Catrice Kajal Designer (Kredka do oczu z gąbeczką)

mjudyta
    13 grudnia 2013 o 12:16
    nie dla nie
    Mój pierwszy produkt z tej firmy. Kupiłam tą kredkę, żeby wykonać kreskę na linii wodnej do makijażu codziennego do pracy. Plusy produktu jest miękka (moja znajoma kupiła też ten produkt tylko w innym kolorze i jej jest o wiele twardsza i mówi że ma problem z wykonaniem kreski – ja również próbowałam i faktycznie konsystencja jest całkiem inna niż w mojej), łatwo się rozprowadza, nie podrażania oczu. Minusy bardzo szybko „znika” – dosłownie, co dwie godziny trzeba byłoby ją aplikować, żeby efekt był taki jak przy malowaniu. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1
  • 19 maja 2013 o 19:41
    100 Tropical Green
    Kredkę dostałam za darmo w ramach gratisu. Kolorystyka - kolor jest zupełnie nietrafiony. Nie wiem jaka była cała gama kolorystyczna tych kredek dlatego nie jestem w stanie się wypowiedzieć. Pigmentacja - Nie jest powalająca. Kolor widać, jednak nie jest intensywny, powiedziałabym, że jest przeciętna. Dla większej intensywności koloru potrzeba poprawić kreskę kilkakrotnie. Wydajność - Zależy od osoby, która ją używa. Jeśli ktoś lubi efekt delikatny, to kredka będzie wydajna, dla kogoś kto woli intensywniejsze makijaże kredka będzie wymagała częstego temperowania. Konsystencją - Pół żelowa, pół kredowa/pudrowa. Przez co nie należy do tych miękkich, jednak nie jest też twarda. Coś pomiędzy. Dodatkowe atrakcje - kredka ma bardzo grube drobinki srebrnego brokatu. Wyglądają one okropnie i to jest główny powód tego, że kredka nie jest przeze mnie używana. Nie wiem czy to jest problem występujący tylko w moim kolorze kredki, czy wszystkie zostały tak hojnie obdarowane. Gąbka dołączona do kredki fktycznie rozciera, jednak mam wrażenie, że pochłania znaczną ilość produktu i kolor staje się transparentny i słabo widoczny. Używam tego produktu od: Użyty kilka razy i odstawiony. Ilość zużytych opakowań: Pierwsze, ledwo rozpoczęte.
  • 15 maja 2013 o 0:01
    Rozczarowanie
    Posiadam kredkę w odcieniu khaki- ciemna zieleń. Niestety kredką bardzo cięzko jest narysować kreskę, jest średnio miękka, szybko znika z lini wodnej. Jednak dużym plusem jest jej druga strona, a mianowicie pędzelek- naprawdę fajny i dobrze rozściera i za to daję jedna gwiazdkę. Używam tego produktu od: dwa tygodnie Ilość zużytych opakowań: rozpoczęte piersze
  • 6 września 2012 o 18:19
    Nie!
    Jestem z tej kredki bardzo nie zadowolona, uważam, że to pieniądz wyrzucony w błoto. Jeżeli nawet uda mi się już narysować przypadkiem kreskę tą kredką, to nie trzyma się długo. A z koleji cieżką się z nią pracuje, nie wiem jak to jest, bo niby nie jest taka twarda, miękka też nie, ale poprostu trzeba sporo czasu, żeby kreska powstała Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Cleo86
    6 maja 2012 o 3:17
    Trwała
    Posiadam złotą kredkę z tej serii (nie wiem jaki to numer). + trwała ! + kolor prawdziwego złota a nie jakaś zółc + nie wymaga ciągłego temperowania, nie tępi się tak szybko - faktycznie, cięzko się nią pomalowac, gdyż jest tepawa i dosyc twarda Kredki używam okazyjnie, na linii wodnej oraz w kacikach oczu a także pod brwiami. Z pewnością nie da się nią namalowac np kreski. Jak na ten kolor jest bardzo dobra, miałam wczesniej inne złote kredki i brzydko malowały. Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1