Pharmaceris A, Lipo-Intensive SPF 20, Krem ochronny do twarzy - średnia ochrona

Pharmaceris A Lipo-Intensive krem ochronny do twarzy SPF20 50ml

Brise
    18 kwietnia 2014 o 23:43
    Jestem jak najbardziej na TAK
    Przyznam szczerze, że na początku niezbyt przepadałam za tym kremem lecz z dnia na dzień coraz bardziej się do niego przekonywałam. Teraz szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niego. Przed stosowaniem tego produktu moja cera była w opłakanym stanie - mnóstwo niedoskonałości, sucha skóra, zaskórniki i podrażnienia. Nie pomagało kompletnie nic, co więcej niektóre produkty jeszcze bardziej komplikowały sytuację. Z całej opresji wybawiły mnie 3 rewelacyjne kosmetyki pielęgnacyjne: Pharmaceris A nawilżający fizjologiczny żel do mycia twarzy i oczu, Garnier Czysta Skóra 3 w 1 oraz Pharmaceris Lipo-intensive. Moja skóra w końcu nabrała blasku, wszystkie problemy zniknęły i co więcej blizny po paskudnym trądziku powoli stają się niewidoczne. A więc przynajmniej u mnie ten krem to taka kropka nad i bez której nie wyobrażam sobie codziennej pielęgnacji cery. KONSYSTENCJA - nie ma co ukrywać krem jest dość treściwy zatem potrzebujemy niewielkiej ilości aby nasmarować całą twarz. Długo się wchłania przez co nasza skóra świeci się przez dłuższą chwilę dlatego też ja używam go na noc więc nieco inaczej niż zaleca producent. ZAPACH - bardzo przyjemny dla nosa DZIAŁANIE - rewelacyjnie nawilża, łagodzi podrażnienia no i przede wszystkim nie powstają po nim żadne niedoskonałości. Używam tego produktu od: 3/4 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszej tubki
    Kalora
    13 kwietnia 2014 o 19:57
    Dziwnie to widzę.
    Lubię firmę Pharmaceris. Z produktów "aptecznych", które stosowałam okazała się najlepszą firmą. Póki co. Niestety ten krem ma zarówno duże plusy jak i duże minusy. Producent zapewnia Nas o o nawilżeniu, łagodzeniu podrażnień i ochronie przed czynnikami atmosferycznymi, w tych wypadkach jak zawsze firma mnie nie zawodzi. Choć zaczerwienie, czasami nie schodziło do końca, lecz niestety są to problemy w moim wypadku ciężkie do usunięcia. Skóra jest odżywiona, nawilżona, chroniona przez filtry, łagodzi często moje nieszczęsne zaczerwienienia....Niestety to tworzeniu bariery chroniącej - zabezpieczającej w moim wypadku się nie sprawdza. Skóra jest po nim, bardzo tłusta, pewnie tak powinno być , w końcu to krem typowy na zimę (choć filtr troszkę jak dla mnie za mały), ale u mnie to wygląda tak jakbym była tuż po ćwiczeniach, i moja skóra wydzielała za dużo sebum... sama nie wiem. Spektrum działania jest ok, ale estetycznie naprawdę dobrze to nie wygląda. Może to już nie te zimy co kiedyś :D Przy okazji tak mocnego nawilżenia i "krycia" mowy o makijażu nie ma żadnej, niestety.... Wydaję mi się, że krem może być dobry, ale np. dla osób uprawiających sporty zimowe... być może się mylę, ale u mnie niestety nie zdał egzaminu w 100 %, a szkoda :(
  • 3 grudnia 2013 o 18:45
    i tak i nie
    Kupiłam bardziej z ciekawości. To mój pierwszy krem z tej serii i pierwszy krem zimowy. Napisane, że należy aplikować przed każdym wyjściem na mróz. Jest to dość problematyczne, bo krem jest dość treściwy i tłusty, a aplikować go na podkład przed każdym wyjściem sobie nie wyobrażam. Ograniczam się więc do aplikacji przed porannym makijażem i czasem wieczorem, po demakijażu, przed spacerem z psem. Przy codziennym stosowaniu starczył mi na 2 miesiące. Sam krem jest gęsty i treściwy, ma delikatny zapach. Niestety ma tendencję do zapychania, lekkiego, ale jednak. Co kilka dni wyskakuje mi po nim jakaś niespodzianka. Trzeba odczekać chwilę po jego nałożeniu, bo jest dość tłusty, ciężko współpracuje z podkładami. Plus za filtr. Jednak nie kupię ponownie, jestem w stanie z powodzeniem się bez niego obyć. Używam tego produktu od: 2 miesiace Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    v-x-n
    13 listopada 2012 o 20:19
    Nie lubię go. Źle chroni, zapycha.
    Krem podkradłam mamie. Mam bardzo kapryśną skórę, w okresie jesienno-zimowym potrzebuje mocnej pielęgnacji i wysokiej ochrony przed niskimi temperaturami. Suche skórki na brodzie, czerwone placki z wysuszenia, szczypiące policzki czy inne nieprzyjemności wynikające z zimnego wiatru czy mrozu to dla mnie codzienność, mimo że przez resztę roku moja skóra jest mieszana w stronę tłustej. Szukam kremu, który przede wszystkim zapewni skórze dobrą ochronę, czyli: będzie stanowił kołderkę, warstwę, dzięki której wpływ wiatru czy niskiej temperatury zostanie zminimalizowany. Dodatkowo krem nie może zapychać (mam tendencję do powstawania niedoskonałości), nie może być ani zbyt lekki (musi zostawiać filtr na skórze) ani zbyt tłustawy (żeby dało się nałożyć podkład). Krem Pharmaceris niestety się u mnie nie sprawdza. Ma średnio gęstą konsystencję, przez co według mnie jak na krem ochronny rozprowadza się bardzo dobrze. Na pewno nie jest wybitnie tępy i można go szybko rozprowadzić i cieńszą, i grubszą warstwą. Wchłania się w akceptowalnym tempie, pozostawia na skórze delikatny, błyszczący filtr. Skóra zaraz po zastosowaniu jest gładka i aksamitna w dotyku, nie zarejestrowałam uczucia lepkości, o ile nie nawalimy tony i damy produktowi chwilę na wchłonięcie się. Można spokojnie położyć podkład, chociaż u osób z nadmiernym wydzielaniem sebum może się trochę ważyć. Generalnie do tego momentu jest to całkiem przyjemny, średnio bogaty krem - osoby szukające średniej ochrony będą zadowolone, ja jednak potrzebuję czegoś więcej. W moim przypadku krem nie stanowi wystarczającej bariery. Skóra przy niższych temperaturach \'odmarza\' podczas spaceru tak samo jak i w przypadku noszenia samego podkładu nałożonego na jakiś krem (tzn. 5 minut na dworze i moja skóra ma różowy kolor, nierówny koloryt, pojawia się delikatne szczypanie). Na narty czy gigantyczne polskie mrozy na pewno się ten krem nie sprawdzi, to już lepiej zagruntować twarz oliwką HIPP (stosowałam w zeszłym roku pod podkład, wielkim zmarźluchom mogę spokojnie polecić). Krem, mimo średnio treściwej konsystencji, przysporzył mi trochę problemów z niedoskonałościami, czego mu na pewno nie wybaczę biorąc pod uwagę słabą ochronę. Nie łagodzi podrażnień, nie koi. Nie zauważyłam uelastycznienia skóry, w ogóle w mojej opinii ten krem nie odżywia i nie nawilża. Niby zostawia filtr, ale natłuszcza też słabiutko. Ze dwa czy trzy razy użyłam kremu na noc, ale nie zauważyłam żadnych pozytywnych efektów, więc tym bardziej uważam, że krem nie ma właściwości stricte pielęgnujących. Aktualnie końcówkę kremu zużywam do rąk - na jednej dłoni na kostkach mam bardzo mocno przesuszoną skórę, suche skórki widoczne na kilometr, skóra szorstka jak papier ścierny. Krem Pharmaceris przy aplikacji 3, 4 razy dziennie w kilka dni zmniejszył problem, to znaczy: zamiast piekącej, pękającej i czerwonej skóry mam już \'tylko\' mega przesuszoną, ale to wciąż nie to.. Ładne, poręczne opakowanie, zapachu brak, wydajność bardzo dobra. Nie wiem. U mnie się nie sprawdził i na pewno ponownie po ten kosmetyk nie sięgnę. Może dla kogoś, kto wymaga słabszej ochrony będzie wystarczający, ja jednak nie polecam, gdyż nie jestem z niego zadowolona. Lepszy od tego kremu był chociażby produkt FlosLek z serii Winter - 3x niższa cena, a efekt podobny, z tym, że FlosLek lepiej zabezpieczał. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
  • 15 lutego 2012 o 15:03
    fajny ale nie dla mnie
    krem ma bardzo gęstą konsystencie trzeba sie trochę wysilić żeby go wycisnąć z opakowania ale po nałożeniu na twarz bardzo łatwo się rozsmarowuje niestety jest bardzo natłuszczony po dłuższym stosowaniu zapchał moją skórę dlateko go odstawiłam + likwiduje podrażnienia + nawilża ogólnych zastrzeżań nie mam dla osób które nie mają problemów z trądzikiem może być idealny mi niestety zaszkodził - zapycha