Clarena Sensitive Line, Repair Vit. U Cream Dermonaprawczy krem z witaminą U

Ala_73
    25 września 2013 o 16:54
    Trochę ciężka konsystencja, raczej na noc.
    Bardzo dobry krem, ale dla mojej cery do stosowania wyłącznie na noc: jest zbyt treściwy i nabłyszcza. Bardzo dobrze nawilża, rano cera jest gładka i "odżywiona". Nie powoduje powstawania pryszczy, trądziku itp., co przy tej konsystencji trochę mnie zaskoczyło. Oczywiście bardzo pozytywnie. Używałam kremu przez całe lato oczekując, że na bieżąco będzie mi ratował opaloną skórę. Dał radę:) Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe opakowanie 30 ml (miniatura)
    Odylena
    27 sierpnia 2013 o 9:33
    Treściwy krem.
    Tego kremu przez długi czas używałam na dzień jednak podczas apogeum letnich upałów kupiłam coś lżejszego, a Clarenę odstawiłam na noc. Mam cerę mieszaną, ale bez większych problemów i z tego produktu jestem bardzo zadowolona. <b>Konsystencja:</b> biały, trochę tłusty, ciężki i dość gęsty krem. <b>Zalety:</b> *dobrze nawilża *nadaje się pod makijaż *bardzo dobry na noc (zwłaszcza jeśli nałożymy go grubą warstwę) *stosunkowo szybko się wchłania (ale zostawia lekko tłusty film, który jednak nie przeszkadza na przykład w nałożeniu makijażu, skóra się nie lepi, to po prostu taka ochronna powłoczka na skórze) *bardzo przyjemny zapach *ładne opakowanie *mimo, że jest ciężki łatwo się rozprowadza *nie zapchał mnie, nie podrażnił, nie uczulił *w składzie masło shea, szałwia, len, oliwka, makadamia, witamina U *bardzo wydajny *bardzo długa data ważności <b>Wady:</b> *faktycznie jest ciężki, cery wrażliwe może zapychać i również średnio nadaje się na bardzo gorące dni *brakuje mi tu filtra UV *bardzo wysoka cena *trudna dostępność Podoba mi się ten krem i szkoda trochę, że już mi się powoli zaczyna kończyć. Mimo, że nie zauważyłam żadnych wyjątkowych, dermonaprawczych właściwości to i tak jestem zadowolona, bo to po prostu niezły codzienny krem. Jeśli jeszcze trafię na niego kiedyś w przystępniejszej cenie to kupię chętnie, zwłaszcza na zimowe miesiące :) Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 6 sierpnia 2013 o 16:19
    beznadziejny :
    Miałam go w Glossy Boxie w wersji mini. Dla mnie nie ma żadnych zalet, oprócz tego, że nie podrażnił, czyli nie szkodzi, jeśli można to uznać za zaletę. Konsystencja jest okropna, tłusta i lepka Roluje makijaż Nie robi nic Witamina U to jakiś chwyt marketingowy ;/ Niby istnieje, ale jakoś nic o niej nie słychać Cena jest kosmiczna jak teraz patrzę za takie dziadostwo ;/ Jest wiele lepszych i tańszych kosmetyków. Zużyłam go do ciała, bo na twarz to było bezcelowe. Używam tego produktu od: kilka razy Ilość zużytych opakowań: jedno małe 30ml
  • 25 lipca 2013 o 21:38
    ideał
    Otrzymałam ten krem w pudełku Glossybox. Pomimo tego że nie był to pełny produkt to zdziałał cuda na mojej cerze - przebarwienia na policzkach poznikały, skóra stała się jaśniejsza i gładsza. Przywrócił mi odpowiednie funkcjonowanie i wygląd skóry zniszczonej nieodpowiednim fluidem i kremami za co jestem mu niezmiernie wdzięczna :) Nie widzę w nim wad. Używam tego produktu od: trzech miesięcy Ilość zużytych opakowań: zużyte dwa opakowania - duża próbka z Glossybox oraz jedno pełnowymiarowe
  • 30 czerwca 2013 o 21:18
    niestety zapycha
    Próbowałam używać tego kremu na noc, ale budziłam się rano z bardzo zapchaną cerą. Postanowiłam więc stosować go tylko na dzień, ale po dłuższym używaniu dzisiaj zrezygnowałam i oddałam go mamie. Plusy: - dobrze się wchłania, - nie zostawia na skórze nieprzyjemnej tłustej/klejącej się warstwy, - szybko łagodzi wszelkie podrażnienia, - twarz robi się po nim promienna. Minusy: - STRASZNIE zapycha - podejrzewam, że to przez parafinę w składzie, - minimalnie nawilża. W tym przypadku minusy zdecydowanie przysłoniły plusy, bo moja odwodniona skóra bardzo potrzebuje nawilżenia, a zapchana cera mnie denerwuje. Używam tego produktu od: 1 mc-a Ilość zużytych opakowań: 1/5 opakowania