RoC Complete Lift, Eye Roll - On Liftingujący roll - on pod oczy

• 28 czerwca 2012 o 21:37
    Ma bardzo fajny aplikator, ale do ideału mu daleko
    Pierwsze co zwraca uwagę w tym kremie to aplikator w formie kuleczki roll-on. Nakładanie jest proste, dokładne, kulka się nie zacina i bardzo przyjemnie chłodzi - można nią wykonać masaż. Sam krem ma lekką konsystencję, raczej żelową, całkiem dobrze nawilża. Mogę powiedzieć, że po użyciu skóra wokół oczy wygląda troszkę lepiej - mam wrażenie, że niweluje on opuchliznę, jednak ani cieni pod oczami ani drobnych zmarszczek nie likwiduje. Czasem myslę, że podobny efekt można osiągnąć używając samej kulki (bez kremu) do codziennego masażu skóry wokół oczu. Poza tym ma jedną dużą wadę - niemiłosiernie wałkuje się przy nakladaniu podkładu, więc na dzień, pod makijaż się nie nadaje. Używam tego produktu od: ok miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    zina36
    29 stycznia 2012 o 14:54
    taki na 4 +
    Krem żel z kulką, liftingujący, faktycznie rozświetla, jak na krem pod oczy wydaje się być trochę wodnisty i może przez to wydaje się, ze nie nawilża, ale to jest mylące bo skóra jest miekka i wygładzona.\\\\nMam 37 lat i bardzo nieznaczne zmarszczki, a te co mam ładnie wygładza.\\\\nNie wiem czy będzie odpowiedni na juz mocne zmarszczyki, ale na zapobieganie raczej tak.\\\\nKupiłam w aptece w promocji za 39 zł. + krem (ale krem to chyba farmaceutka dała mi z uprzejmości chyba). Za 39 zł mozna kupić, ale 85 zł to juz bym za niego nie dała, ja zresztą w ogóle nie dałabym 85 zł. za malutki krem pod oczy :). podobno kremy pod oczy nie róznią się niczym od tych na całą twarz- jedynie nie mają skladnikow zapachowych aby nie uczulać i tylko tym się nim roznią.
    Summer
    16 października 2011 o 22:07
    Może być
    Z tej linii krem pod oczy jeszcze najbardziej mi podpasował, a raczej wydał mi się po prostu neutralny. Roll-on jest całkiem fajnym sposobem aplikacji, kulka przyjemnie chłodzi powieki, chociaż zdarza mi się nakładać go w sposób tradycyjny - z kulki na palec i z palca na oko. Ma w miarę lekką konsystencję, nie podrażnia oczu i nie migruje, czasem roluje się, szczególnie przy nakładaniu bazy, ale także przy potarciu skóry dłonią. Zapewnia mi wystarczającą pielęgnację, jednak nie znajduję wytłumaczenia dla wysokiej ceny, kosmetyk jest po prostu przeciętny. Używam tego produktu od: ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1