Lush Squeaky Green Szampon w kostce do zmęczonych włosów

• 19 lipca 2015 o 22:04
    może być
    Szampon bardzo przyjemnie odświeża skórę głowy. Na pewno sprawdzi się u osób z przetłuszczającymi się włosami. Zapach jest naprawdę śliczny - pachnie jak męskie perfumy. U mnie jednak średnio się sprawdził bo plątał niemiłosiernie włosy a wszechobecne w nim farfocle zostawały w powstałym kołtunie :/ gdyby nie to to mogłabym stwierdzić, że jest moim ulubionym szamponem Lusha. Niemniej jednak warto spróbować chociaż co 2 mycie go użyć aby oczyścić włosy. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1 pełnowymarowe
  • 31 stycznia 2015 o 19:10
    Jestem na tak!
    Plusy: -dobrze oczyscia wlosy, daje uczucie odswiezenia -bardzo wydajny -ciekawy zapach (jezeli ktos lubi ziolowe zapachy) Minusy: -sposob aplikacji oraz przechowywania troche nieporeczny - Ogolnie podoba mi sie ten produkt, szczegolnie jego wydajnosc (potrzeba naprawde odrobine aby umyc dlugie wlosy). Jednakze trzeba nauczyc sie go uzywac, na poczatku odlamywalam zbyt duze kawalki i sporo produktu sie marnowalo. Poza tym, pomimo iz kupilam opakowanie przeznaczone do przechowywania kostki to produkt pod wplywem wody robil sie miekki od spodu i sliski ( taka jakby galaretka sie tworzyla), co wydaje mi sie nie bylo zbyt higieniczne ;/ Natomiast to jedyne minusy, dobre oczyszczanie przemawia na to iz zakupie kostke z Lush\'a ponownie ( moze inny zapach) Używam tego produktu od: 3 miesiace Ilość zużytych opakowań: 1
    vine
    24 października 2013 o 9:06
    jak jeżdżenie po włosach grabiami...
    Ogólnie bardzo lubię szampony w kostce Lusha – poza Godivą i tym. Squeaky Green bardzo mnie rozczarował, bo po pierwszym niuchnięciu zapachu byłam zachwycona i pomyślałam, że jeśli będzie działał podobnie do New czy Karma Komby, a jeszcze tak pachniał, to ja jak najbardziej poproszę. Niestety, zapach jest istotnie piękny i działanie w sumie też ok, porównywalne z pozostałymi kostkami, które lubię, ale te małe "gałązki", które wyłażą z kostki po paru użyciach, kiedy warstwa samej części myjącej nieco zniknie, kompletnie ten szampon dyskwalifikują! Pocieranie taką kostką o włosy jest nieprzyjemne i boli, a w dodatku zaczepia za włosy i szarpie je, a za takie doznania to ja podziękuję. Przy takiej "atrakcji" właściwie nie interesują mnie ewentualne zalety tego szamponu, bo nie zamierzam drapać skóry głowy i szarpać włosów podczas mycia. Inne kostki Lush polecam (New, Karma Komba, Ultimate Shine), ale tę zdecydowanie odradzam. Używam tego produktu od: używałam ok. 2 lata temu Ilość zużytych opakowań: jedno
    dem
    23 października 2013 o 23:29
    farfocle!!!
    Pytam się co jest z moją kostką nie tak??!!! Dlatego dodaję zdjęcia, bo nie wiem czy inne dziewczyny miały inne kostki czy mnie się trafiła felerna mimo, że kupiona w UK w sklepie firmowym Lush\'a...załączam foty. + standardowo na plus u mnie polityka firmy i skład szamponu - naturalne składniki, a to cenię + forma kosmetyku czyli kostka - fajna sprawa na podróże (mimo że żadna z dwóch kostek mi nie podpasowała) + wydajna - włosy mam dość długie, więc siłą rzeczy mam porównianie, bo myję włosy co drugi dzień + fajnie się pieni + lekko zadziałał pozytywnie na łupież, a raczej jego zmniejszenie + myje dość dobrze włosy +ładnie pachnie - farfocle w kostce czyli niezmielone zioła, które jakby dobrze się potarło kostką włosy to je pozaczepiają i wyrwą! WTF, miały być chyba zmielone czy jak??!! - przesusza skórę głowy i mimo to nie oświeża na dłużej, więc nadal myję co dwa dni głowę (mam skórę przetłuszającą się i z lekkim łupieżem) - cena na nie, rozumiem jakość i naturalne składniki ale w tej cenie lepsze naturalne szampony można znaleźć - przy częstym używaniu może przesuszać włosy Myślę, że szampony Lush\'a to bardzo indywidualna sprawa co do działania..u mnie się nie sprawdziła żadna z dwóch stosowanych kostek i mój szał na Lush\'a wreszcie się skończył na szczęście ;) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 kostka
  • 2 sierpnia 2012 o 20:31
    Już nie oddam! :)
    Kupiłam z ciekawości, po przeczytaniu pozytywnych recenzji. I już go chyba nie oddam :) Do mojego wrednego (w dodatku tłustego) łupieżu używałam już wszystkich szamponów możliwych, tych z apteki i tych z drogerii, droższych i tańszych, wszystko z tym samym rezultatem - łupież ani myślał odchodzić. A tu łupież zaczął znikać z każdym kolejnym myciem :) Już tylko za to kostka dostaje 2 gwiazdki a do tego : - rewelacyjny zapach - wygodna forma (po co nosić butelkę z szamponem skoro ma się lekką i poręczną kostkę?) - wydajna : kupiłam połówkę kostki, po półtora miesiąca mycia za ramiona włosów co drugi dzień, mam połowę tej kostki :) - ekologiczna Jedyny drobny minus jest taki, że dość mocno wysusza mi skórę dłoni ale z tym mogę sobie poradzić każdym kremem do rąk, a z łupieżem wygrywa tylko Lush :) Używam tego produktu od: 1.5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: pół kostki