Bourjois Bio Detox, Organic Foundation (Podkład bio naturalny)

ever777
    13 marca 2016 o 10:31
    straszne to!
    zdecydowanie nie do mojej cery - normalna w kierunku suchej, widoczne pory, zmarszczki i przebarwienia czyli typowa 40 :) Podkład próbowałam nakładać na wszystkie sposoby, najlepiej chyba jednak palcami. Wtedy udawało mi się nałożyć cieniutką warstwę i z dużej odległości wyglądało to znośnie. Trzeba się bardzo spieszyć z aplikacją bo zasycha błyskawicznie a potem to już tylko dramat - smuży, roluje się, wręcz można go zdrapać ze skóry. BARDZO podkreśla pory i zmarszczki, po pewnym czasie widać go już tylko w zagłębieniach skóry. Moja skóra zachowuje się tak jakby się pod nim dusiła. Podobny efekt wywołuje u mnie nadmiar pudru sypkiego. Zero naturalnego wyglądu, bardzo płaski mat. Jeden, jedyny plus to przepiękny kolor - jasny w ciepłej tonacji, na skórze wpadający w żółte tony (51 light vanilla). Składem nie dane mi było się zachwycić bo powędrował do kosza - to pierwszy podkład który wyrzuciłam... Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno
    espiral
    4 sierpnia 2015 o 19:10
    Kryjący podkład
    Podkład dobrze kryjący, nie jest ciężki na twarzy lekko śmierdzi ale wybaczam za krycie. Podkreśla suche skórki więc dobrze robić peeling, żeby się ich pozbyć. Napewno poleciłabym cerom tłustym jak i mieszanym. plusy: - bardzo dobre krycie, - nie zatyka, - dobre odcienie, bardziej wpadające w ciepłe tony, - pompka, minusy: - zapach Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 8 maja 2015 o 17:43
    okropieństwo!
    Skusiłam się na ten podkład podczas zakupów w sklepie kosmetykizameryki. Jego cena wynosiła 30 zł więc jak na kosmetyk tej marki nie jest to dużo. Co ciekawe podkład ten zawiera chlorofil, który niby dotlenia skórę i filtruje zanieczyszczenia. Podkład zawiera 98.8% składników naturalnych. Ma zapewnić świeży, matowy wygląd bez efektu maski. Hmmmm jak zwykle producenta trochę poniosła fantazja. Kolor podkładu (light beige) jak dla mnie jest idealny, ale niestety ciemnieje w ciągu dnia. Konsystencja jest lekka, a zapach specyficzny. Co prawda po nałożeniu cera wygląda dobrze - jest matowa, wszystkie niedoskonałości są pokryte, ale niestety czuje się makijaż na twarzy czego ja nie lubię ;/ Najgorsze jednak jest to, że podkład błyskawicznie zasycha na twarzy i naprawdę trzeba w ciągu kilku sekund zrobić makijaż ;/ Późniejsze poprawki są niemożliwe. Minusem jest też to, że stan mojej cery po kilkukrotnym użyciu tego podkładu wyraźnie się pogorszył. Tak więc żałuję, że skusiłam się na ten podkład i radzę go unikać! Używam tego produktu od: kwiecień 2014 Ilość zużytych opakowań: 1/2
    nnatkaa
    11 grudnia 2014 o 9:59
    No w końcu!
    Znalazłam swój idealny podkład, szkoda tylko, że już go nie produkują i jest dostępny tylko na Allegro :( + naturalne składniki, a co za tym idzie - podkład nie zapycha, nie robią się zaskórniki i inne paskudztwa + odcienie, Bourjois jest bardzo konsekwentny w gamie kolorystycznej, niezależnie od tego jaki to podkład (flower perfection, 123...) poszczególne numery zawsze odpowiadają dokładnie takim samym odcieniom + opakowanie - nieciężkie, zgrabne, z pompką + wydajność - czyli coś, co cechuje wszystkie podkłady tej firmy, wystarczy jedna pompka i cała twarz gotowa + cena, kupiłam na Allegro za coś około 25 zł Jedyny minus to to, że podkład szybko zasycha, trzeba go naprawdę sprawnie rozsmarować, żeby się nie zważył, ale tak działa każdy podkład który nie zawiera silikonów i innych takich. Bardzo polecam! Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    Rudkee
    11 listopada 2014 o 22:34
    Bardzo w porządku :)
    A więc jest jesień i mogę pozwolić sobie na podkład w płynie :) Mam cerę tłustą, skłonną do wyprysków. Latem używam tylko sypkich minerałów, zimą korzystałam z bb nivea, ale w tym roku coś blado wypada na mojej cerze. Bio detox kupiłam na Allegro, a dopiero później zajrzałam na opinie na Wizażu. No i lekko osłabłam ;) Fluid wypada tu słabo, no ale ile cer, tyle opinii, prawda? Tak więc zacznę od tego, że używam koloru nr. 54 (beige), Do mojego koloru cery idealny, nie mam ani jasnej ani ze mnie chica latina, rysy mam raczej jak tajlandzka kokota :D Rozprowadzanie nie zdziwi tych z Was, które miały już do czynienia z podkładami bez silikonów i innych "ulepszaczy". Skład naturalny, przyjemny dla cery. Mnie nie wysusza, nie roluje się, nie uczula. Nie wiem jak to się ma do kremu pod podkład, ja używam emulsji Iwostin Purritin. Pracuje w sklepie z bielizną, nie męczę się więc szalenie, co wpływa korzystnie na długość trwania makijażu bez poprawek. przy tym podkładzie jedna dziennie pudrem ryżowym i jest super :) Cena nie wygórowana, z tego co tu przeczytałam Bio Detox nie jest już dostępny w regularnej sprzedaży. A szkoda. Dla mnie jest bardzo dobry, choć zawsze mam problem z akceptacja podkładu w innej formie niż sypkiej, no ale powrócę do tego na wiosnę. Po jego użyciu absolutnie nie wysypuje mnie, nie czuję tłuszczu na twarzy, nie zapycha porów. Krycie na poziomie "dziennym" zero teatralnego efektu. I wydajny! A więc jak kto lubi. Polecam! Używam tego produktu od: październik 2014 Ilość zużytych opakowań: nawet nie pół buteleczki!