Bourjois Bio Detox, Organic Anticernes Anti - Poches (Korektor pod oczy roll-on)

Odylena
    17 maja 2013 o 14:26
    Słaby.
    Moje cienie pod oczami nie są drastyczne, od korektora wymagam głównie wyrównania kolorytu skóry pod oczami oraz delikatnego rozświetlenia. I do tego mam bardzo mieszane, raczej negatywne odczucia. <b>Konsystencja:</b> pozornie lekka - po rozsmarowaniu na skórze tężeje, kremowa, dość rzadka, brak zapachu. <b>Zalety:</b> *mój kolor - <b>o2 Light to Medium</b> - jest ok, dopasowuje się do jasnej cery *wygodny <b>roll-on</b> *fajny design opakowania *produkt bio,<b>ekologiczny</b> *produkt łatwo się rozprowadza *wydajny <b>Neutralnie:</b> *owszem, rozświetla okolice pod oczami, ale jest to minimalny efekt <b>Wady:</b> *naprawdę <b>źle wygląda</b> na skórze (a po przypudrowaniu jeszcze gorzej) - warzy się, grudkuje, konsystencja nie stapia się ze skórą, wygląda nieświeżo *nie przykryje nawet małych cieni pod oczami *mam zastrzeżenia co do działania kulki - zacina się, mnóstwo produktu wycieka co jest nieestetyczne i nieekonomiczne *ciężko wydostać produkt ze środka kiedy zaczyna się kończyć *zdecydowanie za wysoka cena jak na taką jakość *marny wybór kolorów Mimo tej całej <b>bio-otoczki</b> i dość dobrej renomy marki Bourjois z pewnością <b>nie jest to ich udany kosmetyk</b>. Nie jest też jakimś ogromnym bublem, jednak ma więcej wad niż zalet co go dyskwalifikuje. Nie polecam. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 tubka
    kranczi
    22 marca 2013 o 21:52
    świetny
    Jak dla mnie bardzo dobry korektor, aplikacja wygodna, ładnie się rozprowadza, cienie pod oczami rewelacyjnie maskuje, rzeczywiście ożywia spojrzenie. Osobiście używam tego o jasnym odcieniu. Napewno z niego tak szybko nie zrezygnuje. Wart swojej ceny!
  • 15 lipca 2012 o 11:01
    Bardzo dobry na sińce pod oczami
    Stosuję go jako: - korektor pod oczy, - okazjonalnie jako podkład na całą twarz (policzki, brodę), - rozjaśniacz (w tej roli równie rewelacyjny). Zalety: - KRYJĄCY, odrobina jest w stanie zakryć moje wielkie zasinienia i wory pod oczami - JASNY KOLOR - naprawdę rozjaśnia miejsca pod oczami i ożywia cerę, ale nie robi wrażenia nienaturalności - FORMUŁA W PŁYNIE/FLUIDZIE, dzięki aplikatorowi wygodnie się go nakłada (nie muszę się męczyć i wyciskać go najpierw na dłoń, potem pod oczy), wygodnie się go stosuje i w sytuacji awaryjnej jest dobry jako podkład - HIGIENICZNE OPAKOWANIE, dzięki kulce się nie brudzi i chociaż mam go długo, pozostaje świeży - WYDAJNY, używałam go 3 lata!!! - ZAPACH, teoretycznie jest bezzapachowy, ale ja coś wyczuwam i to są bardzo naturalne i sympatyczne nuty Wady: - na początku byłam wściekła, bo wydawał mi się &quot;tępy&quot;: suchy i podkreślający zmarszczki. Wcześniej pod oczy używałam bazy ArtDeco, na nią puder lub podkład. Ten korektor trzeba jednak &quot;wyczuć&quot;: nakładać go mało, wklepując palcami, tylko pod oczy, nie na górną powiekę. Teraz widzę, że wyjątkowo skutecznie poprawia wygląd cery i wizualnie odmładza. Używam od: 3 lat Ilość zużytych opaowań: jedno
    el_ch
    20 kwietnia 2012 o 22:27
    dobry
    plusy: - higieniczny aplikator - lekka konsystencja (nie lubię korektorów które są jak pasta, na niewielkie defekty, jakie mam na twarzy ten jest akurat) - nie wysusza (co w przypadku makijażu i mojej suchej skóry jest atutem - inne korektory czasami powodowały sterczące skórki po kilku godzinach, naprawdę nieestetyczne) - ładnie koryguje cienie pod oczami - ma dużą zawartość naturalnych składników - nie zapycha porów przy dłuższym stosowaniu (wracając do past :) ) minusy: - zasycha ( jest na to sposób, dobrze zakręcony i w dodatkowym pudełku - np kosmetyczce - i po problemie) - nie jest typem korektora mocno kryjącego, jeśli ktoś potrzebuje korektora mocno kryjącego - nie polecam Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Eli878
    6 kwietnia 2012 o 21:45
    nie jest tak źle ! :p
    mi ten korektor pod oczy bardzo pasuje , wpasowuje sie w kolor skóry , kuleczka sie nie zacina wszystko jest okey , moze czasami zasycha ale dziewczyny ! nie róbcie z tego afery bo to naprawde dobry korektor. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania