała. Podkład nie lubił sie z moimi kremami, filtrami i z moją skórą generalnie. Po ok 3 h rolował się w dziwny sposób. Zabijal w plamy. Powodował dyskomfort. Teoretycznie przy problemach z suchością mogło tak być ALE nie był to drastyczny problem to raz. Dwa że b.dbam o cerę i trzy... Dior nude( który nawet lekko matuje) dawał sobie świetnie radę i wyglądał naturalnie. Oddałam ten podkład mamie i mama była zadowolona. Używam tego produktu od: Uzywalam 2 mies Ilość zużytych opakowań: Ok 10ml
    lemka
    29 marca 2013 o 11:17
    Nie warty ceny
    TO jeden z tych produktów, który można wsadzić do worka z napisem "bubel". Gdyby kosztował 20 zł, nie miałabym o nim tak krytycznej opinii, ale w tej cenie to po prostu śmiech. Od czego by tu zacząć + ma lekką konsystencję, łatwo się rozprowadza, + ładna butelka, +/- daje lekkie/średnie krycie na poziomie Healthy Mix Bourjoisa, +/- daje świetliste wykończenie, - nie spodoba się cerom poszukującym krycia czy matu, - bardzo trudno go zmatowić, - zbiera się w załamaniach, - podkreśla skórki, - ma dość wyczuwalny zapach, - cena 200 zł to pomyłka, tutaj płacimy za markę. W tej cenie jest dużo podobnych a jednocześnie o wiele lepszych jakościowo podkładów. Jedyne co przemawia za tym podkładem to kolorystyka, dobrałam sobie jasny kolor - 01. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: próbki
  • 17 lutego 2013 o 12:41
    Jak za tę cenę nie warto.
    Podkład pięknie pachnie, świeżo, owocowo. Używałam najjaśniejszego odcienia 1. To chyba najjaśniejszy odcień jaki znalazłam w Douglasie. Niestety podkład mimo rozświetlającego efektu jakoś dziwnie przesuszał skórę i wchodził w nierówności i osadzał się na skórkach. Zaraz po aplikacji cera wyglądała w miarę dobrze , ale po dwóch godzinach podkład znikał i podkreślał niedoskonałości. Kryje lekko/średnio, co mi się akurat podobało. Niestety mimo zapewnień producenta, da się nim zrobić maskę, gdyż mimo pozornie lekkiej konsystencji na twarzy jest ciężki i czuć go. Z powodu tych wszystkich minusów nie dokończyłam nawet buteleczki. Zraził mnie do innych podkładów YSL i więcej nie kupię. Jedyne plusy w nim to: jasny kolor wpadający w żółć, piękny flakonik i przyjemny zapach. Używam tego produktu od: lipca 2012 do października 2012 Ilość zużytych opakowań: niecała buteleczka
  • 27 czerwca 2012 o 17:34
    brak trwałości
    Podkład bardzo rozświetla, przetłuszcza, średnio kryje i średnio trzyma się na skórze. Jak dla mnie jest za ciężki, nawet zimą. Pod koniec dnia lekko ciemnieje. Stosowalam odcień 4, ciepły beż, opakowanie zużyłam po kuracji Cosmelanem, by odżywić skórę i w tej roli YSL sprawdził się bez zarzutu. Używam tego produktu od: 4 mies Ilość zużytych opakowań: 1 opak.
    KalikaC
    17 kwietnia 2012 o 14:25
    NIE DLA MNIE
    jak każdy produkt, ma przeciwników i zwolenników. ja należę do 1 grupy. Cerę mam problemtyczną, mieszaną, z naczynkami i skłonnością do zapychań. Podkład jest lekki, jak dla mnie zbyt lekki. Lubie krycie przynajmniej średnie a on taki trochę BB;) Poza tym bardzo nie trwały. Po dwóch godzinach nie mam go na twarzy. Pozbyłam się go szybko. Zaznaczam, że produkt z pewnością dobry dla cer nie wymagający ale czy takie potrzebują tak drogiego podkładu:) Używam tego produktu od: 2 tygodnie. Ilość zużytych opakowań: niewielka.