BeneFit Confessions of a Concealaholic (Paleta korektorów)

Ciapna
    13 czerwca 2014 o 13:40
    Warto przetestować i wybrać najlepsze
    Kupiłam zestaw na allegro za ok. 100 zł i nie trafiłam na podróbkę. Nie wyobrażam sobie wydać 170 zł za ten zestaw, dlatego szukałam na różnych aukcjach. Opisałam każdy z kosmetyków w oddzielnych recenzjach. Zawsze na zdjęciach pudełka Benefit wydają mi się większe. Potem jak juz je otrzymuję, to jestem lekko zawiedziona, ale do rzeczy. Opakowanie pobrudziłam przez korektory, a starałam się uważać. To jest zdecydowany minus, choć super że w pudełku umieszczono stabilne lusterko. Żałuję, że nie mogę wyjąć wszystkich korektorów. That gal i eye bright są wg mnie zbędne. Nie sprawdziły się na mojej skórze i nie prawie ich nie używam. Nie wiem co myśleć o Lemon aid. Nie rozumiem tego kosmetyku. Faktycznie lekko barwi powiekę w taki sposób, że koryguje zasinienia i trochę dłużej trzyma się na moich tłustych powiekach niż niejeden korektor. Nie zauważyłam, by przedłużał żywotność cieni na powiekach. Myślałabym o zakupie, gdyby był bazą pod cienie, ale skoro tak się nie stało, to odchodzi w odstawkę, zużyję tylko to, co mam w pudełku z "kitami". Erase paste nie jest moim ulubieńcem, ma dziwny kolor, coś zakrywa, ale niespektakularnie i dodatkowo wysusza. Plus, że nie zużywa się tak szybko jak Boi-ing. Najlepiej sprawdziły się Boi-ingi. Oba kolorki są świetne, długo utrzymują się na twarzy, zakrywają to co trzeba. Nadają się pod oczy, nie wysuszają skóry pod oczami ani na całej twarzy. Jedyny ich minus to tempo w jakim się zużywają. Nie żałuję kupna. Nie kupiłabym pewnie ponownie, tylko zdecydowałabym się jak już na Boi-inga, bo spełnia marzenia o korektorze idealnym dla mnie. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: trudno powiedzieć
  • 23 marca 2012 o 20:37
    Szału nie ma.
    Firma Benefit zachwyciła mnie swoimi słodkimi i beztroskimi opakowaniami, postanowilam sie skusic i zakupiłam paletke. Hmm, na pewno nie byl to moj najlepszy zakup. Rzadko jej uzywam. Erase Paste jest dla mnie zbyt ciemna i ciezka Boi-ing nie zachwycil mnie swoim kryciem That gal jest dla mnie za mało widoczny Eye Bright nie bardzo rozumiem przydatnosci tego kosmetyku, ale byl w miare okej Lemon Aid- zdecydowanie najlepszy, ladnie kryl i rozjasnial oczy Najbardziej liczyłam na Erase Paste i That gal, ale rozczarowalam sie, dlatego ciesze sie ze nie kupilam duzych opakowan. Zdecydowanie na tak- Lemon Aid, moze kupie go oddzielnie.
  • 28 listopada 2011 o 19:37
    hmmmmm, byc może?
    CoC kupiłam w Anglii oczarowana zestawem korektorków, których pilnie potrzebowałam. Wszystko w jednym, jednak jak dla mnie pudło jest za wielkie a że ja się często przemieszczam, więc kosmetyki zostały wyrwane i powklejane do znacznie mniejszego nośnika;-) That gal - baza rozświetlająca: początkowo nawet jej nie tykałam będąc mało przekonaną do tego typu produktów, no bo "czy na prawdę coś nas może rozświetlić?". Jednak pewnego dnia spróbowałam i doznałam olśnienia! Ubyło mi wizualnie chyba z 5 lat, a cera była gładka i taka promiennie zdrowa ( róże niech się chowają!). That gal to wg mnie najlepszy produkt z tej palety. Boing - dwa odcienie bardzo ciężkich i kryjących korektorów. Jasny jest dla mnie ok, przykrywa wszystko co się da ale za bardzo obciąża moją suchą i delikatną skórę. Ciemny odcień boinga jest dla mnie za ciemny. Erase paste - korektor rozświetlający w słoiczku. Również mocno treściwy jak na tego typu kosmetyk, ale bardzo dobrze kryje cienie i naczynka, chociaż są na rynku lepsze korektory. Jednak w palecie jest dodany kolor średni, co jest stanowczo za ciemny do tak bladej karnacji jak moja więc wylądował w łazience u koleżanki a ja kupiłam solo nr 1. Różowy Eye Bright z żółtym Lemon Aid - oba były by świetne gdyby nie ta gęsta suchawa konsystencja, Kolorki na prawdę świetnie kryją fioletowe sińce ( nie wiem jak z brązowymi ) ale bardzo obciążają skórę która wokół oczu i tak jest z natury delikatna:-( Pędzelki bardzo dobrze spełniają swoje role, aczkolwiek ja korektory lubię nakładać palcami. Instrukcja obsługi ( jakby ktoś nie wiedział) jest w wielu językach, także w polskim:-))) Tylko ta cena... :-( Raczej już nie kupię tych korektorków, są zbyt drogie a poza tym Bourjois healthy mix korektor lepiej traktuje delikatną skórę i bardzo dobrze kryje. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
  • 31 sierpnia 2011 o 21:30
    Stanowcze NIE
    Skusiłam się, mimo ze jestem wierna dermacolowi... Próba zdrady skończyla sie niekorzyścią dla mnie- straciłam pieniądze i nie zyskałam ładnego wyglądu :) Do rzeczy. Korektorki maja kiepskie krycie. Na drobne blizenki i przebarwienia dadzą radę, ale na pryszcze i strupy- absolutnie NIE. Potrafią za to świetnie podkreślić: - skórki - zmarszczki - pory. Totalnie gryzie się z podkładem, a po nałożeniu pudru widać plamy. Co dyskwalifikuje totalnie. Nałożenie nawet najlepszego rózu (clinique, nars) powoduje powstanie jednej wielkiej plamy. Mam wrażenie, że korektory wysuszają skórę oraz dodatkowo zapychają i zwiększaja ilość zaskórników. Nie polecam osobom z problemami skórnymi. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    Ala73
    26 lutego 2011 o 19:51
    Spełnia swoje zadanie ale cudów nie ma.... to korektor do cery młodej i idealnej
    Zachęcona dobrymi opiniami na temat korektorów w kompakcie jak ja je nazywam ,postanowiłam zakupić to cudo ,bo mam co ukryć chodzi mi zwłaszcza o cienie pod oczami,które są moją zmorą .Produkt kupiłam na Ebayu zachęcona ceną,bo ta ze sklepu to jakiś koszmar.Produkt testuję od tygodnia i...pierwszy czyli THAT GAL:jego zadaniem jest rozświetlenie...nie zauważyłam ale może o to chodzi producentowi albo rozjaśnia ale cerę idealną i młodą,ERASE PASTE:tutaj zaskoczył mnie jej kolor ale po nałożeniu widzę idealnie zakryte cienie czyli brzoskwiniowy korektor się sprawdził ,jego zaletą jest również to,że nie osadza się w zmarszczkach!!!!!!!!!!!!! BOI ING:taki sobie,jakoś zakrywa i to tyle ,czyli jeżeli jest coś poważnego na twarzy to u mnie nie zakrył tylko dziwnie zsuwał się z tych miejsc,LEMON AID:poprawia wygląd powieki , nałożone cienie trzymały się dłużej i ale nie jest to jakiś hit jak dla mnie ,kolejno stwierdzam,że jest to produkt dla bardzo młodej cery,EYE BRIGHT: U mnie niczego nie rozświetlił więc czekam może na wiosnę coś zauważę...Ogólnie polecam dla osób młodych albo z cerą idealną,kiedy od czasu do czasu trzeba coś ukryć.