Fusswohl Wellness, Fuss Badesalz `Limette` Sól do kąpieli stóp `Limetka`

• 8 grudnia 2013 o 20:34
    Fajna, gdyby nie ten zapach...
    Działanie: Sól zmiękcza, stopy są miłe w dotyku. Trzeba jednak uważać, żeby nie moczyć nóg za długo- wystarczy ok 5 minut. Zapach: Tutaj kosmetyk zasługuje na minusa. Owszem, cytrusowa nuta jest wyczuwalna, ale zapach jest chemiczny, intensywny, drażni śluzówki nosa. I trzeba długo wietrzyć pomieszczenie, żeby pozbyć się tego zapachu. Niestety, przy mojej wrażliwości na zapachy, nie kupię go ponownie. Wydajność: Raczej duża. Na jedną kąpiel wystarczy łyżka soli. Dostępność: Drogerie Rossmann Używam tego produktu od: półtora miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 19 września 2013 o 9:58
    nie spełniła moich oczekiwań
    Nie oczekuję zbyt wiele od soli do kąpieli stóp. Ważne jest by choć trochę zmiękczała stopy, odświeżała je i przyjemnie pachniała. W przypadku soli Fusswohl oczekiwania te zostały spełnione w bardzo małym stopniu. Nie czuję różnicy w miękkości stóp i ich ogólnym wyglądzie po kąpieli z tym specyfikiem. Ale czemu się dziwić, jak spojrzymy na skład wszystko staje się jasne... Ta sól to w dużej mierze jedynie chlorek sodu i substancja zapachowa. Wszelkie składniki pielęgnacyjne znajdują się po substancji zapachowej, co w rzeczywistości oznacza, że jest ich tyle co kot napłakał... Zapach- hmm...słabo wyczuwam w nim limetkę, do tego posiada jakąś drażniącą nutę, która nie za bardzo przypadła mi do gustu. Po kąpieli stóp z tą solą stopy są jedynie odświeżone, a my w jakimś stopniu zrelaksowane. No ale taki efekt przyniosłoby moczenie stópek w samej ciepłej wodzie. Takie mam niestety wrażenie. Pomimo mojej wielkiej sympatii do tej rossmanowskiej marki ( ich kremy do stóp są po prostu świetne i taniutkie!) to ta sól już w mojej łazience nie zagości. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 16 września 2013 o 14:25
    super
    Ta sól ratuje moje zmęczone obolałe stopy,mam odczucia palenia stóp i takiego łamania nie do zniesienia,produkt ten odśwież stopy chlodzi świetnie.Po prostu ratuje moje stopy po ciężkim dniu.Stosuje zawsze przed spaniem,mocze stopy ok 10-15 min,i smacznie śpie,bez pomocy tej soli byłoby mi ciężko spać w nocy. Używam tego produktu od: 2 mies. Ilość zużytych opakowań: 2 po 300 gr.
  • 19 października 2012 o 16:46
    ładny zapach
    Nie jestem przekonana do soli. Ogólnie. Poza ładnym, odświeżającym zapachem i zabarwieniem wody chyba nic nie robi. Nie zauważyłam nawilżenia stóp czy zmiękczenia pięt. Jest dość wydajna. Taka zwykła zapachowa popierdółka. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 20 listopada 2011 o 14:14
    Nie spadłam z krzesła....
    Przed nią stosowałam sól firmy Scholl, ale jakoś mnie nie powaliła. Postanowiłam tym razem nie przepłacać i wzięłam tą sól. Nie stosowałam kosmetyków tej firmy do stóp, więc nie wiedziałam czego mogę się spodziewać. Z drugiej strony czego oczekuje od soli do kąpieli stóp?? Chyba tylko odświeżenia i zmiękczenia. Mogę powiedzieć, że to dostałam. OdŚwieżenie jest i to bardzo duże. Zawdzięcza to ta sól swojemu zapachowi. Bardzo intensywny. SóL jest żółta, więc na taki kolor barwi wodę i mam wrażenie, że również moje paznokcie!!!!! Od jakiegoś czasu zauważyłam, że są podejrzanie żółte....Mam nadzieję, że się mylę...... Sól jest wydajna. Stosowałam ją z 3-4 razy, a mało co jej ubywa. Ogólnie nie dużo jej się nasypuje. Rozpuszcza się ona w wodzie prawie od razu. Efekt odświeżenia stóp jest, a co do efektu zmiękczenia to mam pewne zastrzeżenia. I to pomimo przepisowych 20 min moczenia ich w ciepłej wodzie. Wydaje mi się, że w po soli (albo pudrze, już nie pamiętam co to dokładnie było) Scholl efekt zmiękczenia był lepszy, odświeżenia chyba też. No i przede wszystkim nie barwiła paznokci na żółto.... Niby wszystkie argumenty przemawiają przeciw temu produktowi a ZA Scholl, to ten jest jednak droższy. Jednak chyba nie będę sobie żałować na stopach bo nie wiadomo jak zareagują na inną sól.... Tej soli już nie kupię. Boję się jej żółtego koloru... Poszukam lepszej albo wrócę do Scholl-a Używam tego produktu od: około 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie