Nivea Pure & Natural, Lemon & Olive Pomadka ochronna z oliwą z oliwek i wyciągiem z cytryny

• 28 grudnia 2020 o 8:43
    Pozytywne zaskoczenie
    Po kilku zawodach spowodowanych innymi wersjami pomadek ochronnych od Nivea, do tej podchodziłam już dość sceptycznie. Mimo wszystko potrzebowałam czegoś do ust,a połączenie oliwy i cytrusów zaciekawiło mnie na tyle, że postanowiłam dać jej szanse. OPAKOWANIE Bardzo dobre jakościowo, wykonane z twardego plastiku, nie pęka, dobrze się odkręca i zakręca, nie ma się do czego przyczepić SZTYFT Bardzo mi się podoba, że nie jest to sztyft twardy, które zwykle szorując po naszych ustach przynoszą więcej szkody niż pożytku. Sztyft od Nivea ma idealną konsystencję. Jest na tyle miękki, że niesamowicie lekko sunie po ustach pozostawiając na nich już wystarczającą warstwę produktu, ale jednocześnie na tyle twardy, że bez obaw możemy go używać nie martwiąc się o ewentualne złamanie czy uszkodzenie produktu ZAPACH Zaskoczył mnie. Wypróbowałam liczne pomadki i gdzieśtam ta oliwa była zwykle wyczuwalna co ze względu na jej intensywny zapach nie wpisywało się w mój gust. Tutaj zostałam ewidentnie oczarowana. Pomadka ma wyczuwalną nutkę oliwy, natomiast dominujące są tutaj zapachy cytrusów. Zapach jest śliczny, do tego nie jest nachalny czy intensywny DZIAŁANIE Bardzo pozytywnie pomadka zaskoczyła mnie również w tym aspekcie. Dzięki odpowiedniej konsystencji wystarczy raz przesunąć nią po ustach aby całe były równomiernie pokryte grubszą warstwą. Nie jest to typowa pomadka ochronna, ale ma zaskakująco dobre działanie nawilżające. Porządnie nawilża usta, a także je odżywia. Przy dłuższym stosowaniu rzeczywiście wpływa na kondycję ogólną ust Nie jestem fanką tej firmy, ale tutaj daję zasłużone 5 gwiazdek, ponieważ jest to naprawdę porządny produkt, który przyniósł mi sporo dobrego:)))
  • 20 kwietnia 2020 o 12:09
    Limonka i olivka
    Bardzo fajna pomadka ochronną na na lato. OPAKOWANIE: Plastikowe, standardowe dla pomadek ochronnych w sztyfcie. Szata graficzna standardowa dla produktów tej marki, zmienia się tylko kolor zatyczki w zależności od wersji zapachowej ZAPACH/KONSYSTENCJA: Sztyft ma delikatny olivkowo cytrusowy zapach. Kolor po wykręceniu jest zielony, oliwkowy - jak zamknięcie opakowania. Po nałożeniu na usta jest bezbarwna, co mi bardzo odpowiada ponieważ nie lubię jak pozostaje różowawo czerwonawa powłoka na ustach. DZIAŁANIE: Bardzo fajna, zbita konsystencja pomadki. Nie pozostawia na ustach tak zwanej przeze mnie sztucznej ,plastikowej powłoki, ani nie pozostawia lepkich ust. Łatwo i szybko się wchłania, ale również bardzo dobrze nawilża na długi czas usta. Raczej stosuję ją latem ponieważ nawilża usta, a nie je natłuszcza. Zimą potrzebuję mocniejszej ochrony, a nawilżone mocno usta częściej pękają. Latem bardzo dobrze sobie radzi przy długim wylegiwaniu się na słońcu. Zauważyłam również, że podczas wskakiwania do basenu pomadka się nie ściera bez jej mechanicznego starcia. PODSUMOWANIE: Jest bardzo wydajna nawet przy kilkukrotnym używaniu w ciągu dnia. Używałam kilku sztyftów/pomadek ochronnych w wersji oliwkowej różnych producentów i ta chyba najbardziej mi odpowiada. Jej zapach nie jest typowy jak oliwa z oliwek, ale ładny świeży z domieszką cytrusów.
    • dobre nawilżenie
    • odpowiednia na lato
    • designe
  • 13 września 2019 o 10:37
    Delikatne naturalne nawilżenie
    Seria Pure & Natural charakteryzuje się wysoką zawartością naturalnych składników. Kosmetyki te pozbawione są oczywiście sztucznych barwników. Pomadka zamknięta jest w klasycznym sztyfcie, w tym przypadku opakowanie jest półmatowe, które ułatwia otwieranie. Zrobione jest w grubego plastiku - co jest wielką zaletą pomadek Nivea - który nie pęka Sam sztyft pomadki jest dość twardy, nie powinien się roztopić pod wpływem ciepła, ale też nie jest twardy jak kamień. Konsystencja jest idealna, gładko rozprowadza się na ustach, nie zostawia na nich za dużo kosmetyku, ani nie trzeba wiele razy po nich jeździć pomadką. Nie pozostawia koloru na ustach, jedynie lekko nadaje im blasku. Pomadka na ustach utrzymuje się około 3-4 godzin, a więc całkiem przyzwoicie. Oczywiście, chroni przed spierzchnięciem i wysuszeniem. Poza tym, zapewnia nawilżenie, które utrzymuje się jeszcze przez kilka godzin po starciu pomadki. Usta są miękkie, dobrze nawilżone i odżywione, nadaje się do pielęgnacji ust na noc - smaruję tylko troszkę więcej niż w dzień, a rano nadal czuję, że są posmarowane.
    Zalety:
    • Produkt przebadany dermatologicznie
  • 1 września 2019 o 19:23
    pomadka nivea
    Pomadka pięknie pachnie, oraz nadaje subtelny kolor ustom. Plusem jest również to, że można ją kupić w większości drogerii, aptek i marketów. Chroni usta i nawilża je. Nie jest droga, polecam! <3
  • 1 sierpnia 2019 o 8:27
    NAJLEPSZE
    To jest produkt na trudności z utrzymaniem ładnych ust. Świetnie nawilża, pozbywa się 'skórek' na ustach. Pozostaje długo na ustach i rewelacyjnie pachnie. Zawsze w torebce !
    • nawilża
    • cena adekwatna do produktu