Kupiłam go bo miał fajne rzeczy w składzie i miałam nadzieję ze dodatkowo dobrze nawilzy mi skórę. Nie zawiodłam się. Jest tani, dobry i przyjemny.
Plusy:
- posiada kilka wartościowych składników ( nie mowie tu o kolagenie ;) który wbrew powszechniej opinii na zmarszczki nie wpływa ale np niacynamid, skwalan, peptydy, mocznik,... )
-mała lekka miękka tubka, która łatwo ze soba wszedzie zabrać
-delikatny zapach
- gęsta masełkowa konsystencja, mimo to krem dobrze się wchłania i nie błyszczy się ( chociaz stosowałam go dotychczas wyłacznie na noc wiec to nie miało znaczenia)
-nawilża i "odżywia", skóra jest rano miękka i elastyczna
-niska cena
-wydajność raczej standardowa
Minusy:
- wydaje mi sie ze moze zapychać, wiec osoby z tlusta i mieszana cera powinny uwazać
- pojemnosc tylko 30 ml
Skład:
INCREDIENTS: AQUA, GLYCERIN, HEXYLDECANOL, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, SQUALANE, DIETHYLHEXYL ADIPATE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, CETEARYL ISONONANOATE, BUTYROSPERMUM PARKII, NIACINAMIDE, CETEARYL ALCOHOL, CYCLOPENTASILOXANE, CORN STARCH MODIFIED, C12-15 ALKYL BENZOATE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, GLYCERYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, SOLUBLE COLLAGEN, UREA, TOCOPHERYL ACETATE, PENTYLENE GLYCOL, PYRUS MALUS FRUIT EXTRACT, ATELOCOLLAGEN, PANTHENOL, GLYCERYL OLEATE, ETHYLHEXYL PALMITATE, BUTYLENE GLYCOL, SORBITOL, ACETYL HEXAPEPTIDE-8, LECITHIN, SODIUM LACTATE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, CYCLOHEXASILOXANE, SERINE, SODIUM CHLORIDE, PARFUM, EUGENOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, SO-DIUM CHONDROITIN SULFATE, CARI3OMER, TOCOPHEROL, ALLANTOIN, LACTIC ACID, SODIUM HYALURONATE, ASCORBYL PALMITATE, PHENOXY_ETHANOL, METHYLPARABEN, El HYLPARABEN, PROPYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, CITRIC ACID, CI 4/005.
Używam tego produktu od: 3 tygodnie
Ilość zużytych opakowań: pierwsze