Chanel Sublime de Chanel Mascara Wydłużająco - podkręcający tusz do rzęs

• 1 maja 2020 o 12:44
    Drogi, ale za to rewelacyjny
    Dostałam go w prezencie od cioci, która jest fanka marki Chanel. Ja nie mam w zwyczaju kupować tak drogich maskar, zadowalają mnie tańsze, drogeryjne produkty, ponieważ mam swoje bardzo długie rzęsy (zasługa Biotebal rzęsy XXL). Okazało się, że jest to rewelacyjny produkt, który rekompensuje wysoką cenę świetnym efektem (i eleganckim opakowaniem). Posiadam tusz w kolorze czarnym i zaznaczam, że jest to naprawdę czarny tusz, nie żaden wyblakly szary czy coś takiego. Jest niesamowicie czarny, za co jeszcze bardziej go lubię. Na początku nie byłam przekonana do prostej, silikonowej szczoteczki, ale ona też robi robotę. Dosiega do wszystkich włosków i umożliwia precyzyjna aplikacje produktu. Rzęsy po nałożeniu tego tuszu wyglądają po prostu wspaniale, inaczej nie da się tego opisać... Są idealnie rozdzielone, wydłużone, podkrecone. Wyglądają naprawdę jak sztuczne. Są pięknie czarne, ale pomimo swojego mocnego koloru i gęstej konsystencji, tusz ten nie tworzy grudek, nie zlepia rzęs, nie osypuje się w ciągu dnia. Rzęsy wyglądają cały dzień przepięknie, tusz się nie rozmazuje nawet nocą na imprezie. Naprawdę poczujecie różnice jeśli to użyjecie i wasze rzęsy wam za to podziękuja i odwdzięczą się pięknym spojrzeniem. Dodatek wosku pszczelego dodatkowo wzmacnia rzęsy, które przestały mi dzięki niemu wypadac.
  • 2 maja 2018 o 8:53
    może być
    Kupując inne tańsze tusze można uzyskać taki sam lub nawet lepszy efekt. Podoba mi się szczoteczka, jednak nawet dając parę warstw efekt jest jak dla mnie za delikatny. Na pewno ten tusz ma wiele zwolenniczek, ale dla mnie szału nie ma.
  • 23 kwietnia 2017 o 12:43
    Same plusy
    + nie skleja rzęs + pięknie pogrubia i wydłuża rzęsy + nie kruszy się, nie osypuje + piękny kolor głębokiej czerni + nie uczula + genialna silikonowa szczoteczka +wydajna, nie zasycha -cena -dostępność
  • 3 lutego 2016 o 21:26
    dobry ale nie spektakularny
    Tusz fajnie pogrubia i wydłuża rzęsy. Efekt teatralny uzyskamy nakładając kilka warstw. Jakoś nie lubię szczoteczek silikonowych, wydają mi się zbyt twarde, wolę te z włosiem. Podsumowując tusz ok, nie obsypuje się ale cena jest dość wysoka. Efekty porównywalne do loreala, tak więc chyba nie warto przepłacać. Używam tego produktu od: kilku m- cy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 27 października 2015 o 21:33
    cudowny, ale nietrwały efekt :(
    Bardzo polubiłam tusze Chanel, tylko ubolewam nad ich ceną. Tusz ma generalnie same plusy, poza jedną wadą - jest nietrwały - u mnie przejawia się to kserem na górnej powiece i pod brwiami. Wiem, że mam głęboko osadzone oczy oraz tłuste powieki, ale są tusze, które dają radę. Ten do nich nie należy niestety. Tusz ma plastikową szczoteczkę z bardzo gęsto rozłożonymi włoskami. Wygodnie się nim maluje, bardzo ładnie wydłuża i rodziela rzęsy. Optycznie je zagęszcza i daje efekt "pierzastych" rzęs. Przy kilku wartwach efekt jest na tyle spektakularny i ładny, że moja mama myślała, że znowu przedłużyłam rzęsy :D Byłby moim ulubionym cudem, gdyby nie to, że się po prostu rozmazuje i odbija pod brwiami. Nie mam ochoty co chwilę zerkać w lusterko i sprawdzać jak to wygląda. Jest jeszcze wersja wodoodporna - chyba się skuszę, bo efekt jest na tyle ładny, że cięzko mi przeboleć, że ma tak kiepską trwałość... Używam tego produktu od: 2 mies Ilość zużytych opakowań: 1 op