Pędzle do twarzy

Design produktu:
    Luqia
    15 grudnia 2022 o 17:20
    Giga puchacz :D
    Pędzel ten kupiłam, bo brakowało mi w kolekcji dużego puchacza, który nie nakładałby za dużo produktu. Kosztował mnie około 48 złotych w sklepie internetowym. Moja kolekcja pędzli nie jest zbyt pokaźna - raczej stawiam na to, co potrzebuję, a nie zbędny nadmiar. Dotychczas do pudru miałam duży, ale bardziej zbity pędzel, który nakładał za jednym zamachem troszkę za dużo produktu. A zdecydowanie lepsze dla wyglądu jest nakładanie małej ilości i ewentualne dokładanie. No i w końcu zdecydowałam się na giga puchacza, który spełnia moje oczekiwania :D. Jego włosie kojarzy mi się z naturalnym, a to dlatego, że jest u podstawy nieco pofalowane. Nigdy nie miałam naturalnego pędzla, ale tak właśnie sobie takowe wyobrażam. Ponadto włosie te jest bardzo gęste, miękkie i elastyczne. Dopasowuje się do kształtów twarzy, a uczucie daje podobne do przytulenia się do psa :D. Nie odkształca się też trwale, z łatwością można je ustawić z powrotem na swoje miejsce. Jeśli chodzi natomiast o kształt pędzla, to ma on dużo do powiedzenia. W tym przypadku włosie jest ułożone tak, że na środku jest go najwięcej i jest najdłuższe, a na bokach jest go mniej i jest krótsze. Dzięki temu możemy używać go na różne sposoby, w zależności od naszych potrzeb. Da się nałożyć nim za jednym razem zarówno dużo produktu, jak i mało, więc dla każdego coś dobrego. No i nie ukrywam, że design ma dla mnie znaczenie. Tutaj mamy jakby koralowy odcień trzonka, który w 75% jest metalowy (tak przynajmniej mi się wydaje), a w pozostałych 25% plastikowy. Trzonek ten jest prosty, bez żadnych wzorów, zdobień, wgłębień itd. Minimalizm pełną parą. Trzyma się w ryzach, na razie nie pęka, nie rozkleja się. I mimo wszystko jest ergonomiczny. Także jeśli Wam się podoba wizualnie, to warto go kupić. Myślę, że to zakup na lata.
    Zalety:
    • Gęste, miękkie, elastyczne włosie
    • Można nim nakładać za jednym zamachem zarówno dużo produktu, jak i mało
    • Zaokrąglony kształt włosia
    • Prosty, acz ergonomiczny trzonek
    • Generalnie ładny design
    • Dobra jakość (póki co nie pęka i nie rozkleja się)
  • 21 lipca 2021 o 23:07
    Fajny
    Pędzel jest fajny,super nakłada się puder, Jest precyzyjny, można nim przepięknie dodawać punktowo inne odcienie pudru. Włosie jest przyjemne, a całość wykonanania jak najabrdziej na plus. Cena jest ok
  • 4 kwietnia 2021 o 13:46
    Średni
    Witam. Kupiłam go jakiś czas temu bo wielu dobrych recenzjach , Wzięłam go na promocji . Niestety mam mieszane uczucia , Jest średni . Mam wrażanie że nie do końca mi dobrze " nakłada " puder. Mam wrażenie że w niektórych miejscach mam " jaki dziury " . Po myciu tego pędzla zaczęły wychodzić włoski. Jedyny plus taki że nie gryzie podczas malowania . Myślę że więcej go nie kupie .
  • 24 września 2020 o 8:32
    Nie sprawdził mi się
    Po licznych świetnych recenzjach spodziewałam się dobrego, solidnego produktu. Niestety, Po zaledwie 2-3 miesiącach użytkowania, jestem nim rozczarowana. Po pierwsze, jest dla mnie za mocno zbity - no ale dla kogoś to akurat może być zaletą. Problem w tym, że właśnie przez to, bardzo szybko stracił kształt i włosie zaczęło się bardzo dziwnie układać, co utrudnia aplikację pudru. W porównaniu z innymi pędzlami, które posiadam, ma nieprzyjemne, sztywne włosie. Zaznaczam, że nie myję go aż tak często, żeby zdążył się zniszczyć. Niestety, nie jestem z niego zadowolona.
    Wady:
    • Zbyt mocno zbite i sztywne włosie, które szybko się odkształca
    kuki9
    10 stycznia 2019 o 10:52
    Idealny
    To jest chyba mój ulubiony pędzel do pudru. Wykonanie bardzo dobre. Podoba mi się brak skuwki, dzięki czemu nic się nie odkleja. Metalowy trzonek łatwo utrzymać w czystości. Włosie syntetyczne, miękkie, sprężyste ale dosyć zbite. Zawsze nakładam nim puder sypki i tutaj spisuje się idealnie. Nabiera dobrą ilość produktu, dobrze rozprowadza. Można nim omieść twarz lub nieco wklepać puder. Do innych kosmetyków nie używałam. Włosie dobrze się myje. Pędzla używam od ponad dwóch lat i nie wypadł z niego ani jeden włos, trzonek się nie zniszczył no nic, nic.
    Zalety:
    • Jakość, stosunek ceny do jakości
    Wady: