Nici dentystyczne

Elgydium Dental Floss Expandic Nić dentystyczna

4 na 51 opinię

• 14 kwietnia 2022 o 15:22
    Dobra nić, w średnio estetycznym (po czasie) opakowaniu
    Nić do zębów Elgydium kupiłam w aptece, ponieważ nie wyobrażam sobie higieny jamy ustnej bez etspu nitkowania. Zazwyczaj wybieram nici innej marki jednak tym razem postanowiłam wypróbować coś nowego. Nić wykonana jest z elastycznego, białego tworzywa, które jest odpowiednio cienkie by wejść pomiędzy zęby, ale jednocześnie  jest na tyle trwałe, że podczas nitkowania nie strzępi się, dzięki czemu nie ma ryzyka, że mikrowłókna pozostaną między przestrzeniami zębowymi. Nić nie pęka, nie rozrywa się w trakcie używania więc czyszczenie jest wygodne i efektywne. Nić jest tak zrobiona, że ryzyko zranienia dziąseł jest znikome, nie zdarzyło mi się by pojawiło się krwawienie, ale też mam do tego małe tendencje. Sama nić zapakowana jest w plastikowe, mlecznoprzezroczyste opakowanie z nalepką, która niestety się ściera i po jakimś czasie wygląda to nie zbyt estetycznie więc ode mnie za to minus. Ogólnie z samej nici jestem zadowolona podczas używania bo produkt się sprawdza, pomaga w czyszczeniu bez rwania się, strzepienia itd.