NYX Professional Makeup Concealer Jar Korektor kryjący w słoiczku

• 19 lutego 2018 o 21:04
    Bubel!
    Za taką cenę można znaleźć lepszy produkt! Ten słoiczek to zwykła pomyłka. Korektor nie spełnia podstawowego zadania - nie kryje! Bardzo szybko się ściera, ciemnieje po nałożeniu na twarz, nie zastyga na twarzy, więc przy aplikacji pod podkład z korektora nic nie zostaje... nie stapia się ze skórą.. ma bardzo nieprzyjemną konsystencję. Generalnie bardzo żałuję tego zakupu i nie wrócę więcej po NYX
    Zalety:
    Wady:
    • brak kamuflującego krycia
    • słaba przyczepność
    • nie stapia się ze skórą
    • zmienia kolor
  • 12 listopada 2017 o 6:21
    Orange
    Kupiłam go do maskowania cieni pod oczami, mówiąc krótko chciałam nie wyglądać jak panda. Czy się udało? Tak i nie. Korektor działa ale nie z każdym podkładem. Te lżejsze w połączeniu z nim pogłębiają wręcz efekt pandy. Te cięższe owszem ale lekko podkreśla wtedy zmarszczki. Sam w sobie jest bardzo gęsty i nakłada się mozolnie, dobrze go podgrzać lekko w palcach przed nałożeniem. Na szczęście nie jest drogi. Sumując szukam dalej.
    Ara008
    24 sierpnia 2013 o 16:25
    jest ok
    No więc,najpierw kupiłam najjaśniejszy kolor który okazał się o 2-3 tony za ciemny O.o to oddałam go mamie bo ma ciemniejszą skórę ode mnie i była zadowolona.Ja natomiast poszłam pare dni później do sklepu i dokupiłam kolor Yellow-kolor idealnie pasujący do mojej bladej cery. Plusy: -wygodne opakowanie -zapach:nie śmierdzi - pachnie prawie jak krem -konsystencja:kremowa,najlepiej się go nakłada i rozprowadza jeśli rozetrzemy go palcem w opakowaniu -nie wylewa się z opakowania -duża gama kolorów,szkoda tylko że dla osób z ciemniejszą karnacją +/- krycie jest średnie po ciut mocniejsze,zależy jak i ile nałożymy,większość wyprysków kryje.Ja nakładam tak:na wyprysk nie wklepując,potem podkład-wtedy korektor jest już rozsmarowany (średnie krycie na średni wyprysk) lub (większe krycie na duży wyprysk) korektor (nie wklepuje)***> ***>podkład***>korektor(wklepuje ostatecznie) +/-jest troche za ciężki jako korektor pod oczy.Jeśli za dużo go nałożymy to zaczyna się rolować,z drugiej strony jeśli mało go nałożymy to prawie nic nie kryje,ale ja rzadko mam sińce pod oczami-głównie jeśli jestem nie wyspana i zmęczona Minusy: -ciężko dostępny -cena ok. 18-21zł (ja kupiłam w stanach za dolary i tyle wyszło na polskie) Używam tego produktu od: ponad 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 29 kwietnia 2013 o 23:50
    Yellow, Green, Light
    Posiadam 3 odcienie i postaram się je ocenić biorąc pod uwagę ich cechy wspólne jak i to co je różni. Konsystencja - są bardzo kremowe, według mnie przypominają pastę i mogłoby się wydawać, że są to bardzo ciężkie korektory, jednak gdy rozgrzejemy produkt odrobinę jest bardziej plastyczny, duzo łatwiej się rozciera i można nałożyć cieniuteńką warstewkę i dobrze ją zblendować. Nie radziłabym nakładać go pędzelkiem bezpośrednio na problematyczne sfery ponieważ jest za ciężki. Nie wysusza. Krycie - możemy uzyskać, jak już pisałam cienką warstwę i słabsze krycie trochę pracując produktem, lub możemy uzyskać całkowite krycie. Jednak gdy stawiamy na "full coverage" jakiegoś wyprysku, ze względu na ubogi wybór kolorystyczny polecałabym stosować go pod podkład i wtedy efekt jest bardziej naturalny i mniej widoczny, poza tym jeśli położymy grubszą warstwę na podkład i użyjemy pudru możemy spodziewać się efektu "cakey". Trwałość - Nie wyciera się w ciągu dnia. Przez to, że jest lepki przykleja się doskonale do skóry bez względu na to czy jest to skóra sucha czy skóra tłusta. Kolorystyka -LIGHT - Kupiłam ten kolor trochę nieopatrznie (zapomniałam powiedzieć sprzedawcy, który odcień chcę), jednak mimo tego jestem z niego dosyc zadowolona. Nie mogę go używać do miejscowego kamuflowania, bo jest zbyt ciemny. Jednak cienka warstwa nadaje się jako korektor pod oczy. Dzięki temu, że dostałam odrobinę ciemniejszy odcień lepiej kamufluje moje bardzo ciemne cienie pod oczami. No i wtedy też pod podkład. Gdy złapię trochę opalenizny będzie się nadawał do pojedynczych zmian i będzie lepiej pasował pod oczy. -YELLOW i GREEN - Te kolory kupiłam zainspirowana ówczesnym trendem na zabawę w kamuflowanie niedoskonałości na zasadzie przeciwieństw kolorystycznych - fioletowe worki pod oczami kamufluje żółty, a kolor zielony oczywiście przeciwko czerwieni. Oczywiście korektory do używania pod podkład. Z tymi kolorami niestety trzeba się napracować. Warto bo efekt końcowy jest naprawdę fajny, jednak muszą być porządnie roztarte i "wtopione" w skórę. Mają trochę za mocny pigment dlatego jeśli nie rozetrzemy jak trzeba to po nałożeniu podkładu wychodzą zielone, czy żółte placki. Opakowanie - Ładne, klasyczne, trochę niewygodne bo trzeba glęboko grzebac palcem. Wolałabym aby powierzchni była trochę większa a sam słoiczek płytszy. Cena - Mimo, że mam dostęp do sklepu NYX w Warszawie, wole kupować je na allegro za 16 zł. Cena jes o prawie połowę niższa i wtedy dużo bardziej się opłaca. Używam tego produktu od: roku. Ilość zużytych opakowań: 3 napoczęte.
  • 15 kwietnia 2013 o 10:55
    lepi się, włazi wszędzie
    kupiłam z zamiarem maskowania cieni pod oczami nakładany oszczędnie palcami - nie robi prawie nic nakładany pędzelkiem, owszem - zakrywa cienie, ale włazi w moje (w sumie nieistniejące) zmarszczki, powoduje pandę po kilku godzinach, lepi się niemiłosiernie, przypudrowanie powoduje efekt "baked face" gdzie wyglądamy jak stara pudernica jeśli któras z Wizażanek odkryła kryjąco-rozswietlający korektor pod oczy który daje efekt jak u Kim Kardashian ;) to bardzo proszę - odezwijcie się na priv :) Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie starczy chyba do śmierci