Bell Nail Program, So Hard Utwardzacz płytki paznokcia

• 17 maja 2013 o 10:51
    Jestem zadowolona!
    Podobnie jak częśc z Was kupiłam tę odżywkę podczas promocji w Biedronce. Nabyłam ją głównie po to, by używać jej jako baza pod kolorowy lakier do paznokci. I jakie są moje wrażenia? Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy, to masakryczna konsystencja - tuż po otwarciu odżywka jest bardzo, bardzo rzadka - do tego stopnia, że rozlewała mi się na skórki i doprowadzała mnie do szewskiej pasji... Z czasem jednak trochę zgęstniała i problem z rzadką konsystencją po prostu znikł, co mnie bardzo cieszy, bo już chciałam jej po prostu nie dokręcać, żeby zgęstniała. Sama odżywka jako baza spisuje się tak sobie, bo właściwie ani nie wyrównuje powierzchni płytki, ani też nie trzyma się długo - po trzech dniach wręcz odłazi z płytki, ale nie przeszkadza mi to jakoś mocno, bo i tak co tyle dni mam ochotę zmieniać kolor na pazurach :). Schnie dość szybko, co uważam za duży plus. Jednak odżywka to odżywka i jej głównym zadaniem jest pielęgnacja naszych paznokci i tu ten produkt sprawdza się bardzo dobrze!!! Moje paznokcie są długie i twarde, koleżanki nie wierzą, że to moje naturalne ;). Wystarczy jedna warstwa by dobrze utwardzić płytkę. Dodatkowo paznokcie znacznie mniej się łamią i rozdwajają, także naprawdę z tego jestem zadowolona. Odejmuję jednak półtorej gwiazdki za początkową konsystencję oraz trwałość - gdyby nie te dwa fakty byłaby dla mnie naprawdę rewelacyjnym produktem, a tak to jest dobry z małym plusikiem :). Używam tego produktu od: ok. dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1/2 z 11 g
    Marci55
    21 kwietnia 2013 o 21:55
    bardzo pozytywne zaskoczenie
    Po wielu wycieczkach do drogerii w poszukiwaniu lakieru utwardzajacego zwątpiłam. Bylo tego tak duzo, że nie mogłam sie na nic zdecydować. Poszłam więc do Biedry. A tam: PROMOMOCJA. Nowe kosmetyki Bell i wsród nich ten lakier. Wziełam do domu i rozpoczęłam pierwsze próby. Wcześniej miałam coś podobnego z Ados. Ale ten jest o wiele lepszy. Plusy: +niska cena (8,99) +konsystencja odpowiednia, nie lejąca, nie zbyt gęsta, +utwardza paznokcie, widzę w nich różnicę, +bardzo dobrze współgra z lakierami, +buteleczka nie kłopotliwa, +wydajny. Minusy: -jak na razie nie zauważyłam. Uzywam go zarówno jako baza oraz utwardzacz na bezpośrednio na lakier. Polecam wypróbować. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
  • 8 kwietnia 2013 o 18:17
    Ratunek dla moich nędznych paznokci
    Z natury mam bardzo miękkie, rozdwajające się paznokcie. Nigdy nie mogłam zapuścić ich bardziej niż do opuszka palca, a lakier utrzymywał się na nich ok 10godzin. Bell radzi sobie z nimi świetnie :D +utwardza je (choć nie na tyle że otrzymuje się efekt "tipsów", dla mnie ok) +nadaje piękny połysk +nie odpryskuje, nie schodzi z paznokcia, nawet go nie zmywam tylko dokładam kolejne warstwy. +paznokcie wyglądają na zadbane i zdrowe +przedłuża żywotność lakieru (do 2 dni, biorąc pod uwagę zmywanie i pranie - w moim przypadku to bardzo długo) minusów brak :) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: ubyła mi znikoma ilość z jednego
    corne
    14 marca 2013 o 21:59
    dobra
    Kupiłam go dzisiaj w biedronce za 8 zł. Jak dla mnie działa tak jak napisał producent. Nadaje piękny połysk,od razu czuje że mam zdrowsze paznokcie. Po zimie miałam je dość zniszczone,odżyły od razu po nałożeniu utwardzacza. Ja nałożyłam dwie warstwy,ponieważ zauważyłam że jedna to za mało.
  • 14 marca 2011 o 21:20
    Szkoda kasy
    Same minusy: -preparat nie utwardza płytki, -nie przedłuża trwałości lakieru, -wysoka cena, -nie nadaje połysku. Kupiłam gdyż poprzednia jego wersja miała super recenzje, jak widać wraz ze zmianą buteleczki nastąpiła zmiana składu preparatu. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1/4 buteleczki