Vichy Nutriextra, Mleczko do ciała do skory normalnej i suchej

Vichy Nutriextra mleczko 200ml

• 26 listopada 2014 o 19:47
    nieporozumienie
    kupiłam to mleczko skuszona promocją i oczywiście marką i niestety -po raz kolejny przekonałam się że marka to nie wszystko. Kosmetyk ten ogromnie mnie rozczarował. Po nałożeniu na skórę tworzy nieprzyjemny lepki film. Nie ma to nic wspólnego z uczuciem nawilżenia odżywienia i miękkości po innych, tańszych mleczkach. Kolejny minus konsystencja -rzadka, lejąca. Najgorsze jest to że po użyciu tego balsamu zaczęła mnie swędzieć i pękać skóra miedzy palcami dłoni! Zupełni jakbym użyła jakiegoś detergentu!!!. Patrzę na skład a tam na 3 miejscu ......alkohol denaturowy!!!! dla niezorientowanych: poza wodą i gliceryna jest tam najwięcej denaturatu!!! Porównałam skład z moim ulubionym Dove i niestety....Vichy odpada z kretesem. Mam nauczkę aby na przyszłość bez względu na markę sprawdzać skład. Nie po to kupuję droższy kosmetyk by smarować się denaturatem!!!! Jedna gwiazdka za estetyczne opakowanie i zapach...dość intensywny, dlatego niektórym może przeszkadzać Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: trochę
  • 4 listopada 2014 o 9:02
    Rewelacja !
    Kocham to mleczko do ciała ! \\\\nJak dla mnie - idealna konsystencja. Szybko się wchłania i pięknie pachnie. Efekt nawilżenia zdecydowanie jest i utrzymuje się bardzo długo. Nie podrażnia skóry. \\\\nZdecydowanie mogę polecić ten produkt.
  • 4 listopada 2014 o 1:48
    mój ideał
    kocham ten balsam do ciała :))) szkoda tylko, że jest taki drogi :( na pewno nie jest on dla osób ze skórą normalną, ja mam suchą z rogowaceniem okołomieszkowym i naprawdę czuję ulgę po jego zastosowaniu, próbuję znaleźć godnego zastępce ale niestety bezskutecznie :( wydajność 400ml starcza mi przy codziennym stosowaniu na około 2-3 miesiące (ciężko dokładnie mi określić ponieważ używałam go np dwa razy dziennie przez tydzien w egipcie a potem na zmianę z innym żeby je wykończyć) fluid ma konstystencję delikatnego mleczka, według mnie pozostawia delikatną warstwę na skórze ale taką przyjemną dlatego do normalnej skóry może być zbyć mocny i może się lepić, zapach mi się podoba chłopaki nie hehe :) na całe ciało zużywam około 5 nacisnięć pompki :) jego dodatkową zaletą jest to że bardzo szybko się wchłania, Zawsze wolałam gęste balsamy treściwe ten mnie zaskoczył ponieważ jest lekki a działa o wiele lepiej niż inne gęste balsamy i niż jego gęsty odpowiednik do skóry suchej w okrągłym opakowaniu (ten gęsty nie opłaca się cena wysoka a działanie jak pierwsze lepsze gęste masło do ciała) :) więc gorąco polecam do wypróbowania osobą z suchą skórą i rogowaceniem okołomieszkowym :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 3 opakowania po 400 ml
  • 17 listopada 2013 o 12:47
    faktycznie nawilża
    Nie lubię mleczek, ale lubię Vichy, więc zdecydowałam się na zakup ;) I to była dobra decyzja. Mleczko bardzo dobrze nawilża i odżywia moją skórę, ma nietłustą konsystencję, błyskawicznie się wchłania, pozostawiając skórę gładką i nawilżoną. Ma lekki, świeży zapach. Szkoda tylko, że cena jest taka wysoka. Mimo tego, polecam. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Corii
    21 kwietnia 2013 o 21:48
    Skutecznie nawilża !
    Mam skórę bardzo suchą i ciągle poszukuję czegoś skutecznego do niej, aby przestała się sypać. Ale co i rusz produkt okazuje się być nie do końca dobry. Mleczko Vichy z postaci lotionu i jak i w kremie miałam już kilka razy i byłąm zadowolona, ale jak to kobieta dalej szukałam czegoś jeszcze lepszego. Przeszłam na Pat & Rub ale jednak nie spełniły moich oczekiwań. Wróciłam pokornie do mleczka Vichy i teraz na przestrzeni czasu moge powiedzieć z cała pewnością - ba, polecic z czystym sercem - że jest to produkt idealny dla bardzo suchej skóry. Jedyny w sumie który trzyma ją w ryzach. Jeśli posmaruję po myciu skórę mleczkiem Vichy, to przez 2-3 dni efekt gładkiej, nawilżonej skóry bedzie się utrzymywał. Dodatkowo skóra jest taka aksamitna i miłą w dotyku. No i zapach bardzo przyjemny, świeży. Po aplikacji produktu nie mamy uczucia klejenia się czy też że coś na skórze mamy, Samo mleczko jest wydajne, przynajmniej w opakowaniu z pompką 400 ml. Mnie spokojnie na ponad pół roku wystarczyło. Cena może nie jest za super, ale jeśli się trafi na częste promocje w SP to nei jest to problemem. Używam tego produktu od: prawie 2 lata Ilość zużytych opakowań: trzy