Pozostałe akcesoria

Design produktu:
    SandriQ
    2 marca 2024 o 14:20
    Ułatwia terapię maseczkami
    Na markę Eloy natknęłam się w najbardziej rozpowszechnionej,niemieckiej drogerii Rossmann. Pod jej szyldem produkowanych jest wiele artykułów o szerokiej rozbieżności. Od bielizny,ozdób okolicznościowych do gadżetów urodowych itd. Dokładnie Eloy Beauty to seria przeróżnych gadżetów ułatwiających pielęgnację czy makijaż,a nawet związanych z higieną. Odpowiednie do ciała,włosów czy twarzy. Zestaw do maseczek kupujemy dopięty do kartonika,a całość prezentuje się w bladoróżowym kolorze z odrobiną bieli- kolorystyka jest spójna. Nie widziałam u mnie w sklepie innych odpowiedników,ale taki odcień jest w porządku,choć i tak jest to drugorzędna dla mnie sprawa.Jest stonowany,ale też bruczny. Zdecydowałam się na jego zakup,aby ułatwić sobie zabiegi z maseczkami. Na całość składają się 3 elementy: - miseczka, -szpatułka -przyrząd do manualnego oczyszczania twarzy 1.Miseczka to średniej wielkości,silikonowy artykuł. Jest okrągła ,szersza w górnej części,bardzo giętka w dotyku,ale jednocześnie stabilna i wytrzymała. Posiada dwa ucha z otworami,z przodu kilka ozdobnych,podłużnych wypustek oraz napis. Posiada w środku podziałkę,jak wyżej wspomniałam jest cała różowa. W dotyku nie jest śliska,dobrze leży w dłoni,kształt i wielkość oraz waga są wyważone i sprawiają że łatwo się z niej korzysta. Jest dosyć bruczna,ale też bez problemu idzie ten brud usunąć. Nie sprawia kłopotów w utrzymaniu czystości.Nie tworzą się na niej stałe plamy,nie odbarwia się i narazie nie przeciera.Gdyby spadła na ziemię nic się nie odkształci. Pozwala na szybkie przygotowanie maseczek,które potrzebują łączenia składników,akurat używam jej do przygotowania glinek i alg. Następnie do zestawu dołączono szpatułkę. Materiał to sztywny plastik,w całości w różowym kolorze,delikatnie 'pracujący',lekko świetlisty ,średniej wielkości. Ma opływowy kształt,tworzywo jest grubsze przy rączce. Jest śliska w dotyku,ale jeszcze nie zdarzyło mi się,żeby mi wypadła z dłoni.Bardzo podatna na zarysowania,ale jednocześnie trudno ją w jakiś mocny sposób zniszczyć. Ułatwia nakładanie maseczek na twarz,szyję czy dekold. Stworzona do alg ,ale także z powodzeniem może zastąpić pędzel przy nakładaniu innych formuł-kwestia wprawy ;). Trzecim elementem zestawu jest manualny przyrząd do oczyszczania twarzy. Jest to dwustronny artykuł z białą,plastikową i wyprofilowaną rączką. Jedna główka jest silikonowa i dzieli się na dwa rodzaje wypustek z różnym ich ustawieniem. W pierwszej części ustawiają się gęsto i mają kształt igiełek- idealna do usuwania resztek mazideł wraz z jednoczesnym masażem pobudzającym,dzięki niej lepiej usuniemy resztki preparatów do demakijażu,a także dobrze oczyścimy twarz z zanieczyszczeń i zniwelujemy wągry. Przeciwna strona z wypustkami ułożonymi na ukos w wydłużonym kształcie po prostu jest przeze mnie nieużywana. Druga główka również jest silikonowa,wyglądem przypomina mini szpatułkę.Charakerystyczne dla tego tworzywa ,jest giętka,ale wytrzymała. Sprawdza się do nakładania produktów w mniej dostępnych okolicach. Łatwy do utrzymania w czystości. Całość oceniam bardzo dobrze,jest to gadżet przydatny i regularnie przeze mnie używany. Ułatwia całą ceremonię pielęgnacji różnymi maseczkami. Jego jakość jest świetna,choć najsłabszym ogniwem jest szpatuła. Dodatkowo udało mi się go kupić w świetnej cenie. Nie jestem pewna czy jest w stałej ofercie,ale jestem przeszczęśliwa z zakupu.
    Zalety:
    • Dostępność❤️
    • Cena ❤️
    • Jakość ❤️
    • Wytrzymałość❤️
    • Kolorystyka❤️
    • Spełnia swoje zadanie ❤️
    • Łatwy do utrzymania w czystości❤️
    Wady:
    • Mały minus za łatwe rysowanie się szpatuły
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu