Pędzle do twarzy

Real Techniques Everyday Essentials Set Zestaw pędzli do makijażu z gąbeczką

Real Techniques Everyday Essentials Zestaw akcesoriów do makijażu
notino.pl
Real Techniques Real Techniques Everyday Essentials kompletny zestaw pędzli do makijażu twarzy

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 15 stycznia 2025 o 17:08
    Ładne i dobra jakość
    Już bardzo dawno temu słyszałam o tych pędzlach od wszystkich oglądanych przeze mnie youtuberek i bardzo chciałam je mieć. Bardzo się ucieszyłam, kiedy dostałam ten zestaw. Pędzle zapakowane są w plastikowe, przezroczyste pudełeczko, dzięki czemu możemy zobaczyć, co znajduje się w opakowaniu. Zestaw zawiera 4 pędzle: nr 400- pędzel do różu, nr 300 do cieni, nr 402- reklamowany przez producenta jako pędzel uniwersalny, do każdej formuły i nr 200- pędzel do podkładu. W zestawie znajduje się też pomarańczowa gąbeczka miracle complexion sponge. Kolorystyka produktu- różowo- pomarańczowa jest bardzo kobieca i zdecydowanie przyciąga wzrok i tym samym zachęca do zakupu. Dzięki takim kolorom łatwo znajdziemy ten zestaw na sklepowej półce pośród podobnych produktów. Co zwróciło moją uwagę, to fakt, że pędzle są bardzo mięciutkie i przyjemne dla skóry. Mówię tutaj o pędzlach 400(mój ulubiony) i 402. Pędzel do podkładu nadal jest przyjemny, ale bardziej zbity. Najbardziej zbity jest pędzel nr 300, ale bardzo fajnie się nim blenduje cienie. Bardzo ważne jest też to, że pędzle są dobrej jakości. Włosie nie odkształca się po umyciu i nie wypadaja też włoski. No ja jestem tymi pędzlami zachwycona. Najmniej z tego zestawu podoba mi się gąbeczka. Może dlatego, że ja nie jestem fanką gąbeczek. Jest twarda i nie zasysa podkładu tak bardzo jak tańsze zamienniki, ale fakt jest faktem, że mycie gąbeczki po użyciu nie należy do moich ulubionych zajęć, po prostu nienawidzę tego robić, dlatego nie jestem fanką. Jeśli chodzi o cenę, to się nie wypowiem, bo zestaw był prezentem, ale walory estetyczne zdecydowanie na tak. Ja od siebie bardzo polecam.
    Zalety:
    • Ładne kolory
    • Dobrze wykonane
    • Mięciutkie
    Sabi01
    7 kwietnia 2024 o 5:50
    Rewelacyjne pędzelki!
    Moja przygoda z pędzlami Real Techniques zaczęła się ładnych parę lat temu, kiedy to otrzymałam pierwszy zestaw do makijażu powiek. Zawierał on głównie małe i precyzyjne pędzelki do blendowania cieniami. Obecnie potrzebowałam nie za dużych pędzli do makijażu twarzy i ten zestaw okazał się strzałem w dziesiątkę. Przede wszystkim warto zaznaczyć, że pędzle są bardzo trwałe, nie gubią włosków, są miękkie i odpowiednio wyprofilowane. Ich rozmiary są idealnie zaprojektowane, niewielkie, zgrabne, dobrze dopasowane do każdego kształtu twarzy. Solidna jakość idzie w parze z ciekawym wyglądem i designem opakowania. Soczyste kolory zestawu kusząco przykuwają uwagę zachęcając do makijażowych eksperymentów. Jestem bardzo zadowolona z tego zakupu. Według mnie nie mają żadnych wad. Cena jest atrakcyjna i wiem, że będą służyły mi kolejnych kilka lat.
  • 8 października 2023 o 12:19
    Super zestaw
    Marka Real Techniques znana jest ze świetnej jakości pędzli do makijażu oraz innych akcesoriów. Przedstawiony na zdjęciu zestaw kupiłam na Allegro za 49 zł. W jego skład wchodzą. * pomarańczową gąbeczka do podkładu bez lateksu która jest z jednej strony ściętą. Nie jest to jakiś wyjątkowy produkt .Miałam już bardziej miękkie gąbki ale ta też daje radę. Bez problemu rozkłada kosmetyk na twarzy, nie robi smug i nie wchłania za dużo produktu. * pędzel nr 400 -można go wykorzystać do nakładania pudru, bronzera itp. Ja używam go do różu. Nakłada delikatną mgiełkę koloru i nie robi plam * pędzlem nr 200mniejszy i bardziej zbity idealnie sprawdza się konturowania twarzy bronzerem * pędzle nr 402 u mnie sprawdza się podczas nakładania rozświetlacza ewentualnie do przypudrowaniu okolicy pod okiem * pędzel nr 300 -do nakładania jasnego cienia pod łuk brwiowy , do rozcierania Włosie jest bardzo miękkie i delikatne dla skóry. Idealnie rozprowadza kosmetyku. Rączki i skuwki utrzymane w różowej tonacji. Całość wygląda elegancko i profesjonalnie. Podczas mycia włosie nie odkształca się i nie wypada Za taka cenę uważam że zakup mi się opłacił.
    Zalety:
    • miękkie włosie
    • ładny dizajn
    • niska cena
  • 27 kwietnia 2023 o 15:25
    Świetny zestaw
    To moje pierwsze spotkanie z pędzlami Real Techniques i na pewno nie ostatnie. Udało mi się złapać ten zestaw jeszcze w wersji świątecznej. Każdy pędzel ma przyjemne i miękkie w dotyku włosie, ładny design i super jakość. Na duży plus bardzo uniwersalne kształty pędzli, przez co można używać ich do różnych celów. Gąbeczka jest w porządku, dobrze rozprowadza podkład, nie wchłania go za dużo. Nie jest to najbardziej miękka gąbka spośród wszystkich, jakie do tej pory testowałam, więc nie zrobiła nam mnie ąż tak dużego wrażania, jak pędzle. Pędzel 200 - wygodny, zbity pędzel do podkładu i kremowych produktów, szczególnie polubiłam nakładanie nim różu w kremie, praca nim to czysta przyjemność. Pędzel 300 - chyba najmniej mi się spodobał, ze względu na krótsze zbite włosie. Używam go do nakładania kremowej bazy pod cienie lub cienia bazowego na całą powiekę. Pędzel 400 - puchaty, lekko zaokrąglony, idealny do pudru, ale fajnie sprawdza się także do różu, czy bronzera. Pędzel 402 - puchaty, lekko spłaszczony, ulubieniec do pudrowania okolicy pod okiem, ale lubię nim nakładać również rozświetlacz. Podsumowując ten zestaw polecam każdemu, zarówno osobie początkującej, jak zaawansowanej w makijażu.
  • 26 marca 2023 o 19:10
    Świetne pędzle
    Markę Real Techniques znam od lat i kupowałam z niej wielokrotnie pojedyńcze pędzle. W drogerii Rossmann natrafiłam na cały zestaw w atrakcyjnej cenie więc się skusiłam. Możemy w nim znaleść 4 pędzle i gąbkę do podkładu. Zestaw zawiera wszystko co jest potrzebne do wykonania podstawowego makijażu. Gąbeczka jest miękką i świetnie rozprowadza podkład. Ścięta część ułatwia dotarcie w okolice oczu, na powieki i do skrzydełek nosa. Jest łatwa w czyszczeniu i nie zostają na niej plamy. Jeżeli chodzi o pędzle to mamy tu: pędzel do pudru, bronzera/różu ,rozświetlacza, cieni. Włosie jest przyjemne dla skóry , przyjemnie się nimi pracuję. Z perspektywy czasu uważam, że nic się z nimi nie dzieje i ciągle są w niezmienionym stanie. Jestem z nich bardzo zadowolona i mogę je polecić.