Shiseido Luminizing Satin Eye Color Intensywne, długotrwałe cienie do powiek

• 11 kwietnia 2014 o 8:58
    z potencjałem
    Produkt zakupiony w Sephorze. posiadam odcień OR302 Fire (grafit + oranż + jasno-szary) PLUSY - dobra pigmentacja - drobno zmielony - zestaw kolorów dający wiele możliwości, razem i osobno Kupiłam szukając jakiejś odmiany i czegoś na wieczór, (z reguły maluję się mniej wyrazistymi cieniami). Pierwsze makijaże zrobiłam według propozycji producenta i innych użytkowniczek, teraz eksperymentuję. Na razie używam głównie pomarańczowego cienia, a mam błękitne oczy. W przyszłości chcę potestować grafitowy cień jako smokey eyes. EDIT: Znalazłam kolejne zastosowanie: Grafitowego cienia zaczęłam używać do brwi, daje to efekt jak po hennie - czyli granatowa czerń. Nakładam twardym ściętym pędzelkiem Sephora, ale bardzo delikatnie, małymi ledwo wyczuwalnymi ruchami - bo łatwo z tym cieniem przesadzić! Następnie utrwalam maskarą do brwi. Jeżeli nie macie za ciężkiej ręki i odrobinę cierpliwości- polecam. Efekt nie do podrobienia żadnymi środkami do brwi :-) Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 26 lipca 2012 o 7:28
    Bardzo Dobre
    Cienie są bardzo dobre. Trzymają się cały dzień, kolor nie blaknie. Dla osób z tłustymi powiekami zalecam bazę. Bardzo wydajne, ponieważ wystarczy musnąć tylko pędzelkiem i odpowiednia ilosc nam sie aplikuje. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1/8
  • 29 czerwca 2012 o 21:54
    Cudowne, bajeczne, najlepsze!
    Najlepsze cienie jakie kiedykolwiek miałam do tej pory! Z tej serii posiadam na razie tylko jeden zestaw w odcieniach ciepłego złotego jasnego brązu - BR209 Voyage, ale z pewnością dokupię jeszcze jakieś inne do kompletu. To zdecydowanie mój KWC!!! Moje cienie oceniam następująco: Zalety: + bardzo dobrze się nakładają na powiekę, + są bardzo trwałe - cały dzień praktycznie bez żadnych problemów wytrzymują na swoim miejscu (używam bazy pod cienie, ale próbowałam raz bez niej i również efekt był zaskakująco trwały), + dają fenomenalne, satynowe wykończenie, + pięknie wyglądają na powiekach - efekt jest wyrazisty, + są bardzo dobrze napigmentowane, + łatwo je rozetrzeć, można mieszać kolory i tworzyć bardzo dużo nowych odcieni, + nie osypują się, + nie zbierają się w załamaniach powieki, nie pojawiają się żadne grudki czy niedoskonałości - pięknie się prezentują od nałożenia aż po demakijaż, + mają śliczne, eleganckie opakowanie z bardzo wygodnym lusterkiem; w opakowaniu jest także pędzelek oraz aplikator dwustronny (z gąbeczką standardową oraz bardziej "szpiczastą") - pędzelek jest ok (używam różnych pędzli przy malowaniu oczu, nie tylko tego załączonego do opakowania), z aplikatora nie korzystałam, więc nie mogę ocenić jak się sprawdza, + świetnie dobrane kolory w palecie. Wady: dla mnie ten produkt nie ma wad, mogę jedynie wskazać drobne niedoskonałości: - wydaje mi się, że nie są zbyt wydajne - używam je od kilku dni, a już widać maleńkie wgłębienia w cieniach, - stosunkowo wysoka cena - u mnie w przeliczeniu na PLN kosztują ok. 200 zł (w porównaniu z wydajnością cena może wydawać się odrobinę za wysoka, ale z drugiej strony porównując z ich trwałością i ogólnym efektem, to naprawdę nie ma nad czym się zastanawiać!). Reasumując: cudowny produkt który na zawsze zagości w mojej kosmetyczce! Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie
    uzunia
    16 maja 2011 o 22:00
    są boskie
    Jakiś czas temu znalazłam już swoje KCW(piątki Diora) , ale musze przyznać,że Shiseido może śmiało z nimi konkurować. Plusem są bardzo ładne kolory (owszem jest pare palet które strrrasznie mi sie nie podobają,ale nawet w nich kolory...)przenikają się nawzajem trorząc harmonijny makijaż oka. Nie trzeba miec nawet wprawy w cieniowaniu bowiem formuly sa tak aksamitne i świetlistę,ze makijaż nimi wykonany to czysta przyjemność. Cienie sa mięciutkie i trzeba uważac aby nie uszkodzic ich delikatnej formuły,dlatego przy częstym używaniu szybko widac wglebienia. Cena jak najbardziej przystępna, w zasadzie to w cenie Diorów można kupić 2 palety! Polecam! Używam tego produktu od: 3 m-cy Ilość zużytych opakowań: dwa
    Karkki
    3 maja 2011 o 18:23
    Zachwycające!
    Właśnie zobaczyłam, że moja recenzja zniknęła, i może to i dobrze, bo bym musiała ją edytować. Podobnie jak moja Poprzedniczka, po wielkim rozczarowaniu paletą Les Perles de Chanel, ruszyłam na poszukiwania. Po bezowocnych poszukiwaniach zestawu fioletowo - niebieskiego, nastawiłam się na zakup palety z dużą ilością odcieni, ale doszłam do wniosku, że dla dwóch kolorów nie ma sensu kupować zestawu, w którym są takie, których używać raczej nie będę. Szukałam długo aż w końcu doszłam do stanowiska Shiseido. No i się zakochałam. "Osiołkowi w żłoby dano", bo i cudowne fiolety zachwycają i prześliczne niebieskości zachęcają, ale na obydwie paletki w jednym miesiącu pozwolić sobie nie mogę, więc zdecydowałam się na # BL 310 kobaltowo - błękitno - różową, której akurat na powyższym zdjęciu nie ma (dlatego dodaję własne). No i w efekcie mam nie tylko urocze trzy kolory, ale po wymieszaniu różowego z kobaltem otrzymuję wymarzony fiolet, a po zmieszaniu różowego z błękitem - śliczną lawendę. Cienie mają aksamitnie miękką i lekką konsystencję, kolory są intensywne i jedwabiście lśniące. Są bardzo trwałe - bez bazy utrzymują się na powiece cały dzień w niezmienionej formie i kolorze, nie obsypują się, nie zbierają w załamaniu powiek. Jednak po 3 tygodniach, prawie codziennego używania, zauważyłam jedną, jedyną ich wadę. Są mało wydajne. W odcieniu różowym widać już bardzo wyraźną wklęsłość, której nie uzyskałam w żadnych z dotychczasowych cieni, w tak krótkim czasie. Ale i tak są rewelacyjne. Za jakiś czas zapewne kupię jeszcze inny zestaw. Używam tego produktu od: ponad 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego