Lush Buche de Noel (Kostka do oczyszczania twarzy)

• 24 listopada 2015 o 19:11
    Nadal super, ale już nie to samo
    Używam od paru lat , ze względu na to że dostępna jest tylko w okresie około świątecznym głównie zimą. Robi wszystko to co obiecuje, świetnie oczyszcza, domyka pory, skóra jest po użyciu milusia i dopieszczona. Dodatkowo bajecznie pachnie. A właściwie pachniała. I to jest właśnie to "nie to samo" z tytułu mojej recenzji . Tegoroczna Buche de Noel już nie pachnie tak jak wcześniejsze, praktycznie zero migdałówi zero marcepanu :( Byłoby pięć gwiazdek, odjęłam pół za brak tego cudnego świątecznego zapachu. Używam tego produktu od: kilka lat Ilość zużytych opakowań: 6-7
    Corii
    18 stycznia 2013 o 9:29
    good!
    W zeszłym roku nie zdążyłam sie już na Noela załapać, ale w tym roku się zaparłam i mam. Byłam ciekawa, czy jest fajniejsza i lepsza od uwielbianej przeze mnie Angel on Bare Skin. Fajniejsza jest dla mnie na pewno, pod względem doboru składników i zapachu, ale czy lepsza? Nie sądzę. Obie dają w sumie taki sam rezultat. Buche du Noel świetnie czyści twarz z resztek makijażu, nawilżając i nie podrażniajac przy tym skóry. Przy codziennym stosowaniu cera staje bezproblematyczna w sensie "niespodzianek". Buzia po zostosowaniu jest odświeżona, rozjasniona i gładziutka. Jedyne co mi przeszkadza w tym czyściku jest krótka data przydatności, przez co nie można zrobic sobie zapasów. No i dostępność!! Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 13 stycznia 2013 o 19:00
    Rewelacja!
    Jest to mój pierwszy czyścik z Lush i na pewno nie ostatni :) Czyścik ma cudowny zapach, po otwarciu kojarzy mi się ze świątecznymi wypiekami :) Niestety jest to produkt sezonowy i dostępny tylko w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Produkty Lush należy przechowywać w lodówce, aby zachowały świeżość. Jest bardzo gesty, głównym składnikiem są mielone migdały. W produkcie są większe kawałki migdałów i one bardzo delikatnie peelingują twarz. Samo użytkowanie nie jest szczególnie skomplikowane. Bierzemy kawałek produktu na dłoń, rozrabiam go z wodą i otrzymuję papkę, którą nakładam na twarz. Masuję buzię przez chwilę i następnie zmywam. Efekt to świetnie oczyszczona i przede wszystkim nawilżona cera. Na twarzy nie zostaje żaden tłusty film. Używam go rano i wieczorem, czasami zastępuję go czymś innym, ale zdecydowanie oczyszczanie twarzy nim należy do ogromnych przyjemności. Niestety szkoda, że nie jest dostępny w Polsce. Moja cera mieszana trądzikowa uwielbia ten czyścik :) Od kiedy go używam stan mojej cery polepszył się, nie jest to tylko jego zasługa, ale dzięki niemu również zawdzięczam poprawę cery. Używam tego produktu od: listopad 2012 Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 9 stycznia 2013 o 16:33
    Jestem zachwycona!
    Czyścik zrobiony jest z myślą o ochronie skóry podczas zimy a przede wszystkim przed wpływem suchego powietrza pochodzącego z ogrzewania. Zapach jest bardzo świąteczny, makowo- migdałowo-marcepanowy :) Mniam... Buche De Noel, używany co drugi dzień starczył mi na miesiąca, a jego działaniem jestem i byłam oczarowana! Pozostawia cerę miękką, gładką, oczyszczoną i robi cuda... Odkąd go używałam nie wychodziły mi niespodzianki :) Szkoda tylko, że pojawia się wyłącznie przed świętami Bożego Narodzenia... Używam tego produktu od: listopad 2012r Ilość zużytych opakowań: 1 op
  • 14 lipca 2012 o 11:29
    Tak!
    Uwielbiam. Maska, peeling, nawilżacz w jednym + porządnie oczyszcza + nawilża + nie zapycha + obłędnie pachnie + w zależności od użycia może być maską, peelingiem lub po prostu "żelem" do mycia + wszystkich czyścików lush - dzięki swojej formie dają pole do popisu jeżeli chodzi o dodaki z którymi możemy połączyć, ponieważ niekoniecznie trzeba używać wody do rozrobienia pasty jak to niżej w recenzji unaoczniono :) - produkt sezonowy!!! :((( ciekawe czy dałoby się zamrozić na zapas....? Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: 3 słoiczki