Kremy glicerynowe Czterech Por Roku odkąd pamietam goscily w domu mojej mamy i stanowily podstawową pielegnację dłoni.
Siegnąwszy po nie po tylu latach kolejny raz przekonuje sie ze stara milosć nie rdzewieje.
Wrazenia:
+ nawilżenie
+ konsystencja
+ cena
+ zapach
+ latwa dostepnosc
+ szybka wchłanialność
+ nie pozostawia tłustego ani lepkiego filmu
+ wydajnosc
+ dzialanie natychmiastowe
+ idealny do codziennej pielegnacji dłoni
+/- sklad: parabeny, triethanolaminie
+/- trwałośc zapachu
+/- pojemnosc i wielkosć tuby
+/- nie nadaja sie dla osób o zniszczonych i przesuszonych dłoniach
Krem ma przyjemną konsystencję, dość gęstą, przyjemnie sie aplikuje łatwo wydostaje sie z dośc dużej tubki o sporej pojemności. Tubka klasyczna, z miękkiego plastiku umozliwia wydobycie kosmetyku do końca. estetyka opakowania jak za kilka złotych poprawna.
Konsystencją przy aplikacji, choć gesta, jest jednoczesnie lekka i świeza, na dłoniach jest aksamitna i miękka nie pozostawiaca tlustego filmu, co jest ogromnym atutem kremów glicerynowych Czterech Por Roku, Neutrogena mimo ze na bazie gliceryny, to potrafi potwornie się lepic. Pozostawia dłonie aksamitne (silikony), gładkie
Sklad nie powala, porównując bardziej ekologiczne w skladzie bracia z serii zimowej. Mogą zniechęcac parabeny oraz triethanolamine,ten ostatni skladnik znajduje sie w wychwalanej przez mnie A-Dermie, niemniej w przypadku kremów do rak, mimo wybredności, to w skladzie dla mnie liczy się skuteczność. Parafina w skladzie mi nie przeszkadza, wręcz uwazam ze w przypadku kremów do rąk jest jednym z lepszych rozwiązac, gdyż ma dzialanie okluzyjne i ochronne.
Krem zaadresowany jest do codziennej pielegnacji. Nie jest to krem specjalistyczny, regenerujacy, ani bogaty zatem nie mialam wzgledem niego specjalnych oczekiwan. Bardzo dobrze spisuje sie na codzien i spelnia wszystkie wymogi takiego kremu: skutecznie i szybko sie wchlania, chroni dlonie do nastepnej aplikacji, wygladza i nawilza. Idealny przy wszelkich pracach domowych, gdyż zachowuje się jak rekawiczki. Nie nalezy jednak od takiego kremu wymagac specjalistycznej pielegnacji regenerujacej z uwagi na gliceryne, ktora ma dzialanie nawilzace.
Reaplikacja (jesli chcemy przedłuzac dzialanie pielegnujace kremu) jak w przypadku kazdego innego kremu konieczna i oczywista po umyciu rąk.
Wydajnośc kremu jest przyzwoita, w polaczeniu zas z ceną i pojemnością bezdyskusyjna. Moim zdaniem jednak limitowane wersje zapachowe powinny być pakowane w o połowe mniejsze tubki, choc jest to moja osobista opinia. Zapachy są dośc udane i przyjemne (szczególnie czekolada z pomaranczą) niemniej potrafią zmęczyć, zapach cynamonu i jabłka jest dośc ostry i trwały, a taka tuba w torebce jest zwyczajnie za duża i nie praktyczna. Mimo to wielkośc tubki zdecydowanie sie sprawdza jako krem stacjonarny w pracy, domu.
Wersja zapachowa jabłko cynamon jest przyjemna, słodkawa, nieco chemiczna, z wyczuwalna ostra nutą cynamonu z soczystym jabłkiem w tle. Dla mnie ta nuta jest zbyt ostra. Idealna świateczna wersja, przypomina szarlotkę i inne świateczne wypieki. Obie opcje jabłko/cynamon oraz pomarancza/czekolada przypominaja mi edycje limitowane kremów do rak YR. Zapach jest dośc trwały, wyczuwalny tuz przy skorze, jednak moze sie znudzic/zmeczyc przy takiej wydajnosci i pojemnosci opakowania.Stosowalam zatem naprzemiennie z druga wersja zapachowa czekolada/pomarancza.
Kremy z tej serii mają dośc podobną formułę, glownie oparta o nawilzaca gliceryne wspartą okluzyjną parafiną, sklady roznią sie od siebie nieznacznie, głownie zapachem lub ekstraktami.
Glicerynowe Cztery Pory Roku towarzysza mi w domu odkąd pamietam, w moim domu są wrecz kultowe (szczegolnie cytrynowy) i siegam po nie, nie tylko z sympatia i sentymentem ale z powodu skutecznosci i przyjemnosci. Jedne z lepszych kremow do rak na polskim rynku w tym przedziale cenowym
Polecam
Sklad:
aqua, glycerin, parafinum liquidum, cetearyl alcohol, stearic acid,cyclopenthasiloxane, glyceryl stearate. peg-100 stearate, triethanolamine, polyacrylic acid, parfum, ceteareth-20, panthenol, allantoin,phenoxyethanol,methylparaben,ehtylparaben,propylparaben,peg-8,tocopherol,ascorbyl palmitate, ascorbic acid, citric acid, limonene, benzyl salicilate, linalool, citral, coumarin
]
Używam tego produktu od: miesiac
Ilość zużytych opakowań: 1x130ml
_____________________________________________________________
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.