Eau Thermale Avène Eluage, Contour Des Yeux Krem przeciwzmarszczkowy pod oczy

• 25 lipca 2016 o 23:18
    Całkiem niezły
    U mnie widać było już po pierwszym użyciu, sina lina pod oczami zniknęła ale niestety wstałam z powiekami lekko opuchniętymi i zaczerwionymi. Zaczęłam nakładać znacznie niżej, efekt wygładzania i odżywienia się utrzymuje nawet jak nałożę niewiele na linie gdzie wyczuwam kość.
    U konsultantki
  • 13 lutego 2014 o 12:58
    Lubimy się od lat!
    Tak jak pisałam przy okazji recenzji kremu do twarzy Eluage - zarówno tamtego produktu jak i wersji pod oczy używam od 3 lat. Obecnie w maju skończę 29 lat i jestem zadowolona z kondycji skóry pod oczami - zero kurzych łapek nawet podczas szerokiego uśmiechania się, zero sińców, podkrążonych oczu, jedynie kreski mimiczne, który ma chyba każdy. Tak jak działanie wersji do twarzy ciężko mi było ocenić, tak w tym wypadku jestem pewna, że dobra kondycja skóry pod oczami to zasługa kremu Eluage. Zaczęłam go stosować 3 lata temu, był to mój pierwszy produkt z retinaldehydem. Na początku wystąpiło podrażnienie, miałam zaczerwienioną i piekącą skórę w kącikach oczu. Za każdym razem po godzinie starałam się aplikować na wierzch krem nawilżający pod oczy o prostym składzie taki jak Avene Soothing Eye Contour Cream. i robię to do dziś. Po 3 miesiącach regularnego stosowania podrażnienia zniknęły i już nie pojawiły się ponownie. Nigdy nie miałam problemu z piekącymi czy łzawiącymi oczami, a krem nakładam naprawdę blisko worka spojówkowego (zdaję sobie sprawę z tego, że nie powinno się tego robić, ale mi to żadnej krzywdy nie wyrządza). Moja skóra dzięki temu preparatowi jest nawilżona, jestem pewna, że brak zmarszczek zawdzięczam właśnie temu produktowi, bo poza nim i witaminą c nie używałam żadnego kosmetyku pod oczy, który mógłby znacząco wpłynąć na kondycję skóry. Mimo tych wszystkich plusów czuję, że przyszła pora na zmianę. Może sięgnę po produkt Skin Ceuticals, może po całkowicie inny, nie wykluczam jednak, że do wersji Eluage pod oczy powrócę. Polecam, lepiej wydać pieniądze na coś, co ma szansę zadziałać niż na kremy pod oczy za 300zł napakowane silikonami, które poza chwilowym wypełnieniem zmarszczek nie robią nic. Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: ponad 10
    Zaspa
    8 grudnia 2013 o 19:54
    Planuję kolejne opakowanie
    Bardzo dobry krem - ale dla mnie nie przeciwzmarszczkowy a nawilżający i odżywczy. Szybko się wchłania, ma delikatny zapasch i lekką konsystencję. W zasadzie to jedyny krem, po użyciu którego odczuwam jakiekolwiek efekty wokół oczu. Mnie nie podrażnia, skóra się nie łuszczy. Jest bardzo wydajny- ma też bardzo praktyczny i wygodny dozownik- nie sposób nabrać za dużo kremu. Po ok. 10 próbach z różymi kremami- ten wydaje mi sie najlepszy. Używam tego produktu od: Od ok. 2 miesiecy Ilość zużytych opakowań: W trakcie 1
  • 11 sierpnia 2013 o 16:11
    sama nie wiem czy wart tego dyskomfortu
    używam na noc razem z partnerem o ile jego ani ziębi ani grzeje to ja co rano mam spuchnięte oczy jak rocky po walce.. spuchnięte, szczypiące, zaczerwienione - myślałam że może za dużo go nakładam i się dostaje do oczu ale niestety nawet malutka kropka powoduje puchnięcie i zaczerwienienie po 2 miesiącach ani ja nie zauważyłam wygładzenia tych bardzo delikatnych lini pod oczami ani rozjaśnienia cieni w jakimkolwiek stopniu, a Prawie Mąż jak miał worki pod oczami tak ma więc działanie powiedziałabym - zerowe nie wiem czy mam cierpliwość używać dalej skoro co rano ledwo otwieram oczy opakowanie fajne, higieniczne z pompką, wydajny - przez 2 miesiące w dwójkę zużylismy niewiele ponad połowę mam mieszane uczucia
  • 16 czerwca 2013 o 18:03
    ROZJASNIA SINCE -ale oczy na tym cierpia-zaczerwienione uczucie goraca oczu)e(
    Faktycznie rozjasnia since pod oczami ,zastosowala go dopiero 2 razy i w kacikach oczu widze minimalne rozjasnienie po 2 razach NIESTETY - ale po przebudzeniu rankiem moje oczy sa strasznie cale czerwone szczypia wrecz bola ..lzawia wygladaja na zmeczone po prostu zle wygladaja...ze wzgledu na stosowanie tego kremu ....i w ciagu dnia czuje ten dyskomfort oczy sa jakby zbyt cieple-gorace wrecz... Dopiero mija ten dyskomfort to zaczerwnienienie oczu po odstawieniu tego kremu po jakis paru dniach... I CO TERAZ ...?..