Dwufazowa odżywka Biovax LATTE pozwala osiągnąć natychmiastowy efekt zdrowych, nawilżonych i odżywionych włosów. Błyskawicznie przywraca im witalność i piękny połysk. Dzięki dwufazowej formule oraz specjalnie dobranym składnikom preparat działa jednocześnie na zewnętrzną warstwę włosów, jak i wnika głęboko odbudowując ich strukturę od wewnątrz. Dwufazowa formuła preparatu gwarantuje intensywne i skuteczne działanie, a jej wyjątkowo lekka konsystencja nie obciąża włosów. Ułatwia rozczesywanie. Odżywka przeznaczona jest do codziennej pielęgnacji włosów bardzo osłabionych i zniszczonych.
Proteiny mleczne już od starożytności uważane były za eliksir młodości. Zawierają duże ilości minerałów, takich jak: potas, wapń, sód, miedź, kobalt, jod, cynk, mangan, chlor, fosfor, witaminy A, D, C, B1, B2 i K oraz białko i kwasy tłuszczowe. Posiadają zdolność naprawiania przerwanych wiązań keratyny, dzięki czemu odbudowują nawet ekstremalnie zniszczoną strukturę włosa.
Efekt: Mocne, zdrowe włosy, zadbane, nierozdwojone końcówki, intensywne nawilżenie i wygładzenie włosów, jedwabisty połysk.
I FAZA - REGENERUJĄCA
Oparta na PANTHENOLU (prowitamina B5)
Działa na wewnętrzną strukturę włosów, skutecznie je regenerując. Utrwala keratynę w łuskach włosów, dzięki czemu stają się one zdrowsze oraz pełne blasku. Wpływa łagodząco i odżywczo na skórę głowy, wzmacniając cebulki włosów, co zapewnia im właściwy wzrost.
II FAZA - ODBUDOWUJĄCA
Oparta na JEDWABIU I PROTEINACH MLECZNYCH
Intensywnie odbudowuje bardzo osłabione i zniszczone włosy działając na ich zewnętrzną warstwę. Reperuje i zamyka rozdwojone końcówki. Wygładza włosy i zapobiega ich elektryzowaniu. Nadaje im jedwabisty połysk i miękkość. Zatrzymuje wodę we włosach, chroniąc je przed wysuszeniem. Nie wymaga spłukiwania.
Nie zawiera substancji drażniących: parabenów. Sodium Laureth Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, glikolu propylenowego.
Skład: Aqua, Cyclomethicone, Polysorbate - 20, Cetrimonium Chloride, Methyl Propanediol, Cyclopentasiloxane (And) Dimethiconol, Glycerin, Starch Hydroxypropyltrimonium Chloride, Methoxy Peg/Ppg - 7/3 Aminopropyl Dimethicone, Peg - 14 Dimethicone, Hydrolyzed Silk, Hydrolyzed Milk Protein (And) Lactose, Panthenol, Phenyl Trimethicone, Parfum, Benzyl Alcohol (And) Methylchloroisothiazolinone (And) Methylisothaiazolinone, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Limonene, C.I. 60730
Cena: 17zł / 150ml
/bw/
Do tej pory byłam bardzo zadowolona z kosmetyków biovaxu,nigdy mnie nie zawiodły.Postanowiłam spróbowac tej odzywki,skusiły mnie te proteiny mleczne.I to był błąd.Razem z moją mamą doszłyśmy do wniosku,że ta odżywka to pomyłka.Mama miała włosy przetłuszczone,a nie użyła wiele,a moje włosy były takie szorstkie i sztywne jakbym je wypsikała lakierem do włosów.Nie polecam nikomu!
Używam tego produktu od: tygodnia
Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
Była moją pierwszą i ostatnią odżywką w sprayu. Nie mam przekonania do tego typu kosmetyków. Na moich włosach się nie sprawdziła.
+ opakowanie
+ zapach
+ łatwo było po niej rozczesać włosy
+/- działanie
- cena
- przetłuszczała włosy
Używałam jej po każdym myciu. Włosy ładnie się po niej rozczesywały, ślicznie pachniały i właściwie nic więcej pozytywnego. Stanu włosów nie poprawiła, stosowałam ją tylko na długość 2 razy psikając, ale mimo tego otrzymywałam przetłuszczone strąki.
Nie warta tej ceny tylko i wyłącznie dla lepszego rozczesania włosów.
Używam tego produktu od: używałam rok temu
Ilość zużytych opakowań: 1 całe
Kupiłam razem z maską z tej samej serii na promocji w Superpharm. Wydaje mi się, że nie watro kupować ją poza promocją za taką cenę, ponieważ jest przeciętna.
Plusem jest to, że nie przeciążała moich włosów i w sumie lekko je nawilżała. Niestety nie radziła sobie do końca z puszeniem się włosów. Nie zauważyłam też aby włosy były po niej bardziej błyszczące. Nie wspomnę o końcówkach, bo żadnej poprawy nie zauważyłam.
Nad ponownym kupnem musiałabym się zastanowić, bo nie wiem czy warto inwestować w tą odżywkę...
Używam tego produktu od: dwa miesiące
Ilość zużytych opakowań: jedno
Jako ze nadeszło zimno i wszedzie gdzie jestem działa klima moje zazwyczaj zdrowe włosy weszły w etap \'\'chwilowej niedyspozycji\'\' i zaczeły sie przesuszac oraz rozdwjac sie na koncach.
Pomyslałam ze standardowa pielegnacja nie wystarczy i poszłam do apteki po capivit i miałam zamaira isc do rossmana po maske z Loreala z cementem ....Jednak stojac w kolejce wypatrzyłam promocje na produkty Biovax.
Co prawda uzywałąm juz szamponu wzmacniajacego ktory kupiłam wiosna kiedy włosy zaczeły mi wypadac i nie zrobił zupełnie nic i zastanawiała sie czy warto ryzykowac ale była promocja,pani w aptece zachwaliła...
Jestem troche zła na siebie,bo niby nie zpałaciłam duzo ale kupiłam cos co nie tyle nie robi nic co bardziej szkodzi!
-nie odzywia
-nie wygladza
-placze włosy
-koncowki sie chyba bardziej rozdwajaja,włosy sa sianowate
-o jakiejkolwiek regeneracji nie ma mowy....
Nie wiem co jest z tymi Biovaxami,moze ja mam za grube włosy i na mnie nie działa zupełnie pogarszajac stan włosow ale uzyłam kilka razyi oddałam siostrze,ona uzywała tylko od połowy włosow i procz tego ze miała odczucia podobne do moich to jeszcze włosy zaczeły jej sie przetłuszczac,były oklapniete.
Cena jak za taka jakosc i pojemnosc zdecydowanie za wysoka ,nawet w promocji
Gwiazdka za piekny zapach i za wydajnosc.
Produktom Biovax mowie nie
Używam tego produktu od: uzywałam kilka tygodni temu
Ilość zużytych opakowań: kilka razy z pierwszego
Zawsze zachwycałam się produktami biovax, tym bardziej że maski i inne kosmetyki np olejek na końcówki włosów mają wyśmienitej jakości. Ta odżywka to niestety niedoczekanie.
+ coś tam działa na włosy ale efekt nie jest zauważalny gołym okiem
+ o dziwo ma naprawdę dobry skład ( bez zbędnej chemii)
+ pięknie pachnie
+wydajna mam włosy do pasa i po miesięcznym stosowaniu raz a nawet 2 razy dziennie mam jeszcze gdzieś 1/8 butelki
+ cena
- skleja i plącze włosy
- włosy po nim szybciej się przetłuszczają mimo że spryskuję nim włosy od linii żuchwy w dół
- nie dostrzegłam efektów obiecanych przez producenta: włosy nie zastały się mocne, końcówki nie przestały się rozdwajać, połysku i nawilżenia też nie dostrzegłam tylko wygładzenie które i tak niewiele daje skoro włączy plączą się jak opętane
Osobiście nie polecam, lepiej zainwestować w maskę z biovaxa przynajmniej będą jakieś efekty
Używam tego produktu od: miesiąc
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie, 150 ml
+ sprawia, że włosy są: nawilżone, odżywione, elastyczne, zdrowe, z połyskiem, pełne objętości, po prostu odżywają na nowo
+ nie przetłuszcza, nie przeciąża włosów
+ nie sprawia, że włosy są nadto napuszone
+ pięknie pachnie
+ mega wydajna, wygodne i poręczne opakowanie
+ bez parabenów i sls-ów
+ polski produkt, bardzo korzystna cena
Używam tego produktu od: 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: ledwo widoczny ubytek z pierwszego
Niestety zawiodłam się na tej odżywce. Zapach jest koszmarny. Kompletnie nie rozumiem zachwytów Wizażanek nad tą wonią lakieru do paznokci! :| Nie uratował jej nawet olejek eteryczny - nadal moje włosy \'pachniały\' chemikaliami.
Odżywka jest bardzo mało wydajna. Starczyła mi na około 2 tygodnie, przy codziennym spryskiwaniu włosów rano. Fakt, że jednorazowo \'wypsikiwałam\' sporą ilość produktu, ponieważ moje włosy są bardzo długie.
Ciężko jest mi ocenić właściwości odżywcze. Wyczuwalne było nawilżenie włosów, ale niestety odżywka powoduje bardzo mocne sklejanie się włosów. Ciężko jest potem rozczesać powstałe dzięki niej kołtuny. :/
Opakowanie bez zarzutu, bardzo dobry spryskiwacz.
Podsumowując, więcej jej nie kupię, głównie ze względu na obrzydliwy i męczący zapach (gusta, jak widać, są bardzo różne ;)) oraz sklejanie włosów.
Używam tego produktu od: 14 dni
Ilość zużytych opakowań: 1 standardowe
Coś strasznego. Wyrzuciłam ją całą. Na moich włosach, które nie są wcale mocno zniszczone dawała efekt \'\'tarcia\'\' tzn. po spryskaniu wilgotnych lub mokrych włosów nie dość że nie ułatwiała rozczesywania to jeszcze je utrudniała, a grzebień o szerokich zębach jaki stosuję do rozczesywania "przeskakiwał" po moich włosach.
Zapach fatalny - mdlący.
Pierwszy raz spotkałam AŻ tak nieskuteczną odżywkę. Nie widzę w niej żadnego plusa!!
Nigdy więcej:/
Używam tego produktu od: używałam 2 tygodnie
Ilość zużytych opakowań: 1/3 jednego op.
Nie zauważyłam żeby odżywka regenerowała czy odbudowywała włosy... Kupiłam ją w zasadzie po to, żebym mogła rozczesać włosy po umyciu bo mam z tym problem odkąd pamiętam, nawet jak używam odżywek ze spłukiwaniem i muszę powiedzieć, że potrzeba sporej ilości, by te włosy dały się rozczesać :/ a to już je trochę obciąża. Stosuje ją jednak na same końcówki, by się za bardzo nie wysuszyły. Produkt średnio zadowalający... Odżywka ma przyjemny zapach. Minusem jest to, że ciężko jest równomiernie ją zaaplikować na włosy, a podczas wstrząsania, by zmieszać 2 fazy, produkt wylewa się przez atomizer. Warto jednak zainwestować w coś lepszego, a niekoniecznie droższego :)
Używam tego produktu od: ponad miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
To chyba najgorsza odżywka bez spłukiwania, jaką w ogóle miałam. Nie dość, że okropnie śmierdzi, w dodatku spryskiwacz koszmarny, więc czasem prysnę sobie na twarz.. Nie widzę tutaj żadnych plusów! A, sorry, przy sporej dawce kosmetyk pomaga w rozczesaniu włosów. Ale czy o to chodziło? Gdzie jest tutaj regeneracja wspomniana przez producenta? Spryskanie suchych już włosów przypomina zwyczajne potraktowanie ich zwykłą wodą, bowiem odżywka nie osiada nawet na włosach, nie nawilża ich. Efekt identyczny do sprykania ich wodą.
Używam tego produktu od: dwa miesiące
Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie
Bardzo lubię mleczną serię Biovax,ale ta odżywka nie spełnia moich oczekiwań.Jej plusy to łatwa aplikacja, brak obciążenia i zapach. Minusy:
-niezbyt pomaga w rozczesywaniu,muszę jej sporo nałożyć,
-nie działa według obietnic producenta:włosy po wysuszeniu są dziwne w dotyku,jakby szorstkie czy lepkie,a końcówki przypominają siano.Liczyłam na ochronę włosów i końcówek przed łamaniem, ale odżywka nie ma takiego działania.
Niestety,ale więcej nie kupię.
Używam tego produktu od: listopad 2011
Ilość zużytych opakowań: trochę z 1 opakowania
Dwufazówka nie robi jedynej rzeczy, której po niej oczekiwałam: nie ułatwia rozczesywania. Psikałam tym włosy i nie czułam efektu (może dlatego, że psikałam na mokro?), co jest dziwne, bo w końcu produkt ma ciężki silikon. Teraz bym tego nawet nie kupiła, ale rok temu nie miałam zbyt dużego pojęcia o tym co jest do włosów dobre, a co złe. Zapach również nie należał do najprzyjemniejszych, a najgorszy był ten fatalnie rozpylający spray. Nie polecam.
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: jedno
Będąc pod wrażeniem maski z tej serii, zakupiłam tę odżywkę i rozczarowałam się!
Jedynym jej plusem jest ładny zapach, włosy po niej okropnie się plączą. Na dłuższą metę okropnie je wysusza! Nie odbudowywuje, nie przedłuża efektów waxu... jest słaba. Czekam tylko aż mi się skończy, zdecydowanie lepsza jest odżywka dwufazowa z serii dla włosów zniszczonych i suchych z cynamonem.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie jednego
Duża pojemność, przystępna cena, solidne opakowanie, znośny zapach. Tyle jeśli chodzi o plusy.
Przejdźmy do obszerniejszej części recenzji - oto minusy:
- obciąża włosy przez co mogę jej używać jedynie na noc, kiedy wiem, że rano umyję włosy, albo kiedy nie wychodzę z domu,
- włosy wydają się przetłuszczone,
- nie ułatwia rozczesywania, co dla mnie jest podstawą w takich odżywkach w sprayu bez spłukiwania,
- nic nie czyni w kierunku odbudowy włosów czy jakiejkolwiek poprawy ich wyglądu
- włosy po niej nie błyszczą się, są matowe
Nie lubię. Po kilku użyciach odstawiłam na półkę i się do niej niedotykam. Zbędny wydatek.
Używam tego produktu od: ...
Ilość zużytych opakowań: ...
Zniewalający zapach. Pomaga ułożyc fryzurę: czasem, gdy się spieszę, spryskuję włosy tylko tą odżywką i trochę układam palcami i gotowe:) Włosy są miękkie, nie sterczą na wszystkie strony (mam krótkie włosy i zupełnie sobie nie radzę ze stylizacją - odżywka oczywiście nie pomaga specjalnie w modelowaniu, ale sprawia, że fryzura wyglada znośnie i bez niego).
Nie powiem żebym zawdzięczała jej niewiadomo jakie rezultaty, bo też nie mam większych problemów z włosami. Ale te 2 kwestie - bezdyskusyjnie: obłędny zapach i niesamowita miękkość! Więcej nie oczekuję, więc daję 4 i pół gwiazdki.
A, i jeszcze nawilżenie. Odkąd ścięłam włosy, nie mam co prawda problemów z suchymi końcówkami czy sianem na głowie, ale jednak od kiedy używam tej odżywki, mam wrażenie, że moje włosy są zawsze odpowiednio nawilżone, co czuć, gdy się ich dotyka, i widać - bo wyglądają "zdrowo". Nie słychać - niestety... a może i stety :D
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Kupiłam tę odżywkę zanim zaczęłam pielęgnację bez silikonową, bo mam sentyment i lubię maseczki Biovaxu.
Mam falujące, długie włosy i odżywka im nie odpowiada:
po spryskaniu czy to na suche czy na mokre włosy robiły się puchate, jakby suche, a jak napsikałam więcej, to włosy były dziwnie oblepione.
Na minus również, to że producent kłamie- jeśli odżywka ma na początku składu silikonu, to nie może odżywiać włosów - utrudniają one wchłanianie się reszcie tych dobrych składników (w tym przypadku protein mlecznych, pantenolu).
Zapach też mi się nie podoba (już wolę mleko i miód balsamu z AB Joanny;) )
Cena wysoka. Za wysoka.
Na plus: fajne opakowanie z psikaczem i dość dobra wydajność.
AAA i nie ułatwia rozczesywania włosów! :(
Oddałam ją młodszej Siostrze, która ma proste włosy i nie jest taką Włosomaniaczką jak ja, więc nie wybrzydza;)
Pozdrawiam.
Używam tego produktu od: około 4 tygodnie
Ilość zużytych opakowań: oddane siostrzyczce (około 1/2)
Plusy:
- używam jej do układania włosów na wilgotne trochę podsuszone końcówki, zamiast pianek itp. i dobrze się sprawdza w tej roli
- jest bardzo wydajna, myje włosy codziennie i myślę że wystarczy mi na conajmniej pół roku
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
Moim suchym, puszystym i kręconym włosom po zupełnie nie podchodzi. Bardzo je obciąża, nawet jeśli użyję produktu niewiele i pozostawię do wysuszenia na wolnym powietrzu - robi się einstein\'owskie siano. Nie zauważyłam żadnej poprawy czy odbudowy, a już na pewno nie nawilżenia czy wygładzenia. Nawet nie ułatwia rozczesywania włosów. Jedynym plusem jest uroczy zapach.
Używam tego produktu od prawie : 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 3/4 opakowania - efekt na moich włosach straszny... ;-)