Gumki i spinki do włosów

Jean Louis David Gumka-owijka do włosów z włókna bambusowego

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 12 października 2024 o 6:18
    Mnie również urzekły te kropki
    Kupiłam wersję z białymi kropkami ze względu na design. Te kropeczki wyglądają po prostu uroczo! Gumka jest bardzo milutka w dotyku i łatwa do utrzymania w czystości. Po praniu ( ja piorę ja ręcznie) nie traci nic z tych swoich zalet, nie rozciąga się i nie zmienia kształtu . Choć częściej noszę klamrę ( mam długie i gęste włosy, które upinam) niż gumki, jestem bardzo zadowolona z tego cuda. Gumka nie szarpie i nie placze włosów. Rzadko się czeszę w kucyka ( najczęściej do biegania), częściej już związuję włosy nisko nad karkiem. Owijam wtedy je gumką dwa razy. Gumka bezproblemowo utrzymuje włosy w ryzach, nie uciska też ich . Fryzura trzyma się jak należy przez wiele godzin. Lubię też ją stosować na noc. Kiedy chcę mieć rano naturalnie falujące włosy, zaplątani je wieczorem w dwa warkocze, a całość związuję razem nad karkiem właśnie tą gumką. W nocy nic mnie nie uciska i nic mi nie przeszkadza. Mogę tylko ubolewać, że wybór wersji kolorystycznych jest tak ubogi. Podobnie jak jedna z Poprzedniczek, chętnie przetestowałabym wersję granatową w białe kropki lub bordową w białe kropki. Design jest uroczy, elegancki i nieco dziewczęcy zarazem. Ja daję pięć gwiazdek.
    Iwona_C
    8 sierpnia 2024 o 13:12
    Urocze, mięciutkie i delikatne dla włosów.
    W Biedronce mój wzrok od razu przykuły te groszki i wybrałam dla siebie czarny i beżowy kolor. Gumki są tanie, dobrej jakości i delikatnie obchodzą się z włosami. Wykonane są naturalnego włókna bambusowego. Materiał jest bardzo mięciutki i przyjemny w dotyku, jest również elastyczny i dobrze się rozciąga. Wewnątrz materiału znajduje się gumka w odpowiedniej długości rozciągliwości dzięki czemu łatwo i wygodnie związać włosy. Gumka nie ma zbyt mocnego ścisku, ja mam włosy cienkie ale długie i dobrze dawała sobie radę z ich utrzymaniem w odpowiednim ułożeniu o ile nie byłam zbyt aktywna, przy bieganiu delikatnie się zsuwała i wymagała poprawek na włosach. Wielkim jej atutem jest delikatność, nie szarpie włosów, nie plącze ich, nie wyrywa, łatwo się na nich owija i bezproblemowo ściąga. Gumki są łatwe do utrzymania w czystości można je przeprać ręcznie z użyciem płynu, ale można je również wrzucić do pralki i nic nie pożądanego się z nimi nie dzieje. Zachowują swój kształt i miękkość a kolory się nie spierają. Gumki - owijki są ładne z wyglądu i równie ładnie prezentują się na włosach, są świetnej jakości i cechują się delikatnością. Z pewnością zakupię sobie jeszcze inne wersje kolorystyczne..
    Zalety:
    • naturalny mięciutki materiał bambusowy
    • śliczna kolorystyka
    • dobrze się rozciągają i łatwo owijają na włosach
    • nie szarpią, nie plączą i nie wyrywają włosów
    • bardzo dobra jakość wykonania
    • łatwo je utrzymać w czystości
    • długi czas zachowują swój ładny wygląd
    • atrakcyjna cena
  • 26 marca 2024 o 20:30
    To nie jest to
    Mam grube i gęste włosy - ta gumka im nie podołała. Kupiłam ją w Rossmanie, bo akurat szukałam jakiejś na już. Często gubię gumki, dlatego decyduję się na pierwszą lepszą "mocniejszą" dostępną w drogerii. Nie powiem, wersja w białe kropki wygląda przeuroczo i robi pierwsze dobre wrażenie. Generalnie gdybym owinęła ją włosy 3 razy - byłyby dobrze spięte (czułabym się pewnie w kucyku), ale było ciężko to zrobić - bolały mnie już palce. Poza tym to zbyt dużo gimnastykowania. Lubię, gdy podwójne owinięcie gumką włosów daje solidne utrzymanie fryzury (kucyka, warkocza itp). Tak, takie egzemplarze są dostępne w Rossmanie jak coś :) Na domiar złego gumka zdecydowanie rozciąga się z czasem i traci na wytrwałości. O ile materiał wierzchni (podobno wykonany z włókien bambusowych) jest miły w dotyku i można uznać, że generalnie jest solidnie wykonany (nie spierał się / szybko schnął / nie tracił barwy) - tak sama gumka w środku jest bardzo kiepska. Z czasem rozciągnęła się i nie wróciła już do stanu, gdy ją kupiłam. Nie mogę tutaj pominąć faktu, że nie ciągnęła włosów i nie łamała ich. To w sumie dość spory plus. Wydaje mi się, że dla cienkich włosów może się nadać. Generalnie mnie nie urzekła i na pewno nie kupiłabym jej ponownie.
    Zalety:
    • ładnie wygląda (miałam tylko tę w kropki)
    • materiał wierzchni dość solidny - z czasem się nie zużył / nie sprał / nie powychodziły nitki
    • łatwo dostępna w Rossmanie i dość tania
    • nie łamie / nie wyrywa włosów
    Wady:
    • nie dawała solidnego podtrzymania fryzury, gdy tego oczekiwałam
    • gumka w środku rozciągnęła się z czasem i nie powróciła do stanu sprzed
  • 19 listopada 2023 o 17:21
    Tania, dobra gumka do włosów
    Przypadkowo wybrałam ją w rossmannie Zalety: – cena – dostępność – naturalny materiał – wygodna – miękka Wady: – dla mnie nie jest to wada, ale nie ściska za mocno – brak kolorów bez wzorów i tylko dwa kolory do wyboru Warto, ja lubię
  • 15 marca 2023 o 12:52
    To jedne z lepszych gumek jakich miałam okazję używać!
    Gumkę z włókna bambusowego kupiłam z polecenia włosomaniaczki My Hair Tip. Zdecydowałam się na większa wersję i… wzięłam od razu dwa kolory. Beżową oraz czarną w kropki. Nie mogę przestać się zachwycać jakie te gumki są wspaniałe! Można je dostać w Rossmanie za… 8,49 zł/szt. SZOK! Używam ich już od ponad miesiąca. Codziennie, dosyć intensywnie. Na codzień noszę luźnego kucyka. Gumka nadal wyglada jak nowa. W ogóle się nie rozciąga, za każdym razem wraca do pierwotnego kształtu. W dodatku te gumki są po prostu piękne! Wcześniej używałam jedwabnych owijek, które również kupowałam w Rossmannie, jednak te zdecydowanie biją je na głowę pod względem wytrzymałości materiału. Myślę, że zdecydowanie zostaną ze mną na dłużej.
    Zalety:
    • cudowny design i dostępne dwa kolory: czarny i beżowy (obie wersje w kropeczki)
    • stosunkowo niska cena biorąc pod uwagę ich jakość i wytrzymałość materiału
    • dostępne praktycznie w każdym Rossmannie
    • materiał z włókna bambusowego
    Wady: