Pędzle do twarzy

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 9 lutego 2025 o 15:40
    Milusi
    Pędzel dostałam na urodziny w zestawie z innymi pędzlami marki. Jego miękkie, ale jednocześnie sprężyste włosie umożliwia równomierne i precyzyjne aplikowanie różu na policzki. Dzięki lekko zaokrąglonemu kształtowi, pędzel doskonale dopasowuje się do kształtu twarzy, co pozwala na uzyskanie naturalnego efektu. Jest też bardzo wygodny w użyciu, a dobrze wyprofilowana rączka sprawia, że aplikowanie kosmetyków jest precyzyjne i komfortowe. Pędzel dobrze rozprowadza produkt, nie pozostawiając smug ani plam, co jest szczególnie ważne, jeśli chodzi o róż, który łatwo może się nałożyć nierównomiernie. Jeszcze lepiej sprawdził się do aplikacji bronzera. Dzięki dużej główce nałożymy bronzer zdecydowanie szybciej na większą powierzchnię. Mówię tutaj o różu suchym, bo jakoś nie wyobrażam sobie blendowania tym pędzlem produktów mokrych, bo jest po prostu a miękki. Ponadto, włosie pędzla jest syntetyczne, co sprawia, że jest przyjazne dla wegan i łatwe w utrzymaniu – wystarczy je regularnie myć, by zachowało swoją jakość. Warto też zwrócić uwagę na to, jak trwały jest pędzel Real Techniques nr 400 – nie traci on kształtu ani włosków po wielokrotnym myciu. Dodatkowo, cena tego pędzla jest stosunkowo przystępna w porównaniu do innych produktów tej jakości. Podsumowując, Pędzel Real Techniques nr 400 to świetny wybór dla osób szukających narzędzia do precyzyjnego i naturalnego aplikowania różu. Jest łatwy w użyciu, trwały i dobrze wykonany. Jeśli cenisz jakość, wygodę i efekt naturalnego makijażu, ten pędzel z pewnością spełni Twoje oczekiwania.
    Zalety:
    • Milutki
    • Ładnie wykonany
    • Trwały
  • 12 sierpnia 2024 o 12:38
    Bardzo fajny pędzel do różu
    Najlepszy pędzel do różu jaki kiedykolwiek miałam. Jest niesamowicie miękki i puchaty dzięki czemu nie robi plamy koloru w jednym miejscu tylko równomiernie rozprowadza róż po policzku. Kupiłam go własnie ze względu na pewien bardzo mocno napigmentowany róż, który nakładany innymi pędzlami robił straszną plamę koloru. Gdy zaczełam go nakładac konkretnie tym pędzlem RT wygląda w koncu ładnie. Pędzel bardzo łatwo się myje i bardzo szybko schnie. Jest porządnie wykonany, nie zgubił jeszcze ani jednego włoska odkad go mam i często myję.
    mvartm
    3 maja 2022 o 11:30
    Kocham!
    To kolejny pędzel od RL, który uwielbiam. Jest niezniszczalny, mam jedną sztukę od kilku lat i nie dzieje się z nim absolutnie nic. A naprawdę go nie oszczędzam. Używam go do bronzera, do różu ale również do pudru. Włosie jest cudownie mięciutkie, a jego ułożenie sprawia, że można nabrać niewielką ilość kosmetyku, dzięki czemu trudno sobie zrobić plamy. No i ten uroczy różowy kolor :) cieszy oczy! To mój absolutny must have i będę polecać go za każdemu.
  • 4 grudnia 2021 o 17:42
    Cudeńko!
    Pędzel był w zestawie z trzema innymi pędzlami i gąbeczka. Cena zestawu była na promocji za 60 zł, a z racji, że nie posiadam żadnego pędzla z tej marki skusiłam się. Pedzel jest przyjemny w dotyku i puchaty. Jego wykonanie jest dobre i do niczego nie mogłabym się przyczepić. Na początku chciałam go użyć do pudru, jednak nie sprawdził się. Dziwne, taki puchaty pędzel nie przypadł mi do utrwalania makijażu a co więcej aplikacja pudru to była udręka! Ja nie wiem ale serio, nie pasował mi do tego zadnia za nic w świecie. Pudru używałam sypkiego. Włosie pod wpływem aplikacji na skórę spłaszczało się. Próbowałam dosłownie tylko dwa razy aplikować puder i zrezygnowałam. Po jakimś tygodniu stwierdziłam, że szkoda jak ma mi zajmować miejsce a być bezużyteczny i przy makijażu naniosłam bronzer i to było odkrycie! Jak ja mogłam na to nie wpaść odrazu! Producent sam (chyba) pisze, że jest on do różu, bronzera. Może ktoś pomyśli, że tak duży pędzel do bronzera? O tak! Dokładnie. Aplikacja bronzera jest tak szybka, że byłam w szoku! Fakt, nie jest to pedzel do konturowania, ale do nałożenia bronzera, ocieplenia czy zaznaczenia lekko konturu jak znalazł! Ja tyle lat szukałam takiego pędzla, który będzie aplikować bronzer lekko, rozmycie tzn. nie takie perfidne krechy pod policzkiem. Po prostu delikatne ale widoczne zaznaczenie konturu! Ja go uwielbiam!!!!
  • 23 maja 2021 o 18:30
    Dobry, ale nie jest genialny
    Zakupiłam ten pędzel, ponieważ potrzebowałam jakiegoś do aplikacji bronzera, mój kabuki jest już starowinką, ale wciąż działa, jednak głównym powodem moich zakupów było to, że chciałam sprawdzić, jak będzie się sprawował syntetyczny pędzel z moimi produktami kolorowymi i byłam ciekawa, czy dostanę na skórze wykończenie, na jakim mi zależy, czyli air brushed. Cena pędzla była niewielka, chciałam od razu rzucić się na it Cosmetics, ale pomyślalam, że najpierw kupię sobie ten, a potem, jeśli mi się ten kształt sprawdzi (bo wczesniej nie miałam takiego pędzla ), to kupię sobie też ten droższy z It. Pedzel RT wizualnie mało mi się podoba, i tak cieszę się, że marka zdecydowała się odświeżyć trochę design pędzli, bo jeśli bym go miała mieć jeszcze w starej odsłonie, to bym pewnie nie kupiła. Moja Mama ma inny pędzel od nich i te gumowe trzonki po czasie są dosłownie lepiące i okropne, nie da się tego domyć. Coś jak opakowania narsa, ale 50 razy gorzej. Sam pędzel ma kształt dużej kulki, która powinna nam się idealnie sprawdzić do produktów płynnych i sypkich. Ja osobiście płynnych nie nakładałam, ale to włosie będzie do tego dobre. Dobrze nabiera się nim bronzer z opakowania, jednak mam zastrzeżenie odnośnie nakładania produktu na policzku, bowiem ten pędzel jest trochę za miękki, gdyby mógł być troszeczkę twardszy to by było o wiele lepiej, mam bowiem wrażenie, że czasami robię sobie plamy przy nakładaniu produktu, oczywiście z racji włosia owe plamy można po chwili extra rozblendować, no ale jakiś taki niesmak jest. Ale nie będę się czepiać, bo cena jest niska, a pędzel jest dobry, więc mogę tylko polecić. Rzeczywiście można nim uzyskać wykończenie air brushed, ładnie można wyblendować zarówno bronzer, jak i róż, jak też wszystko razem na buzi. Czyści się też go dobrze, ja czyszczę moje pędzle zwyczajnym mydłem Dove i super z niego wszystko schodzi. Nic się nie odkształciło i włoski nie wypadają z niego, także jak najbardziej za taką cenę polecam. Daję mu mocne 4+, ale przez tą zbytnia miękkość i wizualną brzydotę (mnie się design tych pędzli RT nie podoba, dlaczego nie można było dać po prostu zwyczajnie czarnych trzonków?) nie dostanie 5.