Hit hitów. Piękny design, wytrzymała, świetnie wiąże. Słowem - ideał
Ta gumka kupiła mnie wzorem. Nie ukrywam, że jestem wieelką miłośniczką groszków – małe, duże, kolorowe, nieważne. Poza tym przez wiele lat nosiłam zawsze rozpuszczone włosy, natomiast od kilku już prawie wyłącznie związane. Mam włosy cienkie, ale jest ich sporo, są średniej długości, raczej lśniące i gładkie. Wiążę głównie koki oraz zwykły kucyk.
Gumkę kupiłam oczywiście w Rossmannie, więc dostępność świetna. Do zapakowania jej producent użył wyłącznie papieru, i to niewielkiej ilości. Ode mnie duże brawa, jak widać da się. Cena to coś około 8 złotych, ale ja załapałam się na jakąś promkę.
Producent deklaruje, że gumka wykonana jest z włókien bambusowych. Nie będę się w ten temat zagłębiać pod kątem ekologii, ponieważ po prostu się na tym nie znam. Z punktu widzenia laika mogę powiedzieć, że jest to materiał bardzo miły w dotyku, miękki i elastyczny, a jednocześnie szalenie wytrzymały. Design przepiękny, zresztą jak widać. Wykonana jest starannie, materiał ani nitki nie odstają. Dużym plusem jest brak metalowych łączeń, które niszczą i łamią włosy. Jest bardzo delikatna dla włosów, podczas zdejmowania nie wyrywa ich, nie łamie ani nie szarpie. Jeśli chodzi o wiązanie włosów, to trzyma je ściśle, jednak nie aż tak, żeby cebulki wieczorem płakały z bólu. Nadaje się zarówno do kucyków, jak i koków. W trakcie użytkowania trzymała swój kształt, nie rozwlekła się. Poza oczywistą funkcją użytkową, po prostu też zdobi fryzurę.
Mój najwyższy zachwyt skupia się jednak nad wytrzymałością. Nic się nie rozwlekła, nie rozciągnęła. Po wielu miesiącach (ale bliżej roku) bardzo intensywnego, codziennego użytku pewnego dnia materiał zewnętrzny po prostu pękł mi na szwie, ukazując nienaruszoną w środku cienką, elastyczną gumkę. Co najlepsze, wystarczyło go zszyć – tego nawet nie widać i wychodzi na to, że jeszcze mi posłuży Fantastyczny produkt, wart każdych pieniędzy, chociaż i tak cena jest przecież konkurencyjna. Jeśli tak jak ja macie problem, że mało która gumka mocno wiąże Wam włosy, a jeśli tak, to szybko traci kształt – biegusuiem do Rossmanna. Nie pożałujecie :)
Zalety:
- bardzo ładny design
- szalenie wytrzymała
- dobra jakość wykonania
- ściśle trzyma włosy, kucyki i koczki
- nie wyrywa włosów
- nie ma metalowych elementów
- dostępność
- Trwałość / wykonanie