The Body Shop Tea Tree, Skin Clearing Lotion Lekki balsam nawilżający do twarzy

• 9 września 2016 o 8:27
    ulubiony krem na lato
    Szczególnie dobra na dzień. Na noc też się nadaje choć mi zapewnia zbyt mało nawilżenia i odżywienia. + - ogranicza wydzielanie sebum, - zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych, - skóra wygląda świeżo i promiennie przez cały dzień, - idealna pod makijaż, - bardzo wydajna - - według mnie brak
  • 27 września 2012 o 22:24
    Dobry
    Kolejny kosmetyk z serii Tea Tree, któego z przyjemnością używam i do którego pewnie będę wracać. OPAKOWANIE: mała, poręczna, miękka tuba. Bez problemu można wycisnąć kosmetyk, choć nie pozwala na precyzyjne dozowanie. Minusem jest też, że niestety, nie widzimy ile kremu nam jeszcze zostało. ZAPACH/KONYSTENCJA/DOZNANIA: kremik ma konsystencje zbliżoną do kremów/żeli, nie jest typowo kremowy, można rzec, że ciut wodnisty, choć nie spływa między palcami. Na pewno mniej zbity niż wersja na noc. Zapach typowy dla serii: świeży i ostry. Dość intensywny, może długo utrzymywać się na buzi. Wystarcza niewielka ilość na całą twarz. Wchłania się szybko, nie roluje, aplikacja bezproblemowa. DZIAŁANIE: przede wszystkim : MATUJE! A przy tym nie pozostawia twarzy wysuszonej na wiór i szorstkiej w dotyku. Wręcz przeciwnie, skóra jest gładka, delikatna. Przy dłuższym stosowaniu może być konieczne dodatkowe nawilżenie. Nie zapchał mnie. Pomaga utrzymać moją kapryśną cerę w ryzach. Tu mała uwaga - bywa, że piecze przy aplikacji, ale to tylo chwilowe uczucie. PODSUMOWUJĄC: dla mnie bardzo dobry krem na dzień. Niestety nie posiada filru UV. Pomimo tego na pewno będę do niego wracać w okresie wiosenno- letnim. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno miniaturowe, w trakcie drugiego pełnowymiarowego
  • 10 kwietnia 2012 o 14:12
    Matuje
    Mam miniaturę tego produktu zakupioną z innymi produktami z tej serii. Lotion bardzo dobrze matuje skórę, szczerze mówiąc nie spotkałam się z innym kosmetykiem, który tak dobrze by matowił w moim przypadku. Podkład ładnie się utrzymuje na buzi po tym lotionie. Nie zauważyłabym jakiegokolwiek innego działania dlatego 4/5 Używam tego produktu od: od 2 miesiecy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 16 października 2011 o 20:47
    Spelnia swoja role
    Uzywam tego kremu razem z olejkiem i kremem na noc z tej samej serii wiec jego dzialanie moze byc wzmocnione. +krem ma lekka konsystencje i sie go latwo rozprowadza +dosc szybko sie wchlania i jest dobra baza pod makijaz +dodatkowo dobrze matuje, czyli obietnica producenta spelniona +skora po uzyciu jest gladsza +stosowany na zmiane z kremem na noc i olejkiem faktycznie zmniejsza ilosc wypryskow (nie wiem czy sam krem zdolalby tak dzialac) Ewentualnym minusem moglby byc jego zapach, ktory mi szczegolnie nie przeszkadza. Ale wiadomo, ze produkty z drzewa herbacianego beda mialy specyficzna won. Podsumowujac recenzje mysle, ze krem spelnia swoja role ale nie ma jakichs szczegolnych cech, ktorych by nie mialy inne kremy, tymbardziej, ze opakowanie jest dosc male (ale dosc wydajne) jak za taka cene i to moze byc kolejny ewentualny minus. Dlatego nie wiem czy go jeszcze raz kupie ale polecam stosowanie razem z innymi produktami z tej serii. Używam tego produktu od: 2 m-cy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1